Nahrávání na 123rf

Re: Nahrávání na 123rf

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2020 17:33

shalom3 píše:Ne, neuhádl jsi - v mém případě se shodovalo s nickem jen jediné písmeno a jediné číslo, ale umístěné na zcela jiné pozici :( . Prostě do čínské IT kuchyně nevidí vůbec nikdo :lol: . Těším se, až bude všechno všude tak zabezpečené, že se do toho nedostane vůbec nikdo - tedy s výjimkou hackerů.
Už vím - nezměnila jsi židli, to bude tím!

Jo, "zvyšování bezpečnosti" je veselá záležitost. Čekám jak od 1. ledna budu potvrzovat bankovní transakce marným mačkáním palce na mobil.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Marsan » 16. listopad 2020 17:37

PandaWild píše:[..................

Jo, "zvyšování bezpečnosti" je veselá záležitost. Čekám jak od 1. ledna budu potvrzovat bankovní transakce marným mačkáním palce na mobil.

:lol:
jj nastal podzim a moje každoroční štípání dřeva na zimu, to obnáší, spoustu škrábanců a malých třísek v prstech... :lol: do banky se přihlašuji otiskem prstu... tedy přihlašoval :lol: něž se prst zahojí tak se do banky nedostanu, vždy to trvá tak 14 dní. (náhradní heslo mám příliš složité a tak si ho nepamatuji) platby tam musím zadávat z PC
Marsan

Reputace: +215

Příspěvekod shalom3 » 16. listopad 2020 21:02

Vůbec nejlepší to má asi spořka - tam prý bude uživatele sledovat ta umělá inteligence podle toho, jak manipuluje s klávesnicí, myší a dotykovým displejem. U mně je to pokaždý jinak - když nejsem ve formě, píšu jako když klove vrána, když ve formě jsem, tak píšu všema a dost rychle. Někdy taky něco hryžu a píšu jen jedním prstíkem. Myší taky šoupu mnoha způsoby, někdy se vychýlí díky spleti drátů kolem ní prostřených. Tak to už se do účtu asi nepřihlásím. Leda, že by to kontrolování nebylo až tak horký, možná jen něco našulili, aby se zavděčili nesmyslným předpisům EU ;)
Jen tak mimochodem uvažuji, jakým způsobem by se dala zcizit potvrzovací SMS, kterou přijímám na zcela pitomý mobil bez připojení k internetu. Jestli to někdo víte, tak předem moc dík za poučení.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2020 21:28

shalom3 píše:...Jen tak mimochodem uvažuji, jakým způsobem by se dala zcizit potvrzovací SMS, kterou přijímám na zcela pitomý mobil bez připojení k internetu. Jestli to někdo víte, tak předem moc dík za poučení.
Odposlech SMS + automat se přihlásí do banky dřív než Ty a už penízky frčí. https://www.probin.cz/zpusoby-odposlech ... komunikace
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 16. listopad 2020 22:40

Zajímavý článek - ale nepochopila jsem, pokud by někde nějaký automat tu SMS odchytil, to už by mi nedošla? Taky si nedovedu představit, jak by se to technicky zvládlo - píší, že lze sledovat až osm mobilů najednou. To mi ale připadá celkem málo, protože lidi posílají kvanta SMS s hloupostmi - takže kdyby sledovali jen těch 8 mobilů, které třeba dotyční ani pro bankovnictví nevyužívají, měli by malou šanci. Snad by to šlo, kdyby měli speciálně zacíleno jen na můj mobil a sledovali ho dlouhodobě, protože telefonuji a smskuji poměrně málo. A dále ještě, když vyplním online příkaz s určitým číslem účtu, na který chci poslat peníze - předpokládám, že tento můj vstup se okamžitě uloží někam do bankovní databáze - jak potom změní to číslo účtu? Zdůrazňuji, že příkaz zadám a odešlu přes klasický počítač a SMS přijmu na předpotopní mobil.
+Lenka Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod ivusakzkrabice » 16. listopad 2020 23:42

Už tam jsem. Ani nevím, co zabralo. Obměny hesla jsem zkoušela a nic. Napsala jsem do chatu, byli online a chat záhadně zmizel, vrátila jsem se k nezavřené záložce s napsaným heslem a ejhle tlačítko k potvrzení hesla bylo aktivní, tak tam jsem. K mé velké radost jsem od víkendu prodala jen tři fotky a odsouhlasili mi celý 5 dalších fotek, možná jsem fakt mohla počkat do vánoc 8-) :lol:
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod PandaWild » 17. listopad 2020 00:02

shalom3 píše:...pokud by někde nějaký automat tu SMS odchytil, to už by mi nedošla?...
Představoval bych si to tak, že budou znát Tvé telefonní číslo, číslo účtu v bance a bydliště. Což je reálné vypátrat kdyby se na to zaměřili. Někde v autě nechají běžet notebook, který bude pasivně monitorovat Tvou komunikaci. Když zachytí potvrzovací kód k přihlášení do banky, automat se tam tím kódem přihlásí sám, dřív než ho stihneš zadat Ty. Tobě ta SMS přijde, tak zadáš kód, ale už bude neplatný, což si vysvětlíš překlepem při zadávání. Když pak zadáš bankovní operaci, automat zadá svůj převod který potvrdí dalším odchyceným potvrzovacím kódem, ten Ti sice přijde ale opět jej budeš považovat za překlep protože Ti nebude fungovat, nevšimneš si v SMS jiné částky a jiného účtu (na to lidi obvykle nekoukají).
PandaWild

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 17. listopad 2020 10:02

Že to jde nepochybuji, protože dneska jde už skoro všechno.
Ale v reálu je riziko asi dost nízké - mobilní bankovnictví používá skoro každý a případů krádeží je relativně málo - to si myslím, že je větší pravděpodobnost, že tě klepnou někde v průchodu a seberou peněženku.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +336

Příspěvekod Lenka » 17. listopad 2020 13:19

PandaWild píše:
shalom3 píše:...pokud by někde nějaký automat tu SMS odchytil, to už by mi nedošla?...
Představoval bych si to tak, že budou znát Tvé telefonní číslo, číslo účtu v bance a bydliště. Což je reálné vypátrat kdyby se na to zaměřili. Někde v autě nechají běžet notebook, který bude pasivně monitorovat Tvou komunikaci. Když zachytí potvrzovací kód k přihlášení do banky, automat se tam tím kódem přihlásí sám, dřív než ho stihneš zadat Ty. Tobě ta SMS přijde, tak zadáš kód, ale už bude neplatný, což si vysvětlíš překlepem při zadávání. Když pak zadáš bankovní operaci, automat zadá svůj převod který potvrdí dalším odchyceným potvrzovacím kódem, ten Ti sice přijde ale opět jej budeš považovat za překlep protože Ti nebude fungovat, nevšimneš si v SMS jiné částky a jiného účtu (na to lidi obvykle nekoukají).

Úplně živě si představuju tento cirkus v kombinaci s mým účtem. I když, mě teď vlastně přijde to rouškovný, a hned 4x.. To už stojí za trochu špionáže. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. listopad 2020 13:25

Tak humor pokračuje. Včera už jsem normálně uploadovala, dnes to po mě chtělo znovu kvůli nové passwd policy změnit heslo :D
ivusakzkrabice

Reputace: +738

PředchozíDalší

Zpět na 123rf