recraft.ai

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: recraft.ai

Příspěvekod Bananaboy » 2. březen 2024 21:39

Mne sa ani neobťažujú poslať e-mail s kódom na registráciu. Už čakám pol hodiny a stále nič. Kontroloval som aj priečinok so spamom. Proste nikde nič. :(
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod Pavson » 2. březen 2024 21:47

pokud mas ucet na google zkus to pres to .. na email ti nic nedojde
Pavson

IP: 109.81.92.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 2. březen 2024 22:02

České domény to úplne ignoruje. Na "amerikánsky" e-mail prišiel kód za sekundu. :D
Bananaboy

Příspěvekod Bananaboy » 2. březen 2024 22:51

No ty kráso! To je hodne dobrý nástroj. U väčšiny obrázkov by som ani nepovedal, že to nekreslil človek. Panečku, mať takéto udělátko pred 10 rokmi, tak by som bol teraz milionár. :lol:
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 3. březen 2024 00:01

velice lehce koketuji s tím, že pár kousků zkusím někam do fotobank nahrát. Do jpg se obrázek uloží i přímo, ale převod do eps asi nebude možný jinak, než přes nějaký vektorový editor. Už si bohužel nevzpomínám, jestli brali na fotobankách epsy z Inkscape (mám pocit, že ano, ale byly tam někdy problémy s rasterizací např. barevných přechodů). Zkoušela jsem přelouskat také ty podmínky, ale přiznám se, že jsem z toho vedle, tu angličtinu jakž takž přelousknu, ale tu právničtinu už ne. V podstatě mi to vychází tak, že ty vektory se sice mohou používat komerčně, ale případná podobnost s něčím autorsky chráněným padá na bedra uživatele. Počítám, že s těmi autorsko-právními spory může být ještě hodně veselo.
+zdenat5 Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod PandaWild » 3. březen 2024 08:35

"případná podobnost" - jo to je jasné, to se u AI výtvorů vždy uvádí, protože z principu se může stát, že AI vytvoří něco co se hodně podobá tomu z čeho se učilo. Nejlepší opatření je: "zapírat, zapírat, zapírat". "Ne, tento vektor jsem vytvořil sám, ručně, případná podobnost je čistě náhodná".

Jen teda bych negeneroval vektory vypadající jako fotky - tam je jasné že tohle by se ručně hodně špatně dělalo a stejně to ani už nemá výhody vektorů.
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod PandaWild » 3. březen 2024 08:50

S recraft.ai bude potíž zřejmě v tom, že jestli se to generuje na jejich webu (předpokládám že nedávají nástroj k dispozici na PC), tak mají uložené všechny obrázky které se generovaly a ty se zřejmě objevují i v galerii. Je tedy snadné dohledat a zkontrolovat, zda se ten obrázek nenabízí komerčně na fotobankách k přeprodeji. Minimálně by to chtělo ten vektor alespoň otočit, změnit barvy, zabudovat do jiné kompozice, aby to alespoň automaty nenašly.

Edit: Jo tak ony jsou v galerii jen obrázky pod free licencí. Ty by neměly jít na fotobanky. Teprve až s placenou službou jsou obrázky soukromé, použitelné pro fotobanky.
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod AIF » 3. březen 2024 10:08

Jsou dvě verze. Zdarma vygenerované jsou veřejně dostupné a nesmí se používat, jako komerční. Po zaplacení 20 USD je možné používat obrázky komerčně a jsou nastaveny jako soukromé.
AIF

IP: 195.123.246.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 3. březen 2024 10:28

Obidve verzie sú komerčné, ale u tej free verzie sú obrázky verejné, tak ako píše Panda. Takže na fotobanky asi nie moc vhodné. Možno tak s veľkým rizikom, to nech si každý zváži, či sa mu to oplatí riskovať. Inde asi v pohode, napríklad do videí na YouTube, na hrníčky a tričká by tiež nemal byť žiadny problém.
https://www.recraft.ai/pricing
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 3. březen 2024 13:42

Díky za tento postřeh. Věnovala jsem se generování trochu ještě a došla jsem k tomu, že některé obrázky jsou vcelku dokonalé a jiné by tak jako tak vyžadovaly úpravy. Nechala jsem si například vygenerovat skupinu barevných siluet s obličeji - vlasy to občas hodilo modré nebo zelené, to by snad nevadilo - to se nosí, ale podobně tomu bylo i u xichtíků. Taky tam třeba byly součástky navíc. Tím chci říci, že by se to dalo použít jako polotovar - třeba vzít jen nějakou postavičku/prvek a zakomponovat ho do jiného obrázku. Tam by neměl být problém.
Do placené verze bych asi nešla, tipuji, že by se to ani nevyplatilo. Fotobanky tím budou také brzy zaplavené a prodejnost se bude čím dál víc snižovat.
Právě mi padl do oka nějaký článek, že AI zvládne práci 700 lidí. Pozitivní zpráva, za chvíli nebudou lidi už vůbec potřeba a budou se moci navzájem bez obav vyhubit. :mrgreen: A nastane totální gryndýl. :mrgreen: :mrgreen:
shalom3

Reputace: +1116

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse