Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod vikinek » 27. leden 2016 16:02

Lenka píše:
vikinek píše:Tak sem se teď zasmál pořádně. Většina fotografů vymýšlí co všechno vyfotit dbá na obsah a kvalitu a pak ve finále prodá fotku za pár kaček. Ten to se s tím asi moc nepáře jedna brambora na černém pozadí o rozměrech 162 × 162 centimetrů a dokázal ji prodat za milion eur.
http://www.novinky.cz/muzi/392991-zname ... rstyk.html

No ale má ji vyfocenou takřka dokonale, to musíš uznat. Chtěla bych být schopná takhle fotit. To by se prodávaly brambory jedna radost. :-D

No z jeho příjmy musím mít velice dobré technické zázemí a velice kvalitní foťák s takovou technikou a foťákem bys dělala taky velice pěkné a kvalitní fotky.
Hodnocení: 0
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 27. leden 2016 16:05

Za 20 kč koupíš 10 brambor, vyděláš na nich 10 milion eur, tak to je konečně dobře vratná investice!
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 27. leden 2016 17:20

Teď se mě vybavilo stou technikou. Když sem byl malí asi tak 6-7 let tak sem strašně chtěl foťák. Otec pracoval ve fotochemně takže papíry emulze a ustalovač a vývojka byly taky vlastnil Flexaretu kterou mi samozřejmě nechtěl půjčit a tak abych neotravoval tak mě vyrobil podle nějakého skautského návodu foťák. Skládal se jen s černé krabičky do které se vkládalo sklíčko pomazané emulzí v předu byla jen malá dírka místo objektivu pak sem dostal instrukce jak se tím zachází a řeknu vám že sem s toho měl oooobrovskou radost a vydal sem se na první lov námětu. Pamatuji si to jak dodnes a tu první fotku mám někde schovanou do teď bylo to na hřbitově pravě byl pohřeb nějakého miminka a jak tam bylo vystavené v truhle tak sem ho vyfotil. Když jsme s otcem udělali tu první fotku tak si pamatuji jeho podiv nad tím jak se ta fotka povedla a na jeho slova že mám lepší foťák než on. A tak mě napadá jestli je to opravdu technikou když srovnám zrcadlovku Flexaret s dírkou v papírové krabici která dělala lepší fotky jak zrcadlovka a mohu to zpětně posoudit protože mám fotky oboje . Vím jako že dnešní foto je založené na jiné bázi jiném zobrazování ale kdejaký dnešní fotograf by mohl zaexperimentovat a vyzkoušet udělat pár těchto fotografii touto metodou protože tyto fotky mají neopakovatelnou atmosféru zobrazení kterou si myslím nenabídne ani ten nejlepší foťák na světe.
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod IM_foto » 27. leden 2016 17:33

Přesně, stačí dobrej foťák a brambory se prodávají samy! Co teprve mrkve, na těch zbohatne, protože sou dvoubarevný! To bude bomba.

Zapomeňte na to, takovou fotku brambory vám udělá každej okresní fotograf dětí. Tohle je o jménu a dlouhodobém budování pozice. Musíte mít za sebou řadu postupně upěšnějších fotografií. Kdyby to byla jeho první fotka, nedostal by za ni ani dolar.
IM_foto

Reputace: +26

Příspěvekod PandaWild » 27. leden 2016 17:38

Většina z nás nedostane ten dolar ani když máme za sebou 10 tisíc fotek.

... hm, koukám do svého archivu a opravuji: .. ani 80 tisíc fotek. :-)
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 27. leden 2016 17:39

PandaWild píše:Za 20 kč koupíš 10 brambor, vyděláš na nich 10 milion eur, tak to je konečně dobře vratná investice!

A ještě máš večeři. :-D

Oni lidi zeleninu celkem kupujou, hlavně takhle Japonci. http://www.turbosquid.com/FullPreview/I ... /ID/702067 (jedna z mých prvotin) :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod IM_foto » 27. leden 2016 17:42

PandaWild píše:Většina z nás nedostane ten dolar ani když máme za sebou 10 tisíc fotek.

Nepodceňuj se Pando, ty 3 prodeje by za ní na SS padnout mohly, ne? :)
IM_foto

Příspěvekod Lenka » 27. leden 2016 17:44

IM_foto píše:Přesně, stačí dobrej foťák a brambory se prodávají samy! Co teprve mrkve, na těch zbohatne, protože sou dvoubarevný! To bude bomba.

Zapomeňte na to, takovou fotku brambory vám udělá každej okresní fotograf dětí. Tohle je o jménu a dlouhodobém budování pozice. Musíte mít za sebou řadu postupně upěšnějších fotografií. Kdyby to byla jeho první fotka, nedostal by za ni ani dolar.

No, nevím. Když se podívám na vikinkovo portfólio, tak si říkám, že v dnešní době se ten marketing dělá přece jen jinak, než za časů Rembrandta. Na druhou stranu je pravda, že slavnej umělec prodá i hovno. Jenže. To se musíš proslavit něčím, co s tím hovnem aspoň trochu koresponduje - a to zase nikdo nekoupí. Takže ať se koukám jak se koukám, je to začarovanej kruh. Napřed musíš 10 let dělat jednu furt stejnou sebestupidnější věc a potom lidem lupne v bedně a začnou to kupovat. Ale to učil už Konfucius. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod IM_foto » 27. leden 2016 17:49

Lenka píše:Napřed musíš 10 let dělat jednu furt stejnou sebestupidnější věc a potom lidem lupne v bedně a začnou to kupovat.

To je hrebicek na hlavicku!
A jeste se celych 10 let modlit aby jim luplo v bedne a zacali to kupovat. Zcela realna je totiz i varianta, ze pak clovek dopadne jako zneuznany posuk co foti jednu stupidni ptakovinu... :lol:
IM_foto

Příspěvekod Jirik » 27. leden 2016 17:50

Ten dírkový objektiv můžete dnes koupit levně na internetu a nebo si ho vyrobit sám. stačí do krytky na zrcadlovku udělat malinkatou dirku jehlou přesně doprostřed, nebo se podívat na youtube, jak se dírková komora vyrábí. Dnes takto zhotovené retro fotografie, jsou velmi populární a vznikají často umělecká náhodná díla, tím jak nevíte co přesně a jak bude vypadat po vyfocení. Jen je nutné foťák dát na stativ a nastavit dlouhý čas, protože do foťáku proniká jen málo světla touto malou clonou. Nebo fotit za většího osvětlení možná i z ruky.
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse