Kontrola ze živnostenského úřadu

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kontrola ze živnostenského úřadu

Příspěvekod cobraCZ » 13. duben 2019 15:14

Zdravím ve spolek,

omlouvám se, že mi to tak dlouho trvalo, ale konečně jsem se k tomu dostal :D Takže krátké shrnutí z průběhu kontroly: Byl jsem pozván na úřad, kde jsem se měl dostavit s fakturami a ostatními dokumenty prokazující, že se zabývám tím na co mám živnost. Vzhledem k tomu, že žádné faktury nevystavuji, tak jsem si s sebou vzal soupis příjmů z fotobank za 2018 a leden 2019 (printscreen z Paypalu + tabulkový přehled v excelu spolu s převodem na české koruny dle průměrného kurzu ČNB), dále jsem s sebou tahal potvrzení o podání daňového přiznání a A4, kde jsem sepsal co vlastně fotobanky obnáší a jakým způsobem je daním. Dále jsem ještě vzal čestné prohlášení, W-8 BEN z Istocku, potvrzení o registraci na FÚ a sociálce.

Zeptaly se mě jen čím se zabývám, tak jsem jim vysvětlil, že fotím takové ty fotky co můžou najít v časopisech, kuchařkách a na internetu. Chtěly vědět jestli mám provozovnu nebo zaměstnance a jestli mám nějaký papír co si můžou oskenovat do protokolu dal jsem jim potvrzení o podání daňového přiznání to je zajímalo nejvíce a soupis příjmů s čestným prohlášením. Vzaly si tel. číslo pro případné doplnění, poděkovali a po 10 minutách jsem byl venku :) Kontrola byla velmi rychlá a paní vstřícné a příjemné. Přímo sem se zeptal proč zrovna já a prý jen náhodný los. Co se týče problematiky živnost vs autorský zákon tak vůbec ni takového neřešily, protože byly rády, že pochopily co a proč to vlastně dělam :D Ještě jednou všem díky za rady.
+GreatWhite, +Marsan, +PandaWild Hodnocení: +3
cobraCZ

Reputace: +25

Příspěvekod Host » 13. duben 2019 18:57

To je dobrá zpráva. Trochu optimismu do šedého dne... :)
Hodnocení: 0
Host

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 13. duben 2019 19:39

Divím se proč je zajímalo potvrzení o podání daňového přiznání, když tam to daňové přiznání museli už mít? :shock:
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod TXX » 13. duben 2019 20:32

Ze strany finančního úřadu je to takové tápání, protože o této problematice nic neví. Ještě jim nikdo nevytvořil metodický pokyn podle kterého by se řídili. Proto z jejich strany zaznívají jednoduché otázky, aby vůbec něco poznamenali. Není vůbec těžké jejich názory změnit ve svůj prospěch. Jen je nutné vytrvat a držet se pevně svého pohledu na danou problematiku až do konce.
TXX

IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Příspěvekod Anika » 14. duben 2019 11:39

PandaWild píše:Divím se proč je zajímalo potvrzení o podání daňového přiznání, když tam to daňové přiznání museli už mít? :shock:

To mě taky udivilo, ale podle názvu vlákna to byl živnostenský úřad, ne finančák. Proto vlastně ani nemají proč řešit danění na živnost x autorský zákon, to by se týkalo spíš finančního úřadu.
+PandaWild Hodnocení: +1
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod shalom3 » 14. duben 2019 13:19

To lze vysvětlit tím, že nějakou činnost prostě musí vykázat ;)
shalom3

Reputace: +1193

Předchozí

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse