Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni!

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni!

Příspěvekod vlastas » 11. říjen 2023 08:19

Nedávno jsem tu narazil na poznámku hosta a reakci na něj od admina ohledně krmení mrtvého koně. V mém případě bych to viděl tak, že můj mrtvý kůň se proměnil v krávu, kterou nechám odpočinout a časem se uvidí, jestli ještě půjde podojit.

No ale vážně, nevidím to na brzký konec fotobank, ale aspoň v mém případě jsem dospěl do stádia, kdy jsem si řekl, že je třeba se zastavit a narovnat. Aspoň na chvíli. Příští rok to bude 15 let co jedu ve fotobankách a rozhodl jsem se udělat si sám pro sebe takovou rekapitulaci, kterou zveřejním, protože jsme tu tak nějak na jedné lodi, koho by to zajímalo, může se podívat a zajímalo by mě, jak to vidí ostatní.

http://vlastasestak.cz/2023/10/08/vektory-a-fotobanky/
+GreatWhite, +Marian, +Pedro, +Sagi, +TomasK, +admin, +ahas, +fotobanker, +laiknovy, +sahar Hodnocení: +10
vlastas

IP: 2a02:768:22b:ac16:b0af:3e4d:2e44:1fxx

Reputace: 0

Re: Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni!

Příspěvekod laiknovy » 11. říjen 2023 10:47

Zajímavý a poutavý životní příběh z pohledu fotobank. Skoro by se dal považovat za takovou malou analogii hektických změn v oboru tvorby a poptávky po vizuálním umění v dnešní době. Také si nedovolím predikovat, jak současný boom AI prodeje přes fotobanky promění, ale nepředpokládám, že to bude změna k lepšímu. Tedy z pohledu fotobankéřů. Obecně jde o fascinující pokrok.

Můj příběh je v tomto ohledu mnohem prostší a nudnější. Nevěnuji se vektorům, 3D ani ničemu podobnému. Soustředím se výhradně na fotografii, přičemž jsem začal trochu fotit až tak 37 letech, ale více jsem do toho šlápl až ve čtyřiceti, tedy před pár lety. S fotobankami jsem se pustil do křížku začátkem tohoto roku a prodeje jsou pochopitelně mizerné. Tam kde pod jinými původně silný a bujný oř postupně chřadnul a upadal, já rovnou vlezl na kobylu v kómatu a snažil se ji přimět alespoň k dýchavičné křeči :-). Zhruba jeden vydělaný dolar měsíčně je ilustrací úpadku fotobank i mého mizerného fotografického umu. Asi to také za nějaký čas zabalím a pohřbím toho koně v krajině promarněných šancí a opuštěných nadějí.

Jako laik kvalitu vektorové tvorby ocenit nedokážu, ale tvé fotografie se mi zamlouvají. Například ty zamlžené krajiny či lesy prosvícené sluncem o zlaté hodince mají své úchvatné kouzlo.
+Pedro, +Sagi, +admin, +fotobanker, +sahar Hodnocení: +5
laiknovy

Reputace: +10

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse