Adobe - schvalování obrázků

Re: Adobe - schvalování obrázků

Příspěvekod honza286 » 20. prosinec 2023 10:40

Mi Adobe nějakých 97 % fotek schvaluje do 24 hodin, když mi nějaká čeká déle, tak ji většinou poté odmítnou. Ale z vlastní zkušenosti pokud ta fotka není fakt blbá, tak ji staší s nějakým odstupem nahrát znovu a projde. Ale fotím primárně krajiny a přírodu, když dávám nějaké památky typu hrady / zámky (a i budovy obecně), tak to schvalování trvá většinou déle a je to tak 50/50 (asi podle nálady).
Hodnocení: 0
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod ivusakzkrabice » 12. leden 2024 19:19

Takže další výzva od Adobe pro AI za 80 USD, cca 500 až 1000 fotek. No to mě fakt pobavili, tohle má vyšší hodnotu než nabízí..

Mission: Macro photography of real fireflies in nature$80
Submit a serie of macro shots featuring real fireflies in their natural habitat.
Images for this mission do not require model releases, metadata or post-processing.
Volume: 500 to 1000 assets per submission.
+TomasK, +zdenat5 Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod zdenat5 » 23. leden 2024 09:44

Tak ona nestačí konkurence ai, ale ještě mi vyhodili můj vlastní vektor -je u toho i MR vlastní foto - to se mi léta nestalo, tak jsem otrávená - co s tím. Tenhle je jednoduchý a podobných tam mám spoustu - vyhážou mi složitější ? :twisted: :twisted: :twisted:

https://www.shutterstock.com/cs/image-v ... 2414790255

NEVYHOVUJÍCÍ VEKTOR
Děkujeme, že jste nám dali příležitost zvážit váš vektor. Bohužel jsme zjistili, že nevyhovuje našim potřebám.

Možné důvody:

- Použití jména jiného umělce v rozporu s předpisy.
- Nedeklarovaný generativní obsah AI.
– Obsah není v souladu s obecnými pokyny:

Bluebird small bird thrush watercolor vintage  vector - .jpg
Bluebird small bird thrush watercolor vintage vector - .jpg (12.2 KiB) Zobrazeno 942 krát
zdenat5

Reputace: +137

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. leden 2024 12:19

Už jsem to víckrát četla, že se tohle stává. Někdy pomůže po pár dnech nahrát znovu.
Jinak moc pěkný vektorový ptáček.
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Příspěvekod shalom3 » 23. leden 2024 12:57

Vyhazovali mi to s nesmyslnými důvody opakovaně, tak jsem to tam důsledně taky opakovaně nahrávala. Než jsem se na Shut tedy vykašlala úplně.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod zdenat5 » 23. leden 2024 14:25

ivusakzkrabice píše:Už jsem to víckrát četla, že se tohle stává. Někdy pomůže po pár dnech nahrát znovu.
Jinak moc pěkný vektorový ptáček.

díky - pro Shalom -tohle mi vyhodili z Adobe - tam mám i v této situaci dobré výdělky . Už je to pár let, ale vím, že bohužel mi to po znovunahrání vyhodili znova, ale to bylo video. Zkusila jsem - na jejich doporučení - forum, ale asi už jsem úplně blbá, protože jsem nenašla jak vložit příspěvek. Tak snad to byl jen nějaký exces - myslím, že na AI to opravdu nevypadá. Že by název - bluebird ? Je dost používaný i v jiném smyslu - např. počítače apod.., ale doted jim to nevadilo. :roll: Za chvíli bude nutné prokázat, že se jedná o práci člověka - potvrzení - jsem člověk voe :? :lol: 8-)
zdenat5

Příspěvekod shalom3 » 23. leden 2024 16:55

zdenat5 píše:....... Za chvíli bude nutné prokázat, že se jedná o práci člověka - potvrzení - jsem člověk voe :? :lol: 8-)

To myslím, že není daleko - nedávno jsem narazila na článek,že AI umí napodobovat podpisy a rukopis s tím, že na to stačí pár řádků ručně psaného textu. Pro různé podvody se tím otevírá nekonečné pole působnosti. Bojím se pomyslet, co dalšího přijde na řadu.
Vývoj se tedy ubírá poměrně nežádoucím směrem, ale bohužel nepřestane, protože vědci si honí trika, kdo koho a s čím zase trumfne. Brzy bude asi těžké poznat, co vyprodukovala AI a co reálný člověk. Nakonec nezbude jiná možnost, než návrat od digitalizace zase ke klasické propisce, ověření mnohých dokumentů na úřadě atd. a možná to vcelku všechno zkomplikuje.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod Jirik » 23. leden 2024 17:03

To s tou kontrolou od Adobe zda jste robot nebo člověk je už i nyní. Stalo se mi toto: po přihlášení na Adobe pokud jsem nahrával obrázky tak před odesláním obrázků, na mne vyskočilo okno s otázkou rozpoznejte jaký typ obrázku vidíte a zaškrtněte jej (obdoba u přihlášení k účtu). Až potom jste mohli nahrát nový obsah, asi je to další ochrana před hromadným automatickým vkládání obrázků za pomocí nějakého bota, takže někde už opravdu nesedí za kompem člověk, aby nahrál na Adobe nový obsah... je to jen moje doměnka, pokud máte někdo stejnou zkušenost... Dříve to podobné hádanky po mně po přihlášení nechtělo.
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod zdenat5 » 23. leden 2024 17:13

Zatím ne. To je nějaká novinka - jestli se Adobe jejich Firefly - AI nevzbouřila a nenapadla své tvůrce. 8-)
zdenat5

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. leden 2024 17:14

Na některá slova v Keywordech bacha, ale spíš, kdo na to byl háklivý je Šutr. Tam se mi tohle stávalo. Třeba ten sob s červeným nosem Rudolf prostě v keywordu ani v titulku neprošel.
Bluebird jsou nějaké aerolinky, možná mají tohle slovo pod licencí, zkus místo slova bluebird napsat do keywordů: blue bird, blue, bird, sialia, ..(to poslední je latinský název, ty já dávám u zvířat a kytek vždycky a klidně i větší upřesnění, třeba sialis, western, eastern, mexicana).
ivusakzkrabice

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia