Právě je 18. červen 2026 01:06

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Odmítání videí Shutterstockem (ostatní je přijímají)

Dobrý den,
prosím nemáte někdo zkušenost s odmítáním videa Shutterstockem z důvodu:

"Noise / Artifacts: Content contains noise, film grain, compression artifacts, pixelation, and/or posterization that detracts from the main subject."

Pro fotobanky už pár let fotím, fotky mi prakticky nikdy neodmítají (a když už někdy ano, tak z důvodu "similar content"). S videi víceméně začínám.
Před pár lety jsem nahrála několik málo videí udělaných ještě na Canon EOS 80D a jen oříznutých v XMedia ...
Read more : Odmítání videí Shutterstockem (ostatní je přijímají) | Zobrazení : 13540 | Odpovědi : 18 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

jak zjistit návštěvnost fotek?

Je prosim mozne ve fotobance zjistit navstevnost meho portfolia? Napriklad kolikrat si
nekdo zobrazil fotografii?
dekuji
Read more : jak zjistit návštěvnost fotek? | Zobrazení : 4942 | Odpovědi : 2 | Fórum : Shutterstock

Licence pro použití na webu s velkou návštěvností

Zdravím, rád bych požádal o radu. Řeším nákup vektorové grafiky pro účely použití na stránce webu s velkou návštěvností (stránka může mít řádově vyšší desítky tisíc návštěv ročně). Jedná se o mapu ČR, do které potřebuji zaznačit pobočky a výdejní místa. Nejsem si jistý, zda mi bude stačit standardní licence, nebo bych měl raději koupit rozšířenou (řeším Adobe Stock / Shutterstock). Vztahuje se na použití webu omezení na 500 000 zásahů (kopií) u standardní licence, ...
Read more : Licence pro použití na webu s velkou návštěvností | Zobrazení : 5534 | Odpovědi : 5 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Po aktualizaci apky GoPro zmizelo nastavení protune

Nedávno jsem vzal do ruky svoje GoPra HERO 7 a HERO 4 a zjistil jsem, že nemůžu nastavit protune z aplikace GoPro Quick. Myslel jsem že jsem ÚB ale nakonec jsem zjistil, že to z apky odebrali vývojáři GoPro viz info níže.
https://gopro.com/en/us/news/gopro-app- ... re-updates

Udělal jsem návod, jak to vyřešit instalací starší aplikace GoPro podporující Protune a trvalým vypnutím aktualizací.
https://www.artushfoto.eu/Blog/n-ZFC7Hf ... th-Protune ...
Read more : Po aktualizaci apky GoPro zmizelo nastavení protune | Zobrazení : 7024 | Odpovědi : 0 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Shutterstock Content Licensing Opportunity

Včera mi přišel mail (tvářící se, že je od shutterstocku) s následujícím zněním:

Hi Martin

I hope you are well. Shutterstock has a new content licensing opportunity offer for you. Before we can share the details, we would like to have a Non-Disclosure Agreement in place to ensure that confidential information is not shared with any individual or entity.

If this is of interest, please review and complete the NDA sent to you ...
Read more : Shutterstock Content Licensing Opportunity | Zobrazení : 7636 | Odpovědi : 5 | Fórum : Shutterstock

Problémy po kalibraci

Dobrý den,
prosím nesetkali jste se někdo s podobným problémem po kalibraci displeje?

Mám notebook Dell Inspiron 5770, Windows10, externí monitor nemám a ani nechci v nejbližší době pořizovat. Foťák mám posledních pár měsíců Sony A7r III. Raw fotky zpracovávám v Capture One, exportuji TIFF 16 bit, ty zpracovávám v Photoshopu a z něj ukládám JPG v nejvyšší kvalitě.

Nechala jsem si před pár dny konečně udělat kalibraci displeje (sondou Eye-One GretagMacbeth), ale od té ...
Read more : Problémy po kalibraci | Zobrazení : 12634 | Odpovědi : 15 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

MotionElement schválení ID

Ahoj prosím na ME se objevil nový artist profil a nejdou mi poslat videa ke schválení. Zjistil jsem že na třetí straně v Artist profilu se musí zaslat vyfocená občanka (nebo rovnou vyfotit mobilem) a navic se ještě vygeneruje QR kód, kde se přes telefon musí udělat selfie. Nahrál jsem fotky občanky a vyfotil se napíše mi to že Thank you, ale pak mi hned naskočí vpravo nahoře Submission failed. Zkoušel jste někdo již poslat ...
Read more : MotionElement schválení ID | Zobrazení : 6819 | Odpovědi : 5 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Nástroj na automatické keywordovanie

Rád by som sa podelil o nástroj na automatické keywordovanie fotiek. Ide o sadu python skriptov, ktorá je aktuálne nastavená na môj workflow, čiže zapíše do IPTC metadát obrázku 50 keywordov. Keywordy vznikajú kombináciou tzv. Search-based annotation a výstupov konvolučných neurónových sietí. Prvá rozoznáva a vystrihuje objekty na obrázku, druhá sa ich snaží podrobne pomenovať.

Celá pipeline je modulárna a nastavitelná a je možné sledovať výstupy jednotlivých častí a na základe toho voliť lepšie nastavenia ...
Read more : Nástroj na automatické keywordovanie | Zobrazení : 8893 | Odpovědi : 8 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

vecpho.com

Zrovna se mi ozval nejaky manik z teto adresy, ze ho zaujal muj profil na Shutterstocku a pry:

I want to offer you good deals helping you to manage your content to some stock sites where you are not yet.

We are VECPHO, an agency of representation of Microstockers.

Our point is to negotiate the best economical offer for you with your portfolio. We have different partnerships in many stock sites. We are here to ...
Read more : vecpho.com | Zobrazení : 7461 | Odpovědi : 6 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 817