Autorská práva ...

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Autorská práva ...

Příspěvekod Ravennka » 26. říjen 2015 09:26

Tak jenom pro inspiraci - tohle byl svého času snad nejpopulárnější tutorial https://cdn.tutsplus.com/vector/uploads ... racter.jpg měla jsem pocit, že ty chobotnice vidím snad všude. A našla jsem samozřejmě i na SS http://www.shutterstock.com/cs/pic-9364 ... S9BIA-1-14 ... odhadla bych, že jich tam bude i víc, ale na octopus character jsem našla jenom tohle =) (na prvních pěti stranách, nebo tak)

A teď... je to dost? Je to málo...? ;)
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 26. říjen 2015 09:33

A ľudia sú tak blbí, že to kompletne okopírujú ešte aj s tými hviezdami okolo chobotnice. Práve naopak čo by sa mali snažiť to trochu zmeniť, aby sa to podobalo pokiaľ možno čo najmenej. :?
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 26. říjen 2015 09:54

Editoři kontrolují podobnost automatem a tak není až tak velká šance že tu shodu chobotnic najdou. Ale pokud ano, tak i když to není přesná kopie cizího díla, tak je to napodobování, což v jednom ojedinělém případě ještě může projit (možná jen s varováním), ale více případů je na ban.

Začátečníci jsou neznalí a obvykle nevědí že dělají něco špatně (také jsem ze začátku obkresloval), tak by sice fotobanky mohly být trochu tolerantnější - ale bohužel, neznalost zákona neomlouvá. :-(
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Návštěvník » 26. říjen 2015 10:14

Díky moc za rady, skúsim pozmeniť tie gradienty/smer svetla, vôbec ma to nenapadlo :). Ja robím skôr fotografie, len na obzvláštnenie chcem začať s vektormi. Viem, že to nemá byť zasa presná kópia, snažím sa z toho zobrať základ+pozmeniť, len nemám skúsenosť s tým ako to berú fotobanky :). Ešte raz dík, je tu skvelá komunita :)
Návštěvník

IP: 188.123.112.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 18. srpen 2017 16:16

Nevíte jestli jsou nějaká autorská práva (omezení) na používání různých měnový symbolů (jako dolar, euro, libra, yen apod.) nebo symbolu bitcoinu ve vektorech (ilustracích) na fotobankách. Nebo je lze volně používat. Díky.
Návštěvník

IP: 88.102.90.1xx

Příspěvekod Chalabala » 18. srpen 2017 16:25

Návštěvník píše:Nevíte jestli jsou nějaká autorská práva (omezení) na používání různých měnový symbolů (jako dolar, euro, libra, yen apod.) nebo symbolu bitcoinu ve vektorech (ilustracích) na fotobankách. Nebo je lze volně používat. Díky.

Bitcoin jen jako editorial. Jinak najdeš více zde: http://wiki.gettyimages.com/?s=money&st ... ype=Search
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod AlexMelon » 17. listopad 2017 19:46

Ahojte, chcem sa spýtať ohľadom autorských práv.
Ide o foto motoriek z verejnej komunikácie, špz vždy zamazané, nie je vidieť tvár ani nič. Podliehajú aj takéto foto autorským právam alebo je ich možné použiť ?

Vďaka :)
AlexMelon

Příspěvekod Marsan » 17. listopad 2017 20:04

AlexMelon píše:Ahojte, chcem sa spýtať ohľadom autorských práv.
Ide o foto motoriek z verejnej komunikácie, špz vždy zamazané, nie je vidieť tvár ani nič. Podliehajú aj takéto foto autorským právam alebo je ich možné použiť ?

těžko takto posoudit. Jestli je rozpoznatelný typ motorky (nemyslím třeba emblém značky) nějaké jedinečné konstrukční prvky .. atd, tak Ti to fotobanka nevezme
+AlexMelon Hodnocení: +1
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Ravennka » 17. listopad 2017 20:38

Dám ti dobrou radu - zkus to tam dát a uvidíš, jestli Ti to vyhodí nebo ne :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Fug4s » 18. listopad 2017 08:34

Marsan píše:
AlexMelon píše:Ahojte, chcem sa spýtať ohľadom autorských práv.

těžko takto posoudit. Jestli je rozpoznatelný typ motorky (nemyslím třeba emblém značky) nějaké jedinečné konstrukční prvky .. atd, tak Ti to fotobanka nevezme

Spíš mi přijde že je to v názvu. I mě jednou vyhodili fotku kvůli model release když jsem pojmenoval hrad. Ale když jsem to tam poslal znova a napsal jen old castle tak to prošlo.
Když si člověk dá třeba sport car 3 render tak tam rozpozná spousty aut:
https://www.shutterstock.com/cs/image-i ... wjiWGQ-1-7
https://www.shutterstock.com/cs/image-i ... jiWGQ-1-44
Fug4s

Reputace: +40

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky