Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod Baldion » 14. březen 2017 07:48

Musím si postěžovat. Včera na SS jsem měl "vyhazovací den".

Od ruky načrtnutá silueta krajiny - je potřeba Reference Image :shock:
Fotky vintage zátiší na podkladu s notovou partiturou - vadí Intelectual property :? (Mozartovi je to jedno)

a podobné radosti. Zajímavé je, že na Adobe Stock a Dreamstime to schválili bez problémů. U 123RF to budu vědět na podzim :D
Hodnocení: 0
Baldion

Reputace: +131

Příspěvekod ivusakzkrabice » 14. březen 2017 08:26

V poslední době jsou někteří editoři na zabití, to jako fakt :-(
Dala jsem do kupy property release na malovaná velikonoční vajíčka, jedna dávka prolezla OK u další byl problém s releasem blíže nepopsaný, přitom vejce stejný, jen se mění aranžování, pozadí, nápady, uspořádání a květiny....
Největší problém jsem měla poslední dobou s titulkem, tam už se fakt bojím cokoliv napsat :D

kde sou ty časy, kdy se vyřazovalo za málo ostrou fotku, blbou kompozici..... :)
+Baldion Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Baldion » 14. březen 2017 08:45

ivusakzkrabice píše: Dala jsem do kupy property release na malovaná velikonoční vajíčka

To je zajímavé, mě včera na SS přijali fotky s kraslicema bez připomínek. :P
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Baldion

Reputace: +131

Příspěvekod ivusakzkrabice » 14. březen 2017 09:46

občas to tu někdo zmíní, je to prostě o tom, který editor k tomu sedne, prostě je to vlastně tak trochu o štěstí ;)
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Laborec425 » 14. březen 2017 13:11

Dobrý den, mám dotaz. Jsem na fotobankách od ledna 2016, teda rok a dva měsíce. Moje fotky jsou většinou krajina, města, architektura, přiroda, zvířata, vlaky atd. Nejsou to dobře prodejné fotky jako lidi nebo jídlo. Nicméně do ledna 2017 se pořád prodej zvyšoval, nebylo to moc. Za rok 2016 jsem vydělal asi 7000 Kč. Největší prodeje Fotolia (Adobestock) a Shutterstock (ostatní čtyři fotobanky hodně malé finanční výsledky). Bohužel od ledna 2017 mi připadá, že je to horší a horší a horší. Když jsem se podíval na "Views" třeba na Fotolii tak mi je jasný, že není nic prodané. Fotky i staré na 23. stránce mají jenom pár zhlédnutí, novější nemají většinou žádné nebo nejvýše jedno. Jak bych vlastně mohl něco prodat, když to nikdo nevidí. Graf zhlédnutí má také klesající úroveň.
To jako neexistuje nějaký způsob, aby ty moje fotky vůbec někdo viděl?
Možná se ptám jako úplný začátečník a neznalec, ale docela mě ty počty zhlédnutí vrtají hlavou. Takže děkuji za odpověď, jestli jí někdo zná :).
Laborec425

Reputace: +4

Příspěvekod Host » 14. březen 2017 13:47

Laborec425 píše:To jako neexistuje nějaký způsob, aby ty moje fotky vůbec někdo viděl?

Ideální je ty fotky vytisknout a udělat autorskou výstavu. Teda pokud jde o to aby ty fotky někdo viděl... Případně udělat leporelo a ukazovat ho třeba lidem v metru, nebo po parcích až se oteplí. Jen se vyhýbej osamělým ženám, hrozí kus olova v břiše, nebo cayenský pepř v obličeji... :mrgreen:
+Laborec425 Hodnocení: +1
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 14. březen 2017 13:51

Views nejsou moc směrodatné, protože nezapočítávají zobrazení na stránce výsledků hledání. Pro udržení a zvyšování příjmů je potřeba neustále přidávat nové věci. Nové věci zvedají prodejnost i starým věcem.
+Baldion, +Laborec425, +ivusakzkrabice Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod alzbeti » 14. březen 2017 17:40

možno ešte prehodnotiť názvy fotografií na rozsiahlejšie, zvýšiť počet kľúčových slov...
+Baldion, +Laborec425 Hodnocení: +2
alzbeti

Reputace: +10

Příspěvekod shalom3 » 14. březen 2017 18:54

Předešlé dva komentáře platí, nicméně je nutno počítat i s různými výkyvy, způsobenými změnami ve vyhledávání fotobankových portálů a dalšími změnami v jejich "zákulisí" (které mnohdy nejsou moc šťastné). Snažím se jak přidávat nové věci, tak i keywordovat co nejlépe, titulkovat, zlepšovat různé techniky, ale momentálně mi ty prodeje nějak stagnují.
+Baldion, +Laborec425 Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Fug4s » 14. březen 2017 19:44

Teda většina tu nadává na systém iStocku, ale teda nahrát něco na BigStock je fakt umění. Buď se to nenahraje vůbec a nebo hned 2x. Doufám, že prodeje budou alespoň trochu stát za to.
Fug4s

Reputace: +40

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse