Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Re: Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Příspěvekod mada » 1. červenec 2021 19:45

ivusakzkrabice píše:
GreatWhite píše:nevím no, tam je ještě riziko, že to prostě nějací vychcaní rusáci budou stahovat jak na běžícím pásu zadarmo a pak budou zakládat účty na shutterstocku, istocku a bůh ví kde a vesele prodávat... :? jestli si s vidinou rychlejších peněz člověk nezadělává na potíže do budoucna

Myslím, že při současných cenách fotek na šutru a přeplatných je to asi jedno, zda to budou krást z šutru nebo adobu 8-)

Asi tak. Přesně tohle byla moje logika. Jestliže Šutr a iStock už teď prodávají moje fotky téměř zadarmo, tak "vo co gou"?
"Vychcaní Rusáci" (a nejen oni) si to už teď můžou na Šutru koupit skoro zadarmo a prodávat. Asi ne na istocku či Shutteru, tam by se na to časem přišlo, ale pokud si někdo levně koupí moje fotky v mega předplatném na Shutteru či za halíře na iStocku a bude je prodávat někde v Asii či v Rusku, tak na to nikdo nikdy nepřijde, a takhle to klidně dávno může běžet už teď.
Na Adobe stocku jsem vybrala výhradně fotky, které se mi za 2-4 roky prodaly jednou, dvakrát nebo párkrát (často takové, které se mně samotné teď už nelíbí), na jiných fotobankách taky nefrčí a nečekám, že by mi těch 5 euro za rok mohly vydělat.
Jsem zvědavá, kolik z nich nakonec akceptují (už jim to nějak dlouho trvá), ale vzhledem k tomu, jaké fotky jsem nominovala, tak by se mi dost líbilo, kdyby jich akceptovali co nejvíc. :D
Hodnocení: 0
mada

Reputace: +5

Příspěvekod Neznamy » 1. červenec 2021 19:55

Tak už mi přičetli i peníze za schválené. Nicméně pořád mám u plno nominovaných fotek "probíhá kontrola", takže ještě asi přijde nějaká další vlna schvalování.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod vera » 2. červenec 2021 12:40

Také mám zatím schváleno 97 z asi 2500 vybraných. U ostatních mám: probíhá kontrola. Pokud vyberou další budu ráda. Peníze za těch 97 mi už připsali do měsíčního výdělku. Ty vybrané už mají všechny několik stažení zdarma , ta nejstahovanější má 47 stažení za dva dny předtím ta fotka měla asi 3 stažení za peníze.
vera

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 2. červenec 2021 13:07

Možná budou schvalovat třeba 1x za určitou dobu (měsíčně...) aby nalili trochu nového obsahu. Přijde mi že si nechávají větši procento neschválených a ty budou postupně schvalovat. Tak aspoň by průběžně chodili €. :)
Painter

IP: 31.30.174.2xx

Příspěvekod Painter » 2. červenec 2021 13:23

edit: Tak budou schvalovat až do konce září, psali mailem.
Painter

IP: 31.30.174.2xx

Příspěvekod mada » 2. červenec 2021 13:36

Painter píše:Možná budou schvalovat třeba 1x za určitou dobu (měsíčně...) aby nalili trochu nového obsahu. Přijde mi že si nechávají větši procento neschválených a ty budou postupně schvalovat. Tak aspoň by průběžně chodili €. :)

Přesně, v batchích, možná tak jednou měsíčně, ale určitě ne každé 2 dny něco. Oni už i někde oznámili, že review prvního batche už je dokončené, viděla jsem to včera někde na instagramu.
Mně navrhli 2.000 fotek, já z nich nominovala asi 870, a schválili...dvě. :D Včera mi slavnostně připsali 10 euro. :D
Sleduju na instagramu nějakou fotobankéřku, která psala, že jí schválili celou 1 fotku, a všem jejím známým schválili od 1 do 6 fotek.
mada

Příspěvekod Host 5 » 2. červenec 2021 17:30

Fyletto píše:
Host 5 píše:
honza286 píše:
Host 5 píše:
Fyletto píše:23 fotek vybrali z cca 2500 kandidátů. Myslím, že netřeba se obávat nějakých důsledků. Spíš mi to přijde v důsledku směšné - takového humbuku pro pár pěťáků...

Jak to poznáte, že vám je vybrali? Kde to zjistím nebo místo toho probíhá kontrola je schváleno?:D

Na stránce přispěvatele je možnost filtrování podle cenové kategorie a tam je nutné vybrat zdarma.

mužeš mě nějak navést, jsem asi slepý:D

Vyfiltruj si své portfolio a pak zadej místo "Vše" jen "Zdarma". Portfolio si vyfiltruješ například proklikem z nějaké své fotky (ve vyhledávači najdeš svou fotku a klikneš na své jméno autora)

Díky moc... Vypadá to, že ode mě ani jedna fotka :DD
Host 5

IP: 2a00:1028:8d1b:fc8a:1df8:85b3:f457:e7xx

Příspěvekod GreatWhite » 11. srpen 2021 08:51

Včera si ode mě Adobe stáhlo asi 50 kousků do sekce zdarma a hned naskočily i prachy. Taky někdo zaznamenal druhou vlnu nákupů?
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod shalom3 » 11. srpen 2021 09:31

Jak se pozná, že stáhli nějaké fotky do sekce zdarma (a kolik)? Mně tam od včerejška přibylo pár dolarů, ale zdá se, že dnes nebyl zatím ani jeden prodej. U navržených fotek mám zatím jen nápis, že probíhá kontrola, myslím, že se od počátku nic nezměnilo.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod mada » 11. srpen 2021 09:32

GreatWhite píše:Včera si ode mě Adobe stáhlo asi 50 kousků do sekce zdarma a hned naskočily i prachy. Taky někdo zaznamenal druhou vlnu nákupů?

Ano, dnes 17 ks. (V 1. vlně byly 2 ks.)
mada

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia