Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod shalom3 » 14. duben 2026 15:01

Myslím, že vydělá - Adobe nepochybně - viz ceník https://stock.adobe.com/cz/plans. Jen taková perlička - nedávno jsem zkoušela v GPT chatu, aby mi změnil pozadí u fotky šperku, výslovně v promptu bylo, aby šperk neměnil. Lezly z toho fotky, kde přidělával různé komponenty, které na původní fotce nebyly. Nakonec mi nabídl, že mi napíše přesný postup, jak to vše udělat ve Photoshopu. :lol: :lol: :lol: :mrgreen: - asi tak po 5. neúspěšném pokusu. Vypadá to, že na takový nástroj nebudu mít trpělivost ani zadara.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod GreatWhite » 14. duben 2026 15:34

Ze srandy jsem zkusil tu funkci "animovat obrázek" :) stálo mě to 250 kreditů, trvalo mu to věčnost a vznikla z toho nepoužitelná blbost :D Jestli to budou chtít vylepšit na nějakou použitelnou formu a ne jen jako hračku, tak to vypadá, že bude ještě spousta video zadání pro mise.
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod shalom3 » 14. duben 2026 16:07

GreatWhite píše:Ze srandy jsem zkusil tu funkci "animovat obrázek" :) stálo mě to 250 kreditů, trvalo mu to věčnost a vznikla z toho nepoužitelná blbost :D Jestli to budou chtít vylepšit na nějakou použitelnou formu a ne jen jako hračku, tak to vypadá, že bude ještě spousta video zadání pro mise.

Já jsem si zkusila jen přebarvit nějakou fotku. Taky to trvalo dost dlouho (jiné generátory vygenerují celou fotku z promptu za kratší chvíli) a barevné změny nebyly nijak výrazné.
+GreatWhite Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod GreatWhite » 14. duben 2026 17:52

No Adobe už něco nového udělat muselo, akcie padají dolů, ačkoli vykazují zisk. Je to zvláštní. Trh jim moc nevěří, že přežijí probíhající technologickou revoluci bez nějakých velkých ztrát.
GreatWhite

Příspěvekod admin » 15. duben 2026 12:30

GreatWhite píše:No Adobe už něco nového udělat muselo, akcie padají dolů, ačkoli vykazují zisk. Je to zvláštní. Trh jim moc nevěří, že přežijí probíhající technologickou revoluci bez nějakých velkých ztrát.

Ono se toho děje hodně uvnitř jejich nástrojů, tedy konkrétně Photoshop - za poslední rok dva tam je tolik nových přelomových funkcí, jako dříve za 20 let. Tohle se mi na tom líbí. Teď si můžete Firefly vytrénovat na vlastních obrázcích, takže pak kreslí ve vašem stylu (má to mouchy, hodně much), ale až to vyladí a zasadí do Photosohopu, tak to bude bomba.
+GreatWhite, +TomasK, +ivusakzkrabice Hodnocení: +3
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +628

Příspěvekod GreatWhite » 15. duben 2026 18:57

Jo, v tom Photoshopu to funguje v mnoha funkcích perfektně. To AI Studio asi pracuje nějak v cloudu, tak je to proto zatím takové zabržděné. Ale tato cesta je nezbytná, oni potřebují aby to šlo všechno dělat časem online. Trh to tak chce, nevěří, že za pět let bude tolik lidí používat jejich balíčky předplatného.
+TomasK Hodnocení: +1
GreatWhite

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. duben 2026 09:46

GreatWhite píše:Jo, v tom Photoshopu to funguje v mnoha funkcích perfektně. To AI Studio asi pracuje nějak v cloudu, tak je to proto zatím takové zabržděné. Ale tato cesta je nezbytná, oni potřebují aby to šlo všechno dělat časem online. Trh to tak chce, nevěří, že za pět let bude tolik lidí používat jejich balíčky předplatného.

Takže ceny pamětí ještě půjdou nahoru tuším.. ;)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod TomasK » 28. duben 2026 10:51

Ac mi na Adobe schvaluji nove vektorove grafiky rychle, tak mi dost casto neco vyhodi. Jedna ze zavad byla, ze jsem pouzival masky kryti. Ted uz jim zda se vadi, kdyz objekt ma pruhlednost a ta pruhlednost neni potreba. Jinak zamitnou z duvodu rastru v dokumentu. Je zjevne, ze potrebuji mit podklady dobre vycistene na trenink AI. :|
TomasK

Reputace: +33

Příspěvekod TomasK » 29. duben 2026 10:15

A ma domnenka se mi prave potvrdila. Soubory jsem upravil a behem par hodin uz visi v portfoliu. :mrgreen: Snad to nekomu pomuze.
TomasK

Reputace: +33

Příspěvekod m.p. » 26. květen 2026 12:04

Ahoj,
kolik toho dáte do bezplatné kolekce? Letos se mi moc nechce nic dávat. Maximálně tak 10% nominovaných.
m.p.

IP: 185.224.112.xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia