Autorská práva ...

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Autorská práva ...

Příspěvekod Painter » 20. únor 2018 06:57

PandaWild píše:Stačí počkat až jestli to vyhodí. Dřív bývali kritičtější, ale dnes jim kraslice už moc nevadí. Pokud nejsou příliš umělecky provedené, tak to ani nebudou chtít, budou to považovat za "tuctový výrobek".

Tak zatím na Šutru a Bigstocku to prošlo, Adobe nevím a na iStocku to zatím nemám poslalné a trochu se bojím to tam poslat bez PR, zkusím jednu fotku a uvidím jestli jí vyhodí. Díky
Hodnocení: 0
Painter

IP: 188.120.198.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod SynchR » 20. únor 2018 07:26

Vyfotil jsem zapad slunce jsou tam videt mraky a slunce krajina tam tarka neni a kdyz je tak neni rozpoznatelna, do popisku jsem dal vyhled z drabskych svetsnicek a zamitli mi to s tim ze potrebuju property release co s tim? Samozrejme i dalsi fotky s podledem na vesnici a zapadem
SynchR

Reputace: +12

Příspěvekod SynchR » 20. únor 2018 07:35

Chteji po me peoperty release, je to teda skladany obrazek pri zaoadu slunce musim pouzit aspon 2 to po me chteji jeden z nich do property nebo chteji vlastne co :D
SynchR

Reputace: +12

Příspěvekod Egeris » 20. únor 2018 07:51

SynchR píše:do popisku jsem dal vyhled z drabskych svetsnicek

Tak to tam nedávej, obvykle když napíšu do popisku něco podobného, tak chtějí PR. :D
+SynchR Hodnocení: +1
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Fauren » 20. únor 2018 15:36

zdravím prosím vás kdybych chtěl vyfotit třeba doma jak moje rodinka třeba "hraje poker" a šly by vidět jen ruce a ty žetony dá se to? nebo ten žeton je brán jako něčí značka...

Dále pokud vyfotím Lysou horu, ten vysílač ... jde to vložit nebo chtějí PR..?
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod Egeris » 20. únor 2018 15:41

Žetony jsou podle mě v pohodě. No a ten vysílač - pokud bude celou fotku zabírat jen on, může to být problém, pokud bude součást širší krajiny, tak to bude v pohodě.
Egeris

Příspěvekod Riky » 20. únor 2018 18:16

A už je to tu a blbě se ptám. Budu moc ráda když někdo z vás bude prokrastinovat k mému užitku. :lol:

Hrabala jsem se ve svých starých rodinných fotkách a našla pár pokladů, které bych ráda umístila do fb. Na některých je ale moje dcera. S tím by takový problém nebyl, ona s poskytnutím souhlasí. Jenže v době focení jí bylo asi tak 10 let, a teď je jí 18. Jaký souhlas modelu použít - pro dítě nebo dospělého? Dala bych tam klidně pro dítě, ale datum pořízení na fotce jasně ukáže rok 2010, a vyplněný MR bude mít design dneška (jistě se za ty roky změnil).

Můžu se na to i vyp..osesouvat jak by mi (správně) poradil Chalabala, ale to mi přijde škoda, nejedná se jen o 1 fotku.
Riky

Reputace: +20

Příspěvekod Chalabala » 20. únor 2018 18:57

Sáhl bych po formuláři pro dítě, stejně jsou si podobné. Datum focení před x lety, datum podpisu současný. Podpis za dítě matka. No a potom bych to vyzkoušel na nějaké fotce, jestli to projde. Nic horšího než, že to zamítnou se stát nemůže. :-)
+Riky Hodnocení: +1
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod shalom3 » 20. únor 2018 19:14

Nejlépe si připravit oba. ;) Ve fotobankách to chodí tak, že k dané věci přistupují různě a editoři také. Nezbývá než vyzkoušet.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Egeris » 20. únor 2018 19:19

Chalabala píše:Sáhl bych po formuláři pro dítě, stejně jsou si podobné. Datum focení před x lety, datum podpisu současný. Podpis za dítě matka. No a potom bych to vyzkoušel na nějaké fotce, jestli to projde. Nic horšího než, že to zamítnou se stát nemůže. :-)

Pokud je dcera plnoletá, pak souhlas musí udělit ona. Vztahuje se to zpětně i na fotky z dob dětství.
Egeris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky