| Hodnocení: 0 |
hypotekyfidler.cz píše:Určitě nemůžeš při podpoře dělat samostatně výdělečnou činnost. Můžeš ale argumentovat tím, že už nic nového neděláš, takže se o žádnou činnost nejedná, pouze inkasuješ historicky peníze za činnost, kterou jsi již v minulosti provedl - jako když namaluješ obraz a nějaká galerie ho vystavuje.
Takže bych zrušil živnost, výdělky danil dle autorského zákona a na UP jim oznámil, že máš ještě historicky nejaké nepravidelné příjmy z prodeje autorkých děl a zeptal se, jestli s tím nebudou mít problém.
honza286 píše: akorát pořád nabízíš fotky k prodeji pod svým jménem a tedy pořád podnikáš.
hypotekyfidler.cz píše:honza286 píše: akorát pořád nabízíš fotky k prodeji pod svým jménem a tedy pořád podnikáš.
OSVČ znamená samostatná výdělečná ČINNOST. Pokud fotím a nahrávám, tak ano, je to činnost. Pokud ale mám pouze aktivní portfolio, tak to činnost není, protože nic nedělám. Notabene u některých fotobank se ani zrušit portfolio jednoduše nedá a zabere to několik měsíců.
Takže tady jsou dvě interpretace - ta tvoje a ta moje. Pravomocně rozhodnout který názor je správný, by musel soud, jinak jsou to jenom dvě odlišné interpretace.
PandaWild píše:A co rovnou nějakou celou muslimskou rodinu, třeba z nedalekých Teplic?
hypotekyfidler.cz píše:Pořád to meleme dokola. Užitečný odkaz, ale mluví se v něm výlučně o činnosti.
Pokud činnost už nevykonávám, ale pouze jsem nezrušil portfolio, nejedná se o podnikání, ale o příležitostný příjem.
Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], Seznam.cz
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.