ivusakzkrabice píše:GreatWhite píše:nevím no, tam je ještě riziko, že to prostě nějací vychcaní rusáci budou stahovat jak na běžícím pásu zadarmo a pak budou zakládat účty na shutterstocku, istocku a bůh ví kde a vesele prodávat...jestli si s vidinou rychlejších peněz člověk nezadělává na potíže do budoucna
Myslím, že při současných cenách fotek na šutru a přeplatných je to asi jedno, zda to budou krást z šutru nebo adobu
Asi tak. Přesně tohle byla moje logika. Jestliže Šutr a iStock už teď prodávají moje fotky téměř zadarmo, tak "vo co gou"?
"Vychcaní Rusáci" (a nejen oni) si to už teď můžou na Šutru koupit skoro zadarmo a prodávat. Asi ne na istocku či Shutteru, tam by se na to časem přišlo, ale pokud si někdo levně koupí moje fotky v mega předplatném na Shutteru či za halíře na iStocku a bude je prodávat někde v Asii či v Rusku, tak na to nikdo nikdy nepřijde, a takhle to klidně dávno může běžet už teď.
Na Adobe stocku jsem vybrala výhradně fotky, které se mi za 2-4 roky prodaly jednou, dvakrát nebo párkrát (často takové, které se mně samotné teď už nelíbí), na jiných fotobankách taky nefrčí a nečekám, že by mi těch 5 euro za rok mohly vydělat.
Jsem zvědavá, kolik z nich nakonec akceptují (už jim to nějak dlouho trvá), ale vzhledem k tomu, jaké fotky jsem nominovala, tak by se mi dost líbilo, kdyby jich akceptovali co nejvíc.