Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Re: Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Příspěvekod shalom3 » 26. říjen 2021 16:49

Nic takového nehrozí - když se zapne ten přepínač, tak se ještě zobrazí jakýsi dodatek ke smlově, který je třeba odkliknout. Myslím, že je to od nich taková fintička, že prostě napíšou, že vybrali tolik a tolik, můžete dostat až X USD, ale pak stejně vezmou jen zlomek z toho. U fotek mi vzali zatím snad jen dvě.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod jjj » 26. říjen 2021 19:35

Aj u mňa sa to už zobrazilo. Suma vyzerá veľmi lákavo, ale ďakujem, neprosím. Už ma raz s týmto oslovili aj osobne (cez zoom) a ich "argumenty" o tom ako to zvýši predaje a že na to majú dáta a pod. Keď som sa spýtal na podrobnosti, že ako teda tie dáta získali a analyzovali, tak len zahmlievanie, pracoval na tom niekto iný, nemá to pri sebe, ale môže poslať (nič mi neprišlo) atď. Takže mi z toho vyplynulo, že dostali proste úlohu prísť s niečim novým, čo by naoko mohlo pôsobiť dobre, kvázi výhodne pre všetkých a tak prišli s touto úžasne prevratnou myšlienkou.
Ako chápem, že pre ľudí, ktorí to majú ako hobby a predaje len príležitostne je to celkom dobrá ponuka, to by som asi aj zvažoval. Ale mňa to živí celkom slušne už x rokov a dávať svoje veci niekde zadarmo mi príde vyložene kontraproduktívne. To bude mať podobný efekt ako Unsplash a ďalšie free fotobanky. Možno "zákazník" nenájde vyložene to, čo hľadal, ale uspokojí sa aj s menšou kvalitou/slabším výberom, ale zadarmo. A od súkromných zákazníkov viem, že pri veciach zadarmo sú ochotní prižmúriť oči nad kadečím, hlavne, že neplatia.
Inak divím sa týmto krokom u Adobe, pretože naozaj si neviem predstaviť, čo im to prinesie. Ešte tých prvých 10 zadarmo pochopím, to som aj ja ochotný pri súkromnej zakázke urobiť drobné zmeny zadarmo. Ale spraviť katalóg niekoľko stotisíc, často aj veľmi dobrých kvalitných fotiek/ilustrácií zadarmo, no neviem..
jjj

IP: 176.61.232.xx

Reputace: 0

Příspěvekod mada » 26. říjen 2021 20:12

jjj píše:Inak divím sa týmto krokom u Adobe, pretože naozaj si neviem predstaviť, čo im to prinesie. Ešte tých prvých 10 zadarmo pochopím, to som aj ja ochotný pri súkromnej zakázke urobiť drobné zmeny zadarmo. Ale spraviť katalóg niekoľko stotisíc, často aj veľmi dobrých kvalitných fotiek/ilustrácií zadarmo, no neviem..

Ty kvalitní jim přece do kolekce zdarma nikdo nedá (nikdo normální :D ) Já jsem jim třeba dávala opravdu jen staré fotky, které už se ani mně samotné nelíbí a měly za 4 roky jednotky prodejů. Z mého pohledu proč nějakou starou veteš nezrecyklovat? :D
Co to přinese jim, to nevím - mně 5 euro za starý ležák, který se mi ještě ke všemu za rok vrátí zpět do placených. :D
mada

Reputace: +5

Příspěvekod admin » 26. říjen 2021 20:57

Bananaboy píše:Ja to mám tiež.

"You’ve got 41 eligible assets that could earn you up to $205 upfront if selected for the free collection."

Na akú dlhú dobu sa to dáva do free kolekcie? Na rok, alebo navždy? Ak by to bolo na rok, tak by som ich do tej free kolekcie aj dal. A kde sa dá zistiť, ktoré sú nominované? Nejaké ležiaky, ktoré sa nepredávajú by som tam určite dal.

Je to na rok, z toho co odsouhlasíš si oni ještě vyberou, neberou automaticky vše... ale zase můžou něco z toho vybrat i později. A předvybrali ležáky - věci, co se za uplynulý rok prodaly max. 4x tuším.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Bananaboy » 26. říjen 2021 22:14

Ja som vektory naposledy nahrával na Adobe pred vyše 2 rokmi. Do kolekcie mi vybrali pár vecí s vyšším počtom stiahnutí. Tak napríklad je tam 1x 20 stiahnutí, 3x 8 stiahnutí, potom nejaké so 6 a 5 stiahnutiami. Tak tie im do free kolekcie určite nedám, ale ostatné sú s 1 alebo 2 stiahnutiami a keď sa niečo predá za dva roky len 1, alebo 2 razy, tak to potom je asi lepšie zobrať za tie vektory tých 5 USD/kus.
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod Painter » 27. říjen 2021 06:58

Bananaboy píše:Ja som vektory naposledy nahrával na Adobe pred vyše 2 rokmi. Do kolekcie mi vybrali pár vecí s vyšším počtom stiahnutí. Tak napríklad je tam 1x 20 stiahnutí, 3x 8 stiahnutí, potom nejaké so 6 a 5 stiahnutiami. Tak tie im do free kolekcie určite nedám, ale ostatné sú s 1 alebo 2 stiahnutiami a keď sa niečo predá za dva roky len 1, alebo 2 razy, tak to potom je asi lepšie zobrať za tie vektory tých 5 USD/kus.

Přesně. Vybrali mi 176 souborů za 880€. Hned první má 40 stažení, ale stejně si říkám jestli za ten rok vůbec 5€ vydělá. Ale ilustrace zepředu (mám řazeno podle stažení) jsem odškrtal aby nebyl ve free. U souborů, které mají 1 - 2 stažení asi nemám problém. Navíc je třeba počítat že vyberou fakt jen pár. Z minulé várky mi vzali asi 6 ze cca 150. Dal jsem tam tentokrát raději víc protože stejně toho moc nepřijmou. A když budu mít 10 souborů zdarma, které do teď asi ani těch 5€ nevydělaly tak to mě asi nevytrhne.
Painter

IP: 31.30.175.xx

Příspěvekod admin » 27. říjen 2021 12:25

Painter píše:
Bananaboy píše:Ja som vektory naposledy nahrával na Adobe pred vyše 2 rokmi. Do kolekcie mi vybrali pár vecí s vyšším počtom stiahnutí. Tak napríklad je tam 1x 20 stiahnutí, 3x 8 stiahnutí, potom nejaké so 6 a 5 stiahnutiami. Tak tie im do free kolekcie určite nedám, ale ostatné sú s 1 alebo 2 stiahnutiami a keď sa niečo predá za dva roky len 1, alebo 2 razy, tak to potom je asi lepšie zobrať za tie vektory tých 5 USD/kus.

Přesně. Vybrali mi 176 souborů za 880€. Hned první má 40 stažení, ale stejně si říkám jestli za ten rok vůbec 5€ vydělá. Ale ilustrace zepředu (mám řazeno podle stažení) jsem odškrtal aby nebyl ve free. U souborů, které mají 1 - 2 stažení asi nemám problém. Navíc je třeba počítat že vyberou fakt jen pár. Z minulé várky mi vzali asi 6 ze cca 150. Dal jsem tam tentokrát raději víc protože stejně toho moc nepřijmou. A když budu mít 10 souborů zdarma, které do teď asi ani těch 5€ nevydělaly tak to mě asi nevytrhne.

Taky jsem nad tím přemýšlel, ale oni tam píšou, že to jsou kousky, které se ZA POSLEDNÍ ROK prodaly max 4x - to jest ne za celou dobu v portfoliu, ale jen za poslední rok.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Painter » 27. říjen 2021 13:08

admin píše:Taky jsem nad tím přemýšlel, ale oni tam píšou, že to jsou kousky, které se ZA POSLEDNÍ ROK prodaly max 4x - to jest ne za celou dobu v portfoliu, ale jen za poslední rok.

No právě tak co řešit. Jestli se za rok prodaly max. 4x tak těch 5€ ani nevydělaly. Samozřejmě tam může být vyšší prodej ale tak ty lepší soubory odškrtnu a je to. Nemusíš dávat do free kolekce vše. Po zaškrtnutí tlačitka a schválení smlouvy si můžeš vybrat soubory které chceš.
Navíc člověk nikdy neví co přijde (viz. jako loni Šutr snižil ceny) a je lepší mít prachy v kapse.
Painter

IP: 31.30.175.xx

Příspěvekod castyhost » 27. říjen 2021 14:06

kdyz k devalvaci prace nestaci cinnost fotobank, autori si ji jeste radi zdevalvuji sami
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod jjj » 27. říjen 2021 17:29

Ja mám pocit, že málokomu tu dochádza k čomu tieto kroky vedú. Otvoril som si tú sekciu Zdarma na Adobe stock, dal som úplne základné kľúčové slovo "business" a minimálne prvé tri strany (ďalej som nešiel) sú plné kvalitných a použiteľných fotografií.

Keď príde zákazník na Adobe stock a zistí, že má niekoľko stoviek/tisícov kvalitných stock fotografií a čoskoro aj ilustrácií/vektorov zdarma, tak neviem akú bude mať motiváciu za niečo platiť. Typický príklad - finančný bloger, ktorý nemá veľké predplatné, potrebuje len ilustračné snímky bez špecifického zamerania, kupoval obrázky za kredity, z čoho sme mali celkom slušnú províziu teraz bude sťahovať snímky zadarmo a my nebudeme mať nič.

Chápem, že pár dolárov hneď na ruku vyzerá lákavo, ale tiež to bude znamenť menej predajov do budúcnosti. A presne preto nechápem tento krok zo strany Adobe Stock, keďže z predajov mali aspoň niečo. Ak dajú takúto kolekciu zdarma, budeme mať málo z predajov my aj oni, resp. oni ešte nevyše stratia na jednorázovom vyplácaní prispievateľom.
jjj

IP: 176.61.232.xx

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia