od jjj » 26. říjen 2021 19:35
Aj u mňa sa to už zobrazilo. Suma vyzerá veľmi lákavo, ale ďakujem, neprosím. Už ma raz s týmto oslovili aj osobne (cez zoom) a ich "argumenty" o tom ako to zvýši predaje a že na to majú dáta a pod. Keď som sa spýtal na podrobnosti, že ako teda tie dáta získali a analyzovali, tak len zahmlievanie, pracoval na tom niekto iný, nemá to pri sebe, ale môže poslať (nič mi neprišlo) atď. Takže mi z toho vyplynulo, že dostali proste úlohu prísť s niečim novým, čo by naoko mohlo pôsobiť dobre, kvázi výhodne pre všetkých a tak prišli s touto úžasne prevratnou myšlienkou.
Ako chápem, že pre ľudí, ktorí to majú ako hobby a predaje len príležitostne je to celkom dobrá ponuka, to by som asi aj zvažoval. Ale mňa to živí celkom slušne už x rokov a dávať svoje veci niekde zadarmo mi príde vyložene kontraproduktívne. To bude mať podobný efekt ako Unsplash a ďalšie free fotobanky. Možno "zákazník" nenájde vyložene to, čo hľadal, ale uspokojí sa aj s menšou kvalitou/slabším výberom, ale zadarmo. A od súkromných zákazníkov viem, že pri veciach zadarmo sú ochotní prižmúriť oči nad kadečím, hlavne, že neplatia.
Inak divím sa týmto krokom u Adobe, pretože naozaj si neviem predstaviť, čo im to prinesie. Ešte tých prvých 10 zadarmo pochopím, to som aj ja ochotný pri súkromnej zakázke urobiť drobné zmeny zadarmo. Ale spraviť katalóg niekoľko stotisíc, často aj veľmi dobrých kvalitných fotiek/ilustrácií zadarmo, no neviem..