Špičkový upscaler obrázků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Špičkový upscaler obrázků

Příspěvekod rostik924 » 30. březen 2024 21:39

Ahoj lidičky
Mám pro fandy AI takovou docela lahůdku. Jedná se o stránku pro upscale obrázků, umí zvětšovat až 8x v hodně dobré kvalitě, plus si na ní jde před upscalem vylepšit vstupní soubor, navíc automaticky při upscalu převzorkovává na 300dpi. Je tam fůra dalších vychytávek, jako třeba převod ilustrace na omalovánku a spousta dalšího. A co je nejlepší, je to zadarmo a majitel slibuje, že navždy bude. Je sice možnost něco málo zaplatit a mít rychleji výsledny, (cca 5 dolarů měsíčně) ale je to na každém. Plus forum na discordu. Admin odpovídá na případné dotazy do hodinky. Kdo neumí anglicky, jde to přeložit normálně přes Googl.
Doporučuji přečíst FAQ, je tam totiž pár podmínek, aby Vám to fungovalo. Havně kvůli ochraně před hacknutím. Například pro ty co dělají print of demand je to k nezaplacení. Tak pokud bude zájem, tak koukněte na
https://dgb.lol/
+PandaWild, +admin, +hector9 Hodnocení: +3
rostik924

Reputace: +5

Re: Špičkový upscaler obrázků

Příspěvekod shalom3 » 15. květen 2024 23:32

Tak jsem to dneska vyzkoušela, protože Playground v neplacené verzi umožňuje jen 30 obrázků měsíčně. A fakticky - skvělý nástroj. Nacpala jsem asi 20 obrázků do řady, ohlásilo to trvání cca 25 minut (doba záleží na tom, kolik lidí upscalovalo přede mnou) :) , a než jsem umyla nádobí, bylo hotovo.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod hector9 » 19. červenec 2024 09:06

Zkusil jsem to a výsledky byly nad moje očekávání. Kvalita a doba zpracování jsou lepší než u jiných stránek, které jsem zkoušel. Doufám, že se to znovu upgraduje.

Aktuálně mám na to pár nápadů v blízké budoucnosti. Díky za objev.
hector9

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 19. červenec 2024 14:21

Také jsem zkusil, a ano, výsledek je úžasný. Mít tohle k dispozici před pár lety, tak si nemusím kupovat nový foťák. :D Použil jsem fotku z prastarého foťáku a výsledek předčí nový foťák. Nejen že to rozpoznalo správně jak které části fotky "dokreslit", ale i to provedlo odšumění, takže i v detailech vypadá fotka dobře. Jediný zádrhel byl v tom, že to nesprávně doostřilo i některé části blurovaného pozadí, ale to není problém, jistě by se šlo líp pohrát s volbou metody nebo upravit části obrázku selektivně.
upscaler.jpg
upscaler.jpg (100.04 KiB) Zobrazeno 928 krát
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod Bananaboy » 19. červenec 2024 15:40

"A výrobci fotoaparátů nebudou mít co žrát!" :lol:
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod PandaWild » 19. červenec 2024 16:56

Očekávám trend že se tohle bude dávat i do foťáků v mobilech, pro umělé zvýšení rozlišení. :shock: Běžný uživatel nerozezná že jsou ty detaily dopočítané, takže bude stačit horší čip a horší optika.
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod shalom3 » 19. červenec 2024 17:08

JJ, mít to tak před deseti lety.... :(
+Bananaboy, +PandaWild Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod Nobel » 19. červenec 2024 19:01

Mít to před deseti lety, tak si to nechám patentovat. :D
Nobel

IP: 50.7.142.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod rostik924 » 19. červenec 2024 19:47

Nobel píše:Mít to před deseti lety, tak si to nechám patentovat. :D

Nevím, jestli na to má Tom patent, faktem je, že praktick všechno vytvořil sám a že to dává lidem zadarmo..... To se snad ani nedá docenit. Už to pužívám asi rok. Trošku jsem se podílel na nástroji Immage Fixer, kde jsem dodal postup a nastavení pro doostření pomocí LAB barev ve světlém kanálu, který používám v photoshopu už mnoho let a naučil se jej z knih Scota Kellbyho, jen to nastavení jsem trochu upravil.
rostik924

Příspěvekod rostik924 » 19. červenec 2024 19:51

shalom3 píše:Tak jsem to dneska vyzkoušela, protože Playground v neplacené verzi umožňuje jen 30 obrázků měsíčně. A fakticky - skvělý nástroj. Nacpala jsem asi 20 obrázků do řady, ohlásilo to trvání cca 25 minut (doba záleží na tom, kolik lidí upscalovalo přede mnou) :) , a než jsem umyla nádobí, bylo hotovo.

Já si sice platím tuším 5 euro měsíčně na rychlejší upscale, ale před tím jsem tam nahrál obrázky vždycky na noc a ráno bylo hotovo.
rostik924

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse