Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod Hamin » 17. duben 2017 17:52

U mě naopak dnešek docela jede. Sice to není na SS úplně nejlepší, ale docela to jde :) A dokonce várku 25ks fotek kterou jsem dnes nahrál schválili asi za půl hodiny..
Hodnocení: 0
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod duben » 17. duben 2017 20:29

Tak to u mě na SS několikadenní šňůra bez prodeje. Na to už dlouho nejsem zvyklý, jeden den sem tam vyjímečně, ale tohle ... hmm. Aspoň že jinde to takový propadák není.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Anrephoto » 18. duben 2017 14:07

Dobrý den, nově mi byly zamítnuty fotky z pražské zoo na SS. Dříve mi procházely bez nutnosti označit jako editorial. Vždy jsem uváděla, o jakou zahradu se jedná. Přemýšlím, jestli to není ta chyba, že jsem byla u zoo specifická. Zda by mi fotky prošly, pokud bych neoznačila, že se jedná o fotku ze zoo. Nebo zda je problém, že je tam zachycen například kousek výběhu. Ale neprošly mi i jiné fotky s detailem na zvíře. Máte s tím zkušenosti? Informace ze Shutterstocku je, že se zpřísnily pravidla a že je nutné uvádět fotku jako editorial případně získat property release. Děkuji, Andrea
Anrephoto

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 18. duben 2017 14:15

Po zkušenostech z iStocku nikdy neuvádím, že se jedná o zvíře v ZOO, ale zásadně do kw píšu "wildlife" a do popisu jenom info o zvířeti :mrgreen: a když není vidět nějak zvlášť ohrada nebo klec, tak to vychází ;)

A koukám, že pár fotek prošlo, i když je jasné, že to muselo být focené v ZOO:
https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... 6Rggw-1-35 (vzadu ohradník)
https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... 6Rggw-1-42 (vzadu plot)
https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... 6Rggw-1-56 (ty "krmící klece" taky běžně na stromech nerostou :mrgreen:) - i když tady koukám, že jsem ještě psala zoo, ale na istock jsem to určitě mazala.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod duben » 18. duben 2017 14:27

Fotky ze Zoo mi naprosto bezproblémů procházejí, všude ... ale já na fotkách nemám nikdy klece a podobné věci. Těžko říct bez konkrétních fotek, ale případně můžeš zkusit do komentáře pro adminiy napsat, že pražská Zoo povoluje používat zde nafocené fotografie komerčně. Nevím jestli to mají někde přímo na webu a ještě navíc anglicky, ale psal mi to přímo ředitel Zoo, když jsem se ho na to ptal kvůli fotkám slůňat.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Anrephoto » 18. duben 2017 14:34

Děkuji, doteď tam právě mám fotky z venkovních prostor i pavilónů a prošly mi. Tentokrát mi neprošla ani fotka detailního profilu zvířete. Do zoo jsem už také psala o povolení.

Odpověď na reklamaci z SS

Hi Andrea,

Thank you for contacting Shutterstock Contributor Support. I am glad that you've had some approved images from this zoo, but our regulations about property have become stricter. If you cannot obtain a property release you could try to submit your images as Editorial.

If your content will be licensed for commercial use, the image / clip is taken on private property, or is taken on public property but features distinctive private property, a property release is required.

If you are unable to obtain a property release for content taken on private property, then you may only submit such content for editorial use (if the content meets our editorial standards).

To upload a property release with your content, attach a JPEG release no more that 20 MB in size using the +Add button next to Releases in the Content Editor.
Anrephoto

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 18. duben 2017 14:58

Z toho co píší, bych řekl, že to nedávno zpřísnili a informace o tom, že fotky ze zoo prochází, už nejsou up to date.
Tak já tam teď zkusím nahrát jednoho lemura, zoo tam není vůbec poznat, klidně jsem se mohl procházet o víkendu po Madagaskaru a náhodou ho cvaknout :lol: Nebo mi to neuvěří a vyhodí ho - uvidíme.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Anrephoto » 18. duben 2017 15:02

S napětím budu očekávat, jak to dopadlo :D Dejte prosím vědět, zda jste uvedl místo pořízení. Já teď Prahu uváděla, zkusím to bez klíčového slova zoo a specifikace místa. Ale ztrácí to pointu...
Anrephoto

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 19. duben 2017 15:00

Tak lemura vzali bez keců. Samozřejmě jsem do klíčových slov nepsal ani zoo ani praha, ale madagaskar. Protože už ve volné přírodě prakticky nežijí, tak se dá prostou úvahou přijít na to, že jsem to musel na 99,9% fotit v nějaké zoo, a tudíž na soukromém pozemku, ovšem takhle hluboce o tom asi většina editorů přemýšlet nebude.
+Anrephoto, +Baldion, +PandaWild Hodnocení: +3
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod honza286 » 19. duben 2017 16:25

Na fotolii a SS jsou asi nově editoři placení za počet vyhozených snímků :(. Na obou fotobankách mám navíc poslední dobou (na SS někdy od posledního březnového týdne, na Fotolii v podstatě od začátku března) hodně mizerné prodeje. Istock pro změnu bere vše, jen to nezobrazuje v portfoliu - ale prý mám být trpělivý a ono se to tam objeví - no možná v příští desetiletce, jestli vůbec :(.
honza286

Reputace: +70

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse