Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod vikinek » 30. leden 2016 00:42

Tak já si teď hlavu s mrkví nelámu ale mám dost velký problém jak zabezpečit ty moje stránečky proti stahováni obrázků z nich. To by jeden neřekl jak je tato operace těžká a velice náročná a čím víc se o tom dovídám tím víc zjišťuji že na 100% prostě nejdou ochránit a když použiji některou ochranu tak mě to zase rozhodí e-shopík že to nejde koupit a takové ty srandičky okolo. :lol: Ale nevzdávám to a bojuji dál.
Hodnocení: 0
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 30. leden 2016 07:46

vikinek píše:Tak já si teď hlavu s mrkví nelámu ale mám dost velký problém jak zabezpečit ty moje stránečky proti stahováni obrázků z nich. To by jeden neřekl jak je tato operace těžká a velice náročná a čím víc se o tom dovídám tím víc zjišťuji že na 100% prostě nejdou ochránit a když použiji některou ochranu tak mě to zase rozhodí e-shopík že to nejde koupit a takové ty srandičky okolo. :lol: Ale nevzdávám to a bojuji dál.

No a o vodoznaku jsi uvažoval? :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod CaptureLight » 30. leden 2016 09:48

Snadných návodů, jak odstranit watermark z fotky najdeš na webu spoustu.
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod Lenka » 30. leden 2016 09:53

CaptureLight píše:Snadných návodů, jak odstranit watermark z fotky najdeš na webu spoustu.

A fungovaly?
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod CaptureLight » 30. leden 2016 10:54

Vyzkoušej si je.
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod Lenka » 30. leden 2016 11:14

CaptureLight píše:Vyzkoušej si je.

Nemůžu. Nemám fotošop. :-)
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Ravennka » 30. leden 2016 11:22

Nepochybuju o tom, že bude i hafo tutoriálů v gimpu ;) případně letmý google řekl, že si můžeš na to pořídit speciš programy, který mají trial zdarma ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 30. leden 2016 11:27

Já mám nějak fixní ideu, že dobře udělanej vodoznak jen tak snadno neodstraníš. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Ravennka » 30. leden 2016 11:33

Bejvávalo :lol: Sice je ironie, že povětšinou koupit si tu fotku (a nebo obdobnou) vyjde mnohem levnějši (při předpokladu, že čas jsou peníze), ale tak...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 30. leden 2016 12:03

Bývá sice často snadné vodoznak odstranit, ale jsou i možnosti jak ho udělat velmi těžko odstranitelný:

Náhodnost: na každém obrázku vodoznak náhodně trochu posouvat, používat více typů obrázků pro vodoznak, proměnlivou průhlednost a barevný odstín. Tím se zabrání možnosti hromadně zpracovat více obrázků, aby se z nich vytáhl obraz vodoznaku a pak dal automaticky odstraňovat zpětnou transformací. Když transformační postup není jednoznačný a je náhodný, tak je velmi obtížné ho analyzovat a rekonstruovat.

Blur: Pod vodoznakem obrázek mírně rozmáznout. Stále zůstává dojem původního obrázku, ale když se vodoznak zpětně "odečte", tak je to v obrázku stále hodně poznat že tam byl vodoznak.

Komprese: JPG s vyšším stupněm komprese poškodí obrázek především kolem vodoznaku (jsou tam ostré hrany), přidá tam artefakty a také trochu deformuje vodoznak, což na pohled není ještě moc poznat, ale při odstraňování vodoznaku je to velký průšvih a dělá to hodně problémů při odstraňování. U kvalitního obrázku s nízkou kompresí je odstranění vodoznaku mnohem snazší.

Hue, Saturace: Obvykle se vodoznak vpreparuje do obrázku prolnutím obrazů, což je operace, která se dá snadno provést zpět (pokud původní obraz stále ještě prosvítá). Stačí přidat méně obvyklé operace - např. vodoznakem měnit i barevnost a saturaci obrazu. S tím se moc nepočítá, ve vodoznaku to ještě nepůsobí rušivě (vypadá jako součást barvy vodoznaku), ale většinou to neumí opravit zpět.

Skryté vodoznaky: Hlavní vodoznak se ještě dá v nejhorším odstranit razítkem, proto doplnit ještě nějaké vedlejší vodoznaky, velmi nenápadné se slabým překryvem, které v obraze neruší, ale při pečlivějším prohlédnutí jsou znatelné - tedy jednobarevné s ostrými hranami, aby byly patrné i při velmi slabém překryvu, s náhodnou pozicí, aby se nedaly odstranit strojově, a se složitým tvarem, aby je nebylo snadné obtáhnout ručně.
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse