Nejpříšernější fotobanky

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Nejpříšernější fotobanky

Příspěvekod Lenka » 16. listopad 2016 10:09

Napadlo mě shrnout část nadávání do jednoho tématu. Na které fotobanky nahráváte jen s největším sebezapřením? :-D

Já jsem dnes nahrávala jednu (1) fotku skoro všude, a tak můžu srovnávat z hlediska "přívětivosti" uploadu. Bezkonkurenčně vyhrál Pond5 těsně následovaný Graphic Lefovers - oba mají příšerně pomalý načítání stránek, na Pondu navíc pro změnu zase nefunguje nahrávací rozhraní. GL má jednu specialitku, každej obrázek se musí submitnout dvakrát, protože poprvé spadne zpátky do unfinished. Zase jsem na nějakej čas vyléčená (zlatej Istock). :-D
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Re: Nejpříšernější fotobanky

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2016 10:24

S GL raději zabrzdi. Po změně vedení vypadalo že to tam spěje ke světlým zítřkům, ale zdá se že to je opět naprostý propadák. Za 3 měsíce s 2000 obrázky jsem tam neprodal ani ťuk, což je i na velmi slabou fotobanku velmi slabé. Takže už nenahrávám a váhám, zda to tam všechno zas smazat nebo ještě chvíli počkat zda se to tam přece jen ještě nějak nevzchopí.

S Pond5 se divím že Ti nahrávání zlobí. Jede mi dobře a snadno přes FTP i WWW. Možná děláš někde nějakou chybu.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 16. listopad 2016 10:34

Na pondu mi také nahrávání nedělá problém, nahrávám jen videa přes ftp. Ale když jsem dříve nahrávala vektory přes rozhraní, tak ojediněle se problémy vyskytly, asi díky nějakému nárazovému přetížení.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 16. listopad 2016 10:36

Nejhorší na upload je jednoznačně istock... ještě když mám to varování na kw a musím u každého obrázku umazat půlku kw, které jsou pro ostatní fb :roll:

Pond je zlatíčko, narvu na ftp, po pár hodinách vlezu do administrace, zaklikám a "send tu curator" a nazdar... pohoda. Za ten průměrný 1 prodej měsíčně mi to stojí :mrgreen:
+PandaWild, +mszucs Hodnocení: +2
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Hamin » 16. listopad 2016 10:43

Se divím, že jste nezmínili Alamy :) . Ten jejich příšerně pomalej Manage image v2.4 je otřes. U každé fotky se proklikat přes Attributes a rozdělovat keywords na důležité, méně důležité a málo důležité. Dále vymýšlet keyword fráze..... :roll: :P

Ale někde jsem četl, že pracují na zbrusu novém systému uploadu.
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2016 10:44

Jo také by u mne iStock jednoznačně vedl. Ještě že mě 4 kw varování od toho osvobodily a už tam dlouhý čas nenahrávám. :roll: Možná by mu konkuroval ještě GraphicRiver a VideoHive, kdybych to tam také dávno už nevzdal.

(fuj, Alamy vypadá podle popisu také docela příšerně, ještě že jsem to tam nikdy nezkoušel)
+Lenka, +Ravennka Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 16. listopad 2016 10:53

Na Pondu by samotný nahrávání až tak příšerný nebylo, ale pro mě pokus o nahrávání znamená zavřít všechny ostatní okna a nechat si jen Pond, přejít na stránku Pondu, jít si uvařit kafe, když je kafe vypitý, najdu kurzor myši a pokusím se přihlásit do rozhraní, než se tabulka načte, ohřeju si knedlíky. S knedlíkama se vrátím, počkám čtvrt hodiny, vyplním přihlašovací tabulku, a pak už to jde jako jinde. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 16. listopad 2016 10:54

Alamy nezmiňuju, protože nevím, co to je. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Hamin » 16. listopad 2016 11:16

PandaWild píše:Jo také by u mne iStock jednoznačně vedl. Ještě že mě 4 kw varování od toho osvobodily a už tam dlouhý čas nenahrávám. :roll: Možná by mu konkuroval ještě GraphicRiver a VideoHive, kdybych to tam také dávno už nevzdal.

(fuj, Alamy vypadá podle popisu také docela příšerně, ještě že jsem to tam nikdy nezkoušel)

Na Videohive nedávno změnili upload management. Už se to nemusí dělat žádné jpeg náhledy a flv náhledy... Stačí uploadnout video a jen jej oklíčovat a zaslat ke schválení. Vše funguje přes jejich stránky a je to o mnoho menší opruz, než předtím.. ;)
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod Bananaboy » 16. listopad 2016 11:34

IStock mi vďaka DeepMeta a tomu Pandovmu udělátku moc nevadí. Mierne problémy s uploadom sa aspoň bohato vynahradia na vysokých ziskoch. Takže IStock v pohode. Viac ma hnevajú fotobanky Dreamstime, BigstockPhoto, Crestock, Pond5. Ťažké nahrávanie a takmer žiadne predaje, takže tam už prakticky nenahrávam. Pond5 mi už dokonca aj zablokovali a asi sa pokúsim dnes ho odblokovať, pretože cez víkend keď budem na rýchlom internete by som tam už chcel konečne nahrať prvé 4k animácie ak sa podarí.
Bananaboy

Reputace: +1077

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse