Univerzalní MODEL RELEASE

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Univerzalní MODEL RELEASE

Příspěvekod prodejce » 4. březen 2016 13:23

Zdravím,
koukněte mi někdo na to jakým způsobem jsem vyplnil MR. Chybý mi tam profilová fotka modelu, ale jinak mám za to že by to mělo být kompletní?
Taky jsem řešil co vyplnit v počítači a co propiskou, nebo je to jedno?
Za posouzení správnosti, díky díky.
Přílohy
MR vzor.jpg
MR vzor.jpg (245.51 KiB) Zobrazeno 2300 krát
Hodnocení: 0
prodejce

Reputace: 0

Příspěvekod ahas » 4. březen 2016 13:43

Foto modelu neni povinne, ale nekdy zadouci. Stejne tak jako obcanka pokud se foti akty.
Osobne predvyplnene mam policko pro fotografa, samozrejme bez data a podpisu. Zbytek mi prijde lepsi vyplnit propiskou - je to logictejsi.

Nektere fotobanky delaji drahoty kvuli koncovce vety v druhem odstavci. Proto osobne mam to trochu predelane:
...I agree that this release is irrevocable, worldwide and perpetual, and will be governed by the laws (excluding the law of conflicts) of the country/state that is nearest to the address of the Model (or Parent*).

Pokud model release bude pouzity pro IS (ostatni FB take uvitaji) - chybi tam Shoot description.
Take chybi adresa Modelu.
ahas

Reputace: +34

Příspěvekod prodejce » 31. březen 2016 13:34

Dodatečně díky za rady.
Na Shutterstock a Dreamstime mi tento model release prošel, což je pro mě zatím dostačující.
prodejce

Reputace: 0

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky