Shuttertock

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Shuttertock

Příspěvekod Milden73 » 14. červenec 2016 12:31

jinak v lese je velká tma....... a barevně je sytosti přidáno celkem dost, ale zkusím přidat ještě a uvidíme...

Ravennka píše:Já nevím, jestli je to monitorem, který je na ntb v práci, ale ty fotky se mi zdají strašně pošmourné. Já chápu, že v lese není moc světla, venku nejsou denně super světelné podmínky, ale i tak... trochu bych je "odšedivěla" (můj pracovní název, prostě více světla v postprocesu) + přitáhla bych barvy. Není to už potom tak věrohodné, ale ty fotky potom rázem vypadají úplně jinak a mnohdy stačí jenom málo...

Máš velký potenciál v tom, že máš děti, které jsou ochotny se nechat fotit :mrgreen: Nicméně vůbec si nedokážu představit, k čemu by se prodala třeba tahle fotka http://www.shutterstock.com/cs/pic-4509 ... KJGxQ-1-73 Už jenom ten výraz... ;)

Až bude hezky a slunečno, vem je ven a tam je foť v předem rozmyšlených "pózách" a situacích. Nejmíň polovina těch fotek dětí je super do rodiného alba, ale nedokážu si představit jejich využití kdekoliv jinde.
Hodnocení: 0
Milden73

Reputace: 0

Příspěvekod sedmicka7a » 14. červenec 2016 17:51

Dovolím si nesouhlasit, v lese není tma, chodím tam fotit portréty a už jsem tam fotila i ty zmíněné houby. Vše na ISO 100, a časy byly po většinou nad 1/160, ale je fakt, že mám světelný objektiv (min. f 1.8) a to jsem blesk do minulého týdne neměla. A u některých tvých fotek by neuškodilo nižší f. Já měla po prvních devíti měsících čtrnáct a čtvrt dolaru jen na SS, ale dohromady to za prvních 9 měsíců na 6 fotobankách dělalo téměř 4x tolik. Nyní jsem na většině fotobank 1,5 roku (na DT 3 roky) a výdělky stále nejsou nějak závratné, rozhodně patří mezi ty nižší (jestli né nejnižší) z lidí, co jsou tu na fóru a jsou na fotobankách stejnou nebo kratší dobu. Většinou se mi ze 30ti dnů v měsíci něco prodá průměrně v 8-10 dnech, ale většinou se v ten den, kdy se něco prodá prodá více obrázků (měsíčně se stáhne průměrně 18,5 obrázků - počítáno ze 7 fotobank od začátku tohoto roku do června). Ale jsem ráda, že na fotobankách jsem, protože každá koruna dobrá, a ani těch třináct dolarů na ulici nenajdeš. Takže určitě pokračuj a zapracuj na postprocesu a přemýšlení nad expozicí (ulehčíš si postproces) a kompozicí (je dobré, aby na fotografii byl prostor pro text, takže nejlépe fotit dle pravidel zlatého řezu, ne na střed, jako je tomu u většiny tvých fotek, fotky focené dle zlatého řezu, jsou často i zajímavější) při focení. A pak nevím co máš za foťák, ale jestli Canon, tak tom jsou Picture Styles a můžeš si nastavit jak se fotka ihned při vyfocení upraví (saturace, ...), nevím zda-li něco podobného má Nikon a jiné firmy. ;) :)
+Ravennka Hodnocení: +1
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod Anika » 14. červenec 2016 18:15

S těmi houbami by se dalo dál pracovat, proč je fotit jenom v lese? Aspoň ty, které nejsou chráněné a nejedlé, by se daly odnést a pokračovat ve focení doma - na bílém, na stole, v košíku, krájení, smažení, hotové jídlo, děti, jak je nesou v košíku, děti jak krájí, děti jak baští..., sušení, nakládání, zavařovačky s houbami...A ještě to doplnit o video:) S tou ponurostí a nevýrazností souhlasím
Tvůj hříbek:
http://www.shutterstock.com/pic-3944151 ... suwHg-1-94
Konkurence:
http://www.shutterstock.com/pic-2205462 ... HLYXQ-2-78

Co by si asi spíš vybral zákazník?
Myslím, že tvé fotky jsou pěkné. Jen by to chtělo víc jasu a barev a myslet na použitelnost.
+PandaWild Hodnocení: +1
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Návštěvník » 14. červenec 2016 20:48

Díky za Tvůj názor.

Milan

Anika píše:S těmi houbami by se dalo dál pracovat, proč je fotit jenom v lese? Aspoň ty, které nejsou chráněné a nejedlé, by se daly odnést a pokračovat ve focení doma - na bílém, na stole, v košíku, krájení, smažení, hotové jídlo, děti, jak je nesou v košíku, děti jak krájí, děti jak baští..., sušení, nakládání, zavařovačky s houbami...A ještě to doplnit o video:) S tou ponurostí a nevýrazností souhlasím
Tvůj hříbek:
http://www.shutterstock.com/pic-3944151 ... suwHg-1-94
Konkurence:
http://www.shutterstock.com/pic-2205462 ... HLYXQ-2-78

Co by si asi spíš vybral zákazník?
Myslím, že tvé fotky jsou pěkné. Jen by to chtělo víc jasu a barev a myslet na použitelnost.
Návštěvník

IP: 80.251.245.1xx

Příspěvekod Návštěvník » 18. červenec 2016 10:25

Kolik je pro Tebe rozumný počet fotek, aby se z toho dalo něco dostat?

Díky za info

Milan

Ravennka píše:1. fotek máš málo
2. u fotek je obří konkurence
3. houby nejsou zrovna top téma, fotky dětí taky nejsou ideální
4. ty popisky a kw jsou fakt nedobře, tím pádem to najde ještě méně lidí...

Vím, že to není zrovna moc motivující, ale první dva roky je to (pro běnžého fotobankéře) o budování portfolia, hledání cesty jak na popisky, kw, kudy prorazit, co je potřeba se naučit, atp... nedělej si iluze, že by to dřív jak za rok dělalo nějaké slušné kapesné a je třeba se tomu věnovat. Žádný amatér do fb nevlítne a nezačne hned vydělávat... ale pokud na to nemáš trpělivost, vytrvalost a ten životní optimismus a radost z každého centíku, tak je fakt lepší jít někam na brigošku, kde jsou ty peníze vidět hned. Opravdu Tě nechci odradit, protože fb jsou super věc a já jsem tak ráda, že jsem s nimi kdysi začla... ale prostě to chce trpělivost, pracovat na sobě a nenechat se odradit tím, že to dlouho trvá, nebo že ten úspěch je menší, než u jiných.
Návštěvník

IP: 91.187.34.xx

Příspěvekod Ravennka » 18. červenec 2016 10:31

Sice nevím, jakou částku si tak představuješ, ale imho stovky - 500 už by mohlo něco nést, 1000 fotek to jistí...

Samozřejmě, čím lepší, zajímavější, použitelnější a lépe popsané fotky, tím se to číslo snižuje, ale to je takový hrubý odhad u průměrných fotek... ale tak nějak bych řekla, že každý tady ti řekne jiné číslo. Fotobanky prostě vyžadují čas a hlavně kupu trpělivosti.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Návštěvník » 18. červenec 2016 11:20

přidal jsem za pár dnů 200 fotek a uvidíme, nyní jsem na čísle 560.... rozhodně ještě pár stovek časem přidám...
ale i jiné než houbové fotky, rozhodně...

Díky za Tvůj čas

Milan

Ravennka píše:Sice nevím, jakou částku si tak představuješ, ale imho stovky - 500 už by mohlo něco nést, 1000 fotek to jistí...

Samozřejmě, čím lepší, zajímavější, použitelnější a lépe popsané fotky, tím se to číslo snižuje, ale to je takový hrubý odhad u průměrných fotek... ale tak nějak bych řekla, že každý tady ti řekne jiné číslo. Fotobanky prostě vyžadují čas a hlavně kupu trpělivosti.
Návštěvník

IP: 91.187.34.xx

Příspěvekod old_white_wolf » 19. červenec 2016 08:44

Musím si postěžovat na SS, začali mi z každé várky odmítat několik vektorů kvůli popisu. Přitom popisy jsou v podstatě podobné v rámci celých várek. Po změně pak napodruhé většinou projdou, ale je to trošku opruz :)
old_white_wolf

Reputace: +23

Příspěvekod ivan » 19. červenec 2016 15:21

Zdravim, som na Shutterstock celkom novy, rad kreslim vo photoshope (detinsky jednoduche obrazky zvierat, a podobne), zo skusobnej varky mi schvalili 9 z 10kusov, no uz asi 10 dni cakam na schvalenie ID. Kolko to zvykne trvat, je to normalne? vo FAQ som nasiel, ze to trva 2-3 dni :shock:
ivan

IP: 188.167.160.1xx

Příspěvekod jarda19711 » 19. červenec 2016 22:46

zdravím...čekám už skoro měsíc na přijetí a asi na mě zapoměli...
jarda19711

Reputace: +1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky