honza286 píše:V dnešní době je už učení se HTML apod. dost old school, samozřejmě pokud člověk nechce dělar frajera, že si takhle web sám vytvoří. Ideální řešení je použít tvorbu webu pro "debily" - rozuměj CMS systému typu Wordpress, Joomla apod.
Stojím si za tím, že kdo to s tvorbou webů myslí vážně, tak tyhle základy prostě neokecá. Weby dělám asi 10 let. Používala jsem joomlu i WP, lepší zkušenost mám s joomlou, ale i tam jsem využila občas kódování napřímo, hlavně cssko. Jinak je člověk odkázanej jen na to, co vytvořili jiní bez možnosti si to přizpůsobit. Používala jsem spíš frameworky (bootstrap, materialize), tam je člověk o hodně svobodnější a je svým pánem. Bez znalosti html a css to ale zase moc nejde. Ale je fakt, že zase tak těžký to není.
Někdy je snažší a čistější (pro mě) si malý web napsat přímo nebo s použitím html šablony nebo frameworku, než instalovat CMS včetně databáze, hledání a instalování šablon a komponent, které třeba nesplňují, co se od nich vyžaduje, tak se zase hledají a instalují nové a tak dokola...
Tedy bavím se o tvorbě webů na zakázku, web jen tak pro sebe bez větších nároků jde udělat celkem snadno i bez znalostí html, ale to jak jsem pochopila z dotazu tazatelka umí a chce se posunout dál.
Jak píše shalom, web na redakčáku se musí pořád kontrolovat, aktualizovat, hlídat, jestli po aktualizaci nějaké komponenty se něco nerozbilo... Navíc ty šablony na RS taky někdy nejsou kdovíco...
Ale je fakt, že já už taky nejsem nejmladší a jsem asi pěkně oldschool
Vyhovuje mi, když vím, jak to uvnitř funguje a rozumím proč.