Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod sentio » 2. říjen 2017 18:59

Hoy,
některé fotky a ilustrace jsem zřejmě nahrál ve špatný čas/sezóně a jsou kdovíkde...
Mohlo by zafungovat, takový obrázek smazat a znova nahrát?
MYslíte, že si to FB nějak hlídají a takový obrázek nedostane novou šanci?

Zrovna se babrám s robotem pro upload a roztřídění do kategorií, pokud se mi to podaří, tak bych takový reload proces měl hotov automaticky, když si půjdu udělat kafe a nebudu mít zrovna nic nového...
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
sentio
 
Příspěvky: 124
Registrován: 15. říjen 2015 08:31

Reputace: +34

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod castyhost » 2. říjen 2017 19:03

nahraj podobnou se stejnym title a KW, ne?
Hodnocení: 0
castyhost
 
IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod sentio » 2. říjen 2017 19:07

nemám podobnou, resp. pokud mám, tak už tam je nahraná ... a nějaký ořez, otáčení, barvy ... to už je práce navíc - já si chystám reload plně automatický - zmáčknu ctrl+bž a počítač mi to tam nahraje sám (případně před tím ještě smaže, ale to se uvidí)
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
sentio
 
Příspěvky: 124
Registrován: 15. říjen 2015 08:31

Reputace: +34

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod PandaWild » 2. říjen 2017 20:07

Jednou jsem zkusil nahrávat všechny obrázky znovu, s nadějí že by se mohly objevit v novinkách a začít zas prodávat. Jen jsem je stranově převrátil, aby nebyla automatem rozpoznaná shoda, staré obrázky jsem tam nechal. Výsledek - vůbec nic, byl to propadák, zapadly ještě důkladněji než původní verze. Myslím že nemá efektivitu snažit se protláčet znovu to samé, spíš je potřeba tvořit nové věci, aktuální.
+Baldion, +sentio Hodnocení: +2
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6214
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1521

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod Baldion » 2. říjen 2017 20:57

PandaWild píše:Jednou jsem zkusil nahrávat všechny obrázky znovu. Výsledek - vůbec nic, byl to propadák.

Mám stejnou zkušenost :(
+sentio Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
Baldion
 
Příspěvky: 355
Registrován: 1. prosinec 2016 17:44
Bydliště: Jižní Morava

Reputace: +112

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod admin » 3. říjen 2017 07:24

Tak tohle zkoušel kolega před X lety na Shutteru, kdy se novinky prodávaly mnohem lépe než starší kousky.... no a přišli na to a ptali se proč to dělá a pohrozili vyhazovem. A to to dělal v malém - cca 20-30 ilustrací za týden. Takže asi tak. Podle mě se to nevyplatí - aspoň nevím o žádné fotobance, kde by se novinky nějak výrazněji prodávaly. Pokud jsi přesvědčen o kvalitě toho konkrétního obrázku a myslíš, že měl jen smůlu, že zapadl, tak ho jen vylepši (zrecykluj) a dej mu druhou šanci.

Strojové nahrávání podle mě nemá budoucnost, jen si koleduješ o zrušení účtu. Budoucnost má podle mě jen důraz na kvalitu a originalitu - už jen pro to, že investuješ do svého umu.
+PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +2
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1513
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +404

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod PandaWild » 3. říjen 2017 07:53

Jistý kolega zde "tvořil" pomocí TexiGen+MacroGamer. Zautomatizoval celý proces že na to vůbec nemusel sáhnout a samy se mu generovaly, popisovaly a submitovaly stovky obrázků denně. Výsledek byl nula nic. Stejně nakonec jsou vždy prodeje úměrné skutečně vložené lidské tvořivé práci, nedá se to ošidit. Větší smysluplnost má vytvořit jeden velmi dobrý obrázek než stovky průměrných.
+shalom3 Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6214
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1521

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod admin » 3. říjen 2017 08:31

PandaWild píše:Jistý kolega zde "tvořil" pomocí TexiGen+MacroGamer. Zautomatizoval celý proces že na to vůbec nemusel sáhnout a samy se mu generovaly, popisovaly a submitovaly stovky obrázků denně. Výsledek byl nula nic. Stejně nakonec jsou vždy prodeje úměrné skutečně vložené lidské tvořivé práci, nedá se to ošidit. Větší smysluplnost má vytvořit jeden velmi dobrý obrázek než stovky průměrných.


Přesně tak, automatizace má smysl jen u té "netvořivé" fotobankové práci - export, submitování, popisování. Člověku to aspoň neznechutí a má více času na vlastní tvorbu.
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1513
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +404

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod Host » 3. říjen 2017 08:40

Snad může být útěchou, že mých několik takhle zapadlých obrázků na Šutru, se stalo brzo po nahrání bestsellery na Adobe a Getty. Po několika změnách vyhledávacího algoritmu se začínají prodávat i na Shutterstocku.
Další desítky mých úžasných uměleckých děl se obrátily v prdel úplně všude :lol: Není dobré si s tím příliš lámat hlavu, svoji velkou roli hraje i náhoda a štěstí... ;)
Hodnocení: 0
Host
 
IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Re: Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Příspěvekod sentio » 3. říjen 2017 08:53

Chápu smysl toho co velcí Gurové radí ... a plně s tím souhlasím...
a možná právě proto je mi líto, že některé (třeba i dobré) kousky zapadnou jenom díky tomu, že se naneštěstí zrovna dostanu před nějakou mass firmu a mé úsilí je fčoudu

A zautomatizovat chci jen FTP upload (to už mám - AutoHotKey + ftp.exe) a rozházení do kategorií - což také mám, jen to musím dodělat pro všechny FB (AutoHotKey)...
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
sentio
 
Příspěvky: 124
Registrován: 15. říjen 2015 08:31

Reputace: +34

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse

cron