Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Marek77 » 8. duben 2016 14:49

Chcel by som sa spýtať. Momentálne nahrávam vektory na Fotoliu a mám aj vektory s veľkonočnou tématikou. Má zmysel ich nahrávať teraz, alebo počkám na budúci rok? Ide o to, či do budúceho roka nezapadnú prachom, keď ich nakopírujem teraz.
Hodnocení: 0
Marek77

Reputace: +7

Příspěvekod Návštěvník » 8. duben 2016 15:06

Zdravím, chci se zeptat, jak je to s daněním a povinností být plátcem DPH v případě, že uzavřu smlouvu se subjektem v EU. Konkrétně se mi jedná o nabídku prodeje tisku pár fotografií přes jeden web sídlící v UK - funguje to tak, že si zájemci vyberou, firma fotku vytiskne v požadovaném rozměru a to jim pošle a mě z toho jde určitá provize. Není to jako fotobanka, kde by bylo mraky fotek od milionu autorů, ale spíše jde o ucelenou kolekci málo fotografií. Jde mi o to, jestli jde nějak (nechci říct obejít) povinnost být plátcem DPH a nebo tudy cesta prostě nevede? OSVČ jsem. Nemám představu, jaké výdělky by z toho mohly být - nechci se dostat do problémů kvůli pár korunám, na druhou stranu je to zas příležitost zkusit něco jiného....Děkuji moc
Návštěvník

IP: 109.72.12.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 8. duben 2016 15:20

Nemusíš být plátce DPH, ale osoba identifikovaná k dani - prakticky se jedná o to, že když máš nějaký příjem z EU, tak vyplníš nějaké lejstro a pošleš. Někdo to tu řeší, určitě se ozve, ale že je to otázka pár minut a žádná hrůza =)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod styna » 8. duben 2016 17:38

Narazila jsem na zajímavé využití fotobankové ilustrace. Botky bych si ale nikdy nekoupila :lol:
Přílohy
botky.png
botky.png (107.73 KiB) Zobrazeno 2184 krát
+Bananaboy Hodnocení: +1
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Bananaboy » 8. duben 2016 17:45

styna píše:Narazila jsem na zajímavé využití fotobankové ilustrace. Botky bych si ale nikdy nekoupila :lol:

Ale zase taký "Original design by Bananaboy", to neznie zle. Kam sa hrabe Hugo Boss. :lol:
Tá čierna mačička je totiž moja ilustrácia. ;) Dúfam, že si ju výrobca kúpil aspoň ako enhanced licenciu.
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod styna » 8. duben 2016 17:50

Bananaboy píše:Ale zase taký "Original design by Bananaboy", to neznie zle. Kam sa hrabe Hugo Boss. :lol:
Tá čierna mačička je totiž moja ilustrácia. ;) Dúfam, že si ju výrobca kúpil aspoň ako enhanced licenciu.

Já vím, proto jsem ji sem postla. Narazila jsem na ni náhodou, když jsem hledala ve zboží crossbody bag tašku :D
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Triath » 8. duben 2016 19:53

Ravennka píše:Nemusíš být plátce DPH, ale osoba identifikovaná k dani - ....Někdo to tu řeší, určitě se ozve, ale že je to otázka pár minut a žádná hrůza =)

Kdyby se k tomu mohl někdo vyjádřit, zda je to správně:

Alamy - "Identifikovaná osoba" > registrace formulářem "Přihláška k registraci k dani z přidané hodnoty". Jak příjde výplata na PP do 25. dne následujícího měsíce vyplnit "Souhrnné hlášení VIES" (formuáře přiznání k DPH neřeším, nevznikla daňová povinnost??).
DIČ pořizovatele (co tam vyplňujete?), Kód plnění (3 - poskytnutí služby ?), hodnota v Kč (dle kurzu čnb v den připsání na PP?)

Ještě nějaké lejstra musím během/koncem roku vyplnit a rozeslat?

Ostatní FB stále můžou být paušál + čestné prohlášení, jen účetní k tomu donesu navíc ta souhrn. hlášení?
Triath

IP: 69.197.181.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 9. duben 2016 17:33

Se z toho picnu... se mi prodávají samé Velikonoce :lol: že by lidi zaspali a nevšimli si, že už byly?
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 9. duben 2016 17:53

Ale kdež, nezaspali, naopak se probudili a nakupují na příští velikonoce. :lol:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Kulíšek » 9. duben 2016 21:08

Tak jsem se přes nejprodávanější vektor na ft -pattern z postaviček na WC (jak se to dá použít? tapeta na dveře wc? :D) dostala až k tomuto :D
https://eu.fotolia.com/id/92630392
https://eu.fotolia.com/id/92630385?by=serie

užívající si kostry :D nevím jakou to má prodejnost ale nápad to určitě má :D
no a když si vezmu jak focení probíhalo :D nechtěla bych aby mne při takovém focení zastihl někdo nazesvěcený :D
Kulíšek

Reputace: +10

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse