Adobe - schvalování obrázků

Re: Adobe - schvalování obrázků

Příspěvekod shalom3 » 10. říjen 2023 13:39

Ano, to má logiku. Pokud někdo dá souhlas s publikací své fotky ve fotobance a následným prodejem, tak souhlasí i s tím, že jeho fotka může být kýmkoli zakoupena a dále publikována. Myslím, že Adobe to vymyslel dobře. A co se týká těch výtvorů AI, nějakou dobu jsem si s tím hrála a nyní už se mi to celkem přestává líbit. Někeré obrázky jsou samozřejmě zajímavé, ale řada z toho mi připadá jako děsné kýče a nějak tak "bez ducha". Prostě těch roztomile oblečených zvířátek, hezkých žen bujarých tvarů v neuvěřitelných toaletách, svalnatých superhero aj. je už nějak příliš. Když člověk něco vyfotí nebo nakreslí, tak je v tom určité sdělení. To mi u AI chybí. Je to jako rozdíl mezi dřevěnou ručně vyřezávanou dekorací a odlitkem z plastu. Několik věcí jsem nahrála na fb, prodalo se to zřídkakdy a není divu, když si každý může generovat sám,co chce. Teď už jen občas využiji nějakou AI abstrakci do animace.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod sahar » 3. listopad 2023 15:24

shalom3 píše:Jo, taky jsem něco zkusila - ruce jsou značně bizarní, u některých generátorů zase oči, jako kdyby se umělá inteligence učila ve skriptech patologie :D Trochu mne to překvapuje, protože jak obrázků rukou tak i očí jsou snad miliardy.

Já mám téma bez rukou :) ale máš pravdu, tvá dívka je má vyzáblé.

a Ahoj všem, přispíváte souboury umělé inteligence?? Díky předem za reakce kdo povzbudí nebo odradí.

Stále si dodávám zbaběle odvahu, přijde mi to "laciná" práce ze slov, ale vzhledem k tomu že (mi) upadá prodej, tak bych do toho šla. Na 123Rf je týdenní generátor zdarma, mé zkušební výsledky se mi dokonce líbí :D ač to jsou kýče jako hrom.
sahar

Reputace: +3

Příspěvekod shalom3 » 3. listopad 2023 23:45

Nahrála jsem zkusmo několik set obrázků začátkem roku. Prodalo se jich řádově jednotky. Řada jich byla zamítnuta. Myslím, že fotobanky jsou tím jíž zahlcené. Obecně, prodeje jsou velmi slabé a zpravidla jde o starší vektory a sem tam nějaké video.
+sahar Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 4. listopad 2023 00:04

sahar píše:a Ahoj všem, přispíváte souboury umělé inteligence?? Díky předem za reakce kdo povzbudí nebo odradí.

S mojimi číslami asi odradím.

Nahrané - 1000 ks
Schválené - 862 ks
Predané - 18 ks

Takže nie je to žiadne terno.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod sahar » 4. listopad 2023 00:39

Bananaboy píše:
sahar píše:a Ahoj všem, přispíváte souboury umělé inteligence?? Díky předem za reakce kdo povzbudí nebo odradí.

S mojimi číslami asi odradím.

Nahrané - 1000 ks
Schválené - 862 ks
Predané - 18 ks

Takže nie je to žiadne terno.

Ahojtě :), děěkuju,... nepíšeš za jak dlouho? Zkusila bych alespoň tu 7denní nabídku zdarma.
Já se tam dva roky už jen plácám ze setrvačnosti, když už mám soubory jinam, tak to tam nakonec i dám a prodeje nuzné za nějaké legrační částky za 0,0.... Škoda, dařilo se mi tam.
Nedávno jsem jim napsala jestli není nějaký problém (třeba jestli nepadnou) že mi tam trčí 200 ks souborů a bez schválení. Zabralo to. Šmahem vše schválili.
sahar

Příspěvekod Bananaboy » 4. listopad 2023 00:49

sahar píše:nepíšeš za jak dlouho?

Za 3 mesiace. Prvé obrázky mi schválili niekedy na začiatku augusta.
Bananaboy

Příspěvekod sahar » 4. listopad 2023 00:51

shalom3 píše:Nahrála jsem zkusmo několik set obrázků začátkem roku. Prodalo se jich řádově jednotky. Řada jich byla zamítnuta. Myslím, že fotobanky jsou tím jíž zahlcené. Obecně, prodeje jsou velmi slabé a zpravidla jde o starší vektory a sem tam nějaké video.

Ahoj a díky! Zahlcenost, ano to sedí. I tak si říkám když přikládám další že se někdo lapí, kdo nechce listovat tak vezme za vděk :D. Je mi to líto, zatím mě to stále baví.... měla jsem napsat asi do nářků :lol:

Zamítnutí AI je asi za obdobné obsahy, možná za klíčová slova. I když v ta jsme za roky všichni už jistě vypilovali.
sahar

Příspěvekod ivusakzkrabice » 4. listopad 2023 14:24

Bananaboy: v čem generuješ AI obrázky? Koukala jsem na Midjourney, ale nějak se neorientuju v těch jejich podmínkách..
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Bananaboy » 4. listopad 2023 18:06

Generujem v Playgrounde. Ich obrázky sa môžu používať aj na komerčné účely.
Bananaboy

Příspěvekod Fauren » 5. listopad 2023 18:27

tyjo co s tím schvalováním provedli, nikdy jsem neměl problém a až tento měsíc vidím zprávy "může trvat až 4 týdny" a opravdu tomu tak je
Fauren

Reputace: +67

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia