Měsíc nečinnosti na fotobankách

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Měsíc nečinnosti na fotobankách

Příspěvekod Ravennka » 2. červenec 2016 11:16

Jak už jsem avizovala, měsíc jsem na žádnou práci na fotobanky ani nesáhla, naposledy jsem uploadovala kolem 20. května. Nebyl čas, nálada, chtělo to zkrátka pauzu.

Měsíc uběhl jako voda, já jsem odpočatá od fotobank, plná nové energie a pro ty, kteří se obávají, jak by to zamávalo s jejich příjmy, tak přináším shrnutí.

Jako referenční měsíc jsem vzala květen - výdělky jsou 100%, k tomu přidávám i duben (kdy jsem normálně přidávala, pro srovnání) a červen, který nás zajímá, kdy jsem nepřidala ani ň.

Jsem na 10 fotobankách - SS, Foto, iStock, Dreams, Deposit, BigS, 123, CanStock, Pond a MostPhotos; většina jsou vektory, tak 10% portfolia tvoří bitmapy a fotky (na iStocku mám jenom bitmapy a fotky).

Jenom upozorňuju, že některá procenta jsou značně zkreslující, když fotobanka generuje malé částky - nejlepší ukazatel je asi absolutní příjem.

CELKEM (přepočítané na Kč, stejný kurz):
duben - 100,4%
květen - 100%
červen - 106%

celkem $
duben - 104%
květen - 100%
červen - 113%

celkem eur (Fotolia, Most)
duben - 86%
květen - 100%
červen - 82%

Jednotlivé fb:

SS:
duben - 104%
květen - 100%
červen - 149% (prodávalo se za vyšší částky, víc single, rozšířené licence)

Fotolia:
duben - 61%
květen - 100%
červen - 58%

iStock
duben - 96%
květen - 100%
červen - 78%

BigS
duben - 284%
květen - 100%
červen - 100% (na halíř jako minulý měsíc =)

Dreams
duben - 76%
květen - 100%
červen - 47%

Deposit
duben - 43%
květen - 100%
červen - 23%

123RF
duben - 58%
květen - 100%
červen - 114%

CanS
duben - 150%
květen - 100%
červen - 135%

Pond a Most neuvádím - Pond mám 1 - 2 prodeje měsíčně, to by ty procenta děsně uletěly; Most dělá pár eur (a někdy ani to ne)

Jak jsem psala nahoře, podle mne, je nejdůležitější to info, že celkem mám o něco víc, než minulý měsíc - tj. měsíční výpadek je úplně jedno. Není třeba se obávat, že by taková pauza s příjmy nějak výrazně zamíchala 8-)
+Costertoast Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Re: Měsíc nečinnosti na fotobankách

Příspěvekod Pitju » 2. červenec 2016 11:21

Ahoj. Podobné výsledky som zaznamenával aj ja keď som vlani nepridával nič asi 5 mesiacov. U mňa platí to, že je jedno či uploadujem, alebo nie. Úspešnosť mojich nových ilustrácií je skoro nulová.
Hodnocení: 0
Pitju

Reputace: +17

Příspěvekod duben » 2. červenec 2016 16:01

No já neměl čas přidávat skoro nic celý tenhle rok ... nepočítám sem tam nějakou fotku, ale nic pravidelného. A zastavil se mi růst příjmů a taky to lehce klesá ... ale projevuje se to nejdřív po 3-4 měsících nečinnosti ... pravda, předtím to taky u mě s tou činností a přidáváním nebyl až takový zázrak :)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod zdenat5 » 2. červenec 2016 16:20

Ahoj,
já mám trochu zvláštní zkušenost , týká se jenom iStocku.
Proti původnímu 100% schvalování mi letos začali hodně vyhazovat. Tak mne tím otrávili, a začalo mne to od další práce odrazovat.
No a když mi pro vyhazovače zůstal poslední vektor, tak jsem mu ho smázla před čumákem a všechno další co tam čekalo taky.
A hele došlo k přímo raketovému nárůstu všech typů prodejů, ne že by to byl nějaký zázrak, prodávám opravdu málo,ale 500% to bylo
Sice si říkám, že při takovém počtu contributorů je nýmand jako jsem já nezajímá, ale tak nějak jim nevěřím a nemyslím, že se tam ještě vrátím.
Taky byla podobná situace u Bigstocku, když jsem dělala videa a vektory jsem omezila, prodeje výrazně narostly, když jsem začala znovu nahrávat tak spadly hluboko pod předchozí průměr.
Náhoda ? Tak nevím.
Zdena
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Bananaboy » 2. červenec 2016 16:26

Ravennko ako vieš ako dopadol IStock v červnu, keď sa ešte nepripísali partnerské predaje?
Inak zaujímavé je zistenie, že nie som jediný, komu sa na DepositPhotos nedarí. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 2. červenec 2016 17:06

iStock beru od 1. do 1. takže tam jsou partnerské prodeje za minulý měsíc, to je pravda... ale neumím to lépe evidovat - v DeepMeta vidím jenom celkovou částku a na webu se absolutně neorientuju.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod sedmicka7a » 2. červenec 2016 18:15

Mám takový pocit, že u mě by to dopadlo přesně naopak, tenhle měsíc jsem skoro nenahrávala, kromě 123rf tam jsem nahrála 33 souborů a celkový výdělek se snížil o více jak polovinu oproti květnu, který byl taky docela slabý, oproti předchozím měsícům. V červnu se poprvé v tomto roce nic neprodalo na Bigstocku. Dreamstime taky žádný prodej, ale jelikož se mi tam v únoru něco prodalo po roce a čtvrt a od té doby zase nic (září 2013 - 1 prodej, listopad 2014 - 5 prodejů, únor 2016 - 1 prodej), tak mě to nepřekvapilo. Na Pondu se také nic neprodalo, ale tam jsem jen rok a dosud se prodalo 1 video v říjnu loňského roku. No a na Canstock se od února nic neprodalo. Takže aspoň něco se prodalo na SS, FT, 123rf a Istock zatím nemůžu hodnotit. Navíc na FT, když nahrávám, tak se prodává, když ne, tak ne. :oops: :D
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod Návštěvník » 2. červenec 2016 18:27

sedmicka7a píše:Mám takový pocit, že u mě by to dopadlo přesně naopak, tenhle měsíc jsem skoro nenahrávala, kromě 123rf tam jsem nahrála 33 souborů a celkový výdělek se snížil o více jak polovinu oproti květnu, který byl taky docela slabý, oproti předchozím měsícům. V červnu se poprvé v tomto roce nic neprodalo na Bigstocku. Dreamstime taky žádný prodej, ale jelikož se mi tam v únoru něco prodalo po roce a čtvrt a od té doby zase nic (září 2013 - 1 prodej, listopad 2014 - 5 prodejů, únor 2016 - 1 prodej), tak mě to nepřekvapilo. Na Pondu se také nic neprodalo, ale tam jsem jen rok a dosud se prodalo 1 video v říjnu loňského roku. No a na Canstock se od února nic neprodalo. Takže aspoň něco se prodalo na SS, FT, 123rf a Istock zatím nemůžu hodnotit. Navíc na FT, když nahrávám, tak se prodává, když ne, tak ne. :oops: :D

Každému sděluješ, že může být i hůře. Děkujeme. :idea:
Návštěvník

IP: 46.135.242xx

Reputace: 0

Příspěvekod sedmicka7a » 29. říjen 2016 15:26

Tak mě to teď také čeká, musím poslat notebook na reklamaci, tak uvidíme jaké to bude až ho vrátí :D . Snad se nenaplní můj předpoklad o pár příspěvků výše, když je teď sezona (ikdyž říjen na to nevypadá, i v září byly vyšší výdělky než jsou ty prozatimní v říjnu) :roll: .

A ještě bych měla dotaz, mám všechny soubory týkající se fotobank (vektory, fotky, ...) smazat, aby se nestalo, že někdo bude mít všechny zdrojové soubory a vydávat je za svoje? Plánuju je zálohovat na HDD a část bude zálohovaná i na cloudu (co se vejde), nerada bych ty soubory ztratila. Neznáte nějaký program, který by mi zálohoval všechny soubory na HDD?
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod PandaWild » 29. říjen 2016 15:49

Na taková zálohování používám SyncBackFree, který udržuje synchronizaci mezi vybranými složkami - zkopíruje změněné nebo nové soubory, příp. udržuje přesný obraz složky. Zkopíruje Ti obsah složek na HDD a když pak později někde něco změníš, tak Ti aktualizuje tu změnu na druhou stranu.

Jestli si chceš svá data na notebooku zajistit a přitom je tam nechat, tak bys mohla složky s fotobankami zkomprimovat pomocí WinRar s heslem (zapnout "Vymazat soubory po archivaci" a "nastavit implicitní heslo"). Při použití dlouhého hesla je dostatečně bezpečný. Aby to dlouho netrvalo, když se vypne komprimace (Metoda komprese: Bez komprese), soubory se do balíku jen zašifrují, je to mnohem rychlejší. Zapnout i šifrování jmen souborů (jinak by se ze známých souborů dal zjistit klíč).

Určitě ale si kromě zašifrování svá data uchovat i na HDD, při reklamaci se to tam může poškodit.
+sedmicka7a Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse