Smlouva s majitelem objektu

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Smlouva s majitelem objektu

Příspěvekod Ericman » 16. prosinec 2021 13:51

Zdravím, obracím se na vás zde jako začátečník se dvěma dotazy. Už asi rok jsem přemýšlel nad tím, že zkusím fotobanky. Včera jsem se konečně rozhoupal a nahrál 10 stejných fotek na shutterstock, adobe a dreamstime. Celkem jsem nečekal takovou „úmrtnost“ - dreams schválil vše, adobe 8 z 10 ale shutter jen 2 fotky… s obvykle naprosto nesmyslnými důvody.

Ale teď proč píšu – jeden z důvodů zamítnutí fotky hřbitova na shutterstocku bylo, že vyžadují smlouvu s majitelem objektu. Je tohle běžné, nebo se to liší třeba podle toho kdo to schvaluje? Dává to smysl/je to nesmysl? Pomohlo by dopsat nějakou poznámku pro kontrolora (je to zapadlý hřbitov kde je jediná budova stará silueta márnice v mlze pro kterou rozhodně nic takového jako je smlouva nepotřebuji… a žádné napisy nejsou vidět)? A je dobré zkoušet nahrávat alespoň některé zamítnuté fotky třeba za týden znovu zamíchané mezi nové fotky?

Druhý důvod proč píšu – na adobe mi hned po schválení nějaký blázen koupil fotku a přišel mail s doporučením ať vyplním tax form. Jelikož mi příjde dost předčasné si kvůli tomu zakládat - byť vedlejší - živnost, tak by mě zajímalo, zda to můžu ignorovat, nebo budu mít nějaký problém když třeba ještě pár měsíců pojedu v režimu bez vyplněného daňového formuláře za cenu nižších "výdělků"? Díky za poznámku/odpověď k čemukoliv a ať se daří!
Hodnocení: 0
Ericman

Reputace: 0

Re: Smlouva s majitelem objektu

Příspěvekod Ggg » 16. prosinec 2021 14:06

Nejjednoduseji se podivej na obdobné fotky, nastuduj si jestli maji texty tvare, jestli maji Property release nebo jsou pod nekomercni licenci

Tax form vyplnujes kvuli dvojimu zdaneni, tj ano vypln to, zivnost neres
Ggg

IP: 188.75.146xx

Příspěvekod Egeris » 16. prosinec 2021 14:53

Šutr často vyhazuje kvůli nesmyslům. Osvědčilo se mi posílat fotky ke schválení po malých skupinkách (tak max. 5 současně). Když jich pošlu víc, vyhodí vše. Po menších částech vždy vše projde.
Egeris

Reputace: +114

Příspěvekod shalom3 » 16. prosinec 2021 14:57

Ohledně toho Shuttr - napodruhé obvykle schválí všechno. A ano - jejich důvody vyhazování jsou často víc než kuriozní. Jejich systém vyhazování je dost zvláštní - často vyhodí poměrně kvalitní věci a naproti tomu paskvily, které tam člověk nahraje s pocitem, že je určitě vyhodí - tak ty schvalují.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod GreatWhite » 16. prosinec 2021 20:27

Záleží jak máš ten hřbitov nafocený. Každý hrob něčí je a pokud je rozeznatelný, tak bys měl mít Property Release.
GreatWhite

Reputace: +155

Příspěvekod PandaWild » 16. prosinec 2021 21:29

Tipoval bych, že některé prvky na hřbitově mohou vyžadovat i PR od autora jako umělecká díla - sochy, holubičky.
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Ubu Mbekele » 17. prosinec 2021 10:27

Hřbitovy je dnes dobré dávat jako editorial. Reportáž z pohřbu obětí koronaviru. Kolega takhle dobře prodává bagr a výkop na základy rodinného domu. Má to popsané jako hromadný hrob nenaočkovaných :mrgreen:
+Marsan, +PandaWild, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +4
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod shalom3 » 17. prosinec 2021 11:23

GreatWhite píše:Záleží jak máš ten hřbitov nafocený. Každý hrob něčí je a pokud je rozeznatelný, tak bys měl mít Property Release.

Jo, fakt je, že vyhazovali hroby s čitelnými nápisy, byť i z 19. století u dávno opuštěných hrobů. Tak jsem je vylepšila rozmáznutím textu (namísto povětrnostních vlivů ;) , pak už v poho.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod Marsan » 17. prosinec 2021 14:02

zkontrolovat náhrobky, zda opravdu nejsou rozeznatelná jména, data narození, prostě cokoliv. Dát to jako Editorial. Na prodej to nemá moc vliv :lol:
Marsan

Reputace: +215

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. prosinec 2021 14:14

Stačí, když je na náhrobku vidět kousek písma, tak to vyhodí. Dát jako editorial, i editorial se stahuje, když je fotka zajímavá, mě se jednu dobu hodně stahoval jeden zapomenutý židovský hřbitov. U většiny jsem to tam muselat tuším taky tehdy natlačit jako editorial.

Nedávno mi neschválili opakovaně vánoční fotku, mnou malované cukroví (vadily jim moje cik cak vlnovky na stromečku), vyhodnotili to jako něčí dílo.
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Další

Zpět na Diskuse pro nováčky