Právě je 3. srpen 2026 13:38

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

MotionElements - přišla vám už platba?

Ahoj, už vám přišla tenhle měsíc výplata na Paypal z Motionelements? Mám ji scheduled na včerejšek a většinou chodí včas, ale teď zatím nic, tak jestli to mám nějak řešit.
Read more : MotionElements - přišla vám už platba? | Zobrazení : 4514 | Odpovědi : 1 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Editable Stroke

Caute, viete niekto ako to že niektorí prispievatelia predávajú na shutterstocku vektory z editable stroke? Napr: https://www.shutterstock.com/image-vector/lineo-editable-stroke-banking-finance-line-1564174027 Mne ak strokes neexpandujem vypíše shutterstock hlášku : Your vector contains inaccessible objects.
Read more : Editable Stroke | Zobrazení : 4864 | Odpovědi : 2 | Fórum : Shutterstock

Nákup fotky

Chtěl bych koupit pár fotek water splashes (šplouchance vody :D ), tyto použít ke svým fotkám - fotomontáž a následně nahrát na fotobanky. Fotky z fotobanky by byly částečně upravené (něco odmazané nebo potočené). Nicméně pořád by tam byl nějaký zdroj než můj vlastní. Lze to takto nahrát na fotobanku? Tedy část fotomontáže není moje a je navíc ještě upravená.
Read more : Nákup fotky | Zobrazení : 5283 | Odpovědi : 3 | Fórum : Kde a jak nakupovat

Lightroom

Prosím vás pro ty co pracuji s Lightroom. V posledním týdnu se mi děje divná věc s presetama... Najednou se mi ukazuje pouze část presetů a nemám tam zbytek. Přitom na mobilu je mám a v deskopové verzi ne. Poprvé jak se mi to stalo, tak mi stačilo restartovat notebook a vše bylo ok. Teď jsem restartoval počítač, lightroom, vymazal presety a nahrál je zpět a stejně mi to vždy dalo jen půlku, nechápu co ...
Read more : Lightroom | Zobrazení : 4803 | Odpovědi : 1 | Fórum : O focení

Odmítání videí Shutterstockem (ostatní je přijímají)

Dobrý den,
prosím nemáte někdo zkušenost s odmítáním videa Shutterstockem z důvodu:

"Noise / Artifacts: Content contains noise, film grain, compression artifacts, pixelation, and/or posterization that detracts from the main subject."

Pro fotobanky už pár let fotím, fotky mi prakticky nikdy neodmítají (a když už někdy ano, tak z důvodu "similar content"). S videi víceméně začínám.
Před pár lety jsem nahrála několik málo videí udělaných ještě na Canon EOS 80D a jen oříznutých v XMedia ...
Read more : Odmítání videí Shutterstockem (ostatní je přijímají) | Zobrazení : 14063 | Odpovědi : 18 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

jak zjistit návštěvnost fotek?

Je prosim mozne ve fotobance zjistit navstevnost meho portfolia? Napriklad kolikrat si
nekdo zobrazil fotografii?
dekuji
Read more : jak zjistit návštěvnost fotek? | Zobrazení : 5055 | Odpovědi : 2 | Fórum : Shutterstock

Licence pro použití na webu s velkou návštěvností

Zdravím, rád bych požádal o radu. Řeším nákup vektorové grafiky pro účely použití na stránce webu s velkou návštěvností (stránka může mít řádově vyšší desítky tisíc návštěv ročně). Jedná se o mapu ČR, do které potřebuji zaznačit pobočky a výdejní místa. Nejsem si jistý, zda mi bude stačit standardní licence, nebo bych měl raději koupit rozšířenou (řeším Adobe Stock / Shutterstock). Vztahuje se na použití webu omezení na 500 000 zásahů (kopií) u standardní licence, ...
Read more : Licence pro použití na webu s velkou návštěvností | Zobrazení : 5718 | Odpovědi : 5 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Po aktualizaci apky GoPro zmizelo nastavení protune

Nedávno jsem vzal do ruky svoje GoPra HERO 7 a HERO 4 a zjistil jsem, že nemůžu nastavit protune z aplikace GoPro Quick. Myslel jsem že jsem ÚB ale nakonec jsem zjistil, že to z apky odebrali vývojáři GoPro viz info níže.
https://gopro.com/en/us/news/gopro-app- ... re-updates

Udělal jsem návod, jak to vyřešit instalací starší aplikace GoPro podporující Protune a trvalým vypnutím aktualizací.
https://www.artushfoto.eu/Blog/n-ZFC7Hf ... th-Protune ...
Read more : Po aktualizaci apky GoPro zmizelo nastavení protune | Zobrazení : 7090 | Odpovědi : 0 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Shutterstock Content Licensing Opportunity

Včera mi přišel mail (tvářící se, že je od shutterstocku) s následujícím zněním:

Hi Martin

I hope you are well. Shutterstock has a new content licensing opportunity offer for you. Before we can share the details, we would like to have a Non-Disclosure Agreement in place to ensure that confidential information is not shared with any individual or entity.

If this is of interest, please review and complete the NDA sent to you ...
Read more : Shutterstock Content Licensing Opportunity | Zobrazení : 7842 | Odpovědi : 5 | Fórum : Shutterstock

Problémy po kalibraci

Dobrý den,
prosím nesetkali jste se někdo s podobným problémem po kalibraci displeje?

Mám notebook Dell Inspiron 5770, Windows10, externí monitor nemám a ani nechci v nejbližší době pořizovat. Foťák mám posledních pár měsíců Sony A7r III. Raw fotky zpracovávám v Capture One, exportuji TIFF 16 bit, ty zpracovávám v Photoshopu a z něj ukládám JPG v nejvyšší kvalitě.

Nechala jsem si před pár dny konečně udělat kalibraci displeje (sondou Eye-One GretagMacbeth), ale od té ...
Read more : Problémy po kalibraci | Zobrazení : 13045 | Odpovědi : 15 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48606 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854