Jak se vám nahrává a prodává na Bigstocku?

Re: Jak se vám nahrává a prodává na Bigstocku?

Příspěvekod Lenka » 21. červenec 2014 09:57

Tak například na 123RF vezmou jako editorial cokoli popsaný jakkoli (no, skoro cokoli, strom s valentýnskejma srdíčkama na náměstí Míru mi nevzali, ale kvetoucí zlatici klidně - že prej na RF se to nehodí, tak to zařaděj jako editorial). Ani na popisu moc nesejde. Druhá věc je, že nevím, jak se to tam prodává. :lol: Bigstock mi zatím připadá z těch fb co mám v poměru online/prodané nejefektivnější. Ale ono hodně záleží na obsahu. Teď jsem koukala třeba na pixmac, protože mi bylo divný, že by se tam neprodávalo VŮBEC nic, a ono to vypadá, že tam jde prodat fotky se skupinama lidí v akci, ale skoro žádný vektory. Takže tam by se ten sport možná taky chytil....
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod ypres.bass » 21. červenec 2014 11:08

Hamin píše:Lepší se vyprdnout na celou fotobanku, než se naučit pořádně popsat Editorial fotku :D S tím samým budeš ale mít problém i na Shutterstocku.
no s tím bych brzdil, dostal jsem manuál podle kterého se to má dělat, ale ani jeho dodržení očividně nestačí (na dalších 5FB mi to berou, ale Bigstock má prostě prdíky)
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

Příspěvekod exty » 24. červenec 2014 09:03

Zkus smazat ze souboru EXIF
exty

Reputace: 0

Příspěvekod adrian » 24. červenec 2014 13:31

Ja som tam pár mesiacov s cca 140 vecami a ani jeden predaj, tak isto je na tom aj CanStockPhoto, to už aj 123rf je na tom lepšie. Neviem či robím niekde chybu, či som na niečo nezabudol, alebo čo.

Odoslané z GT-I9100 cez Tapatalk 2
adrian

Reputace: +1

Příspěvekod exty » 24. červenec 2014 14:17

u mě je bigstock nejlepší z těch menších, hned za SS, fotolií a iStockem
exty

Příspěvekod Pitrson » 24. červenec 2014 21:46

Nemá někdo zkušenosti s nahráváním celého portfólia vektorů na BigStock? Mám IPTC v JPG a proto je pro mě jedinou známou možností upload přes webové rozhraní. Průser je, že když tam vyplním všech 10 EPS a JPG a dám nahrávat, většinou to skončí chybou. Přiřazování kategorií také asi nejde hromadně co?? Tohle vidím na hromadu ztracených hodin. Zkoušel jsem se dovědět další možnosti přes Online chat, ale připadalo mi to, že mluvím s robotem a psal mi, že IPTC nepřijímají :D
Pitrson

Příspěvekod Petr » 24. červenec 2014 21:55

Jj, upload vektorů na Bigstock je špatnej. Jedinej způsob, jak to zrychlit je nahrát tam všechno jenom jako jpg (a z keywords odstranit slova jako vector a eps). A třeba u 10% nejprodávanějších si dát tu práci a nahrát i eps. Stejně platí Paretovo pravidlo, že 20% obrázků vydělá 80% tvých příjmů...
Petr

IP: 213.220.238.xx

Příspěvekod Pitrson » 24. červenec 2014 22:01

To nechápu, že jdou takhle proti contributorům. Přitom by stačila menší změna v systému a lidi jim tam drtí vektory o 106...

Ale díky Petře, asi mi nic jiného nezbyde..Ještě jsem jim zkusil napsat mail, tak uvidím..
Pitrson

Příspěvekod Ravennka » 24. červenec 2014 22:27

Ono to sice skončí chybou - naprosto vždycky, ale zařadí se všechno po chvíli do fronty na editaci =) Nicméně imho je ideální si pustit film, udělat si kafe a uploadovat postupně, pokud to tam chci nacpat... jako druhotnou činnost, prvotní je ten film - nebo si vzít knížku a přečte člověk stránku, nauploaduje, přečte dvě stránky, zase nakliká... :D
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Niki » 21. srpen 2014 21:32

Ahoj, dají se u této fotobanky vymazávat vlastní vektory které už jsou online? Hledám takovou dobu a nevidím to, potřebuji z portfolia smazat nějaké věci...
Niki

PředchozíDalší

Zpět na Bigstock