Právě je 17. červen 2026 11:55

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

IPTC na MAC

Dobrý den,

na Windows jsem používal program PhotoStock. Byl skvělý v kopírování IPTC, hlídal počet slov, duplicity, gramatiku ...

Ode dneška jsem začal pracovat s MAC OS X a hledám vhodný program. Co používáte? Co doporučíte?
Read more : IPTC na MAC | Zobrazení : 6086 | Odpovědi : 6 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

zdanovanie prijmov ako jednotlivec alebo sro

Ahojte,

som na shutterstocku cca. 3 mesiace. Zaregistroval som sa ako fyzicka osoba. Som normalne zamestnany, ale zivim sa aj fotografovanim a na tuto cinnost mam zalozenu sro. Este som nevyplnal tlacivo kvoli dvojitemu zdaneniu. V tomto kroku by som to rozdelil na par otazok:
1. Je este moznost, ci tlacivo kvoli dvojitemu zdaneniu vyplnim ako fyzicka osoba alebo ako sro? Alebo uz musim ako fyzicka osoba, ked som vyplnil registraciu ako fyzicka osoba?

2. ...
Read more : zdanovanie prijmov ako jednotlivec alebo sro | Zobrazení : 3288 | Odpovědi : 3 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Čím a jak dlouho fotíte ?

Ahoj,
Zakládám jen takový plk na vykecání se o vybavení... Kvůli zdejšímu adminovi :lol: si teď totiž musím koupit nový foťák. Vysvětlení: Díky těmhle stránkám vím o existenci fotobank a relativně snadné možnosti prodeje vlastních fotek, ale když nahraju fotky z mého sedm let starého Nikonu D60 na fb ke schválení, tak se mi hodně často vracejí s poznámkou: příliš mnoho šumu, špatná technická kvalita atd... A ...
Read more : Čím a jak dlouho fotíte ? | Zobrazení : 75122 | Odpovědi : 96 | Fórum : O focení

Tipy Triky Rekvizity

Veľakrát pri pohlade na bestselery alebo fakt pekné fotky na fotobankách si človek povzdychne: odkial to tí ludia berú.No niekedy sa stačí trocha pobzerat zohnúť alebo prejsť pár metrov aj kilometrov,alebo stačí len zakopnúť.Tak ma napadlo založiť toto vlákno,pretože dobrá rada nad zlato.Stále obdivujem fotky kde sú staré drevené materiály v spojitosti s jedlom ovocím kávou... Vždy ked som niekde v obchode kúpim ovocie ktoré by som bežne nekúpil,alebo načo je komu 1 kilo zrnkovej ...
Read more : Tipy Triky Rekvizity | Zobrazení : 17952 | Odpovědi : 33 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Navod na IPTC

Ahojte potreboval by som jednoduchý a zrozumitelný návod na pridavanie IPTC do illustracii :) . Dakujem.
Read more : Navod na IPTC | Zobrazení : 20032 | Odpovědi : 18 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Model Release pro více fotobank

Zdravím všechny ználé,
Jak řešíte MR pro více fotobank, když každá má svúj formulář. Když udělám pěknou fotku nemůžu vytáhnout 10 formulářů v angličtině + 10 jejich překladů protože se toho každý lekne a říct podepište. To mi příjde nereálné. Našel jsem jeden univerzální "for all agencies" ale autor říká vyhovuje některým fotobankám, bohužel nenapsal kterým.

Nestačí mít podpis na jedné smlouvě a pro fotobanky posílat jejich fotmuláře s daty, ale bez podpisu?

Děkuji
Read more : Model Release pro více fotobank | Zobrazení : 13390 | Odpovědi : 17 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Návody na 123RF

Jak se co dělá na 123RF ;-)

---------------------------------

Nejvyhledávanější keywords na 123 jednak celoroční a jednak podle sezón:

http://blog.123rf.com/6-1-top-keywords-searches/

---------------------------

Jak zviditelnit obrázky (faved - doporučené):

http://blog.123rf.com/7-1-tips-tricks-faved-content/

----------------------------

Jak nahrávat vektory (včetně jak nahrávat pomocí ftp):

http://blog.123rf.com/mistake-1-incorre ... eps-files/
Read more : Návody na 123RF | Zobrazení : 59554 | Odpovědi : 30 | Fórum : 123rf

123RF GEORank

Ahojte aj vam naskocila ikonka GEORank na fotobanke 123RF vedla schvalenych veci? K comu to je? Dik za radu. :shock: :)
Read more : 123RF GEORank | Zobrazení : 7313 | Odpovědi : 10 | Fórum : Diskuse pro nováčky

shutterstock

Ahoj, uz čtvrté odeslání obrazků bylo zamítnuto ze všech možných důvodů, stáva se vám to také?Myslím, že za červenec mi prošlo 5 obrázků z 50ti :/ dřív takové problémy nebyli :) :/ zajímalo by mě, jestli je to jen u mě nebo to teď mají nějaké přísnější?
Read more : shutterstock | Zobrazení : 1796996 | Odpovědi : 6255 | Fórum : Shutterstock

ALAMY DACS payback

Přišel mi email od ALAMY, že se prodala nějaká má fotka v určité licenci. Doporučují mi dát souhlas k tomu, aby mě ALAMY zastupovali ohledně získání provize za tento prodej. 4etl jsem si email, ale nejsem si jistý, co to vlastně DACS payback scheme přesně znamená. V emailu mi píšou, že přes DACS mohou být další prodeje a doporučují mi ALAMY odsouhlasit, že mě mohou zastupovat ohledně získání provizí.. Nemáte s tím někdo zkušenost, také ...
Read more : ALAMY DACS payback | Zobrazení : 37566 | Odpovědi : 20 | Fórum : Macrostock fotobanky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48563 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 817