Právě je 19. červen 2026 02:51

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Stabilizátor snímače

Má vliv absence Stabilizátoru snímače na šum u Nikonu, například u Nikon D7500?
Díky Ruda
Read more : Stabilizátor snímače | Zobrazení : 2817 | Odpovědi : 3 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Změna trvalého pobytu

Dobrý den,
mám dotaz ohledně změny trvalého pobytu. V příštích cca 5ti měsících se budu stěhovat a budu tedy měnit všechny doklady ohledně trvalého pobytu. Zároveň bych se ale chtěla i registrovat u různých fotobank a posunout svůj koníček - focení - i na jinou úroveň, aby mi aspoň trošku pasivně vydělával. Máte někdo zkušenosti s následnou změnou trv. bydliště u těchto fotobank? Bývá to pak vše bez problémů? ...nebo byste mi doporučili raději vyčkat ...
Read more : Změna trvalého pobytu | Zobrazení : 2715 | Odpovědi : 3 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Kalibrování

Zdravím,
Prosím vás jsem úplný záčátečník a tedka jsem zjistil, že je problém pokud upravuji fotky na ntb.. Poté, co jsem dělal prezentaci pro rodinu tak jsem se v tom utvrdil.. Existuje nějaké rozumné řešení.. Stačí třeba externĕ připojit monitor a bude to přesnější nebo to vše musí být profesionálně přes nějakou sondu... Děkuji moc za všechny rady
Read more : Kalibrování | Zobrazení : 20533 | Odpovědi : 35 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Malba obrazu podle fotky z fotobanky…

Ahoj, mam takovej blbej dotaz :), ráda bych použila fotku z fotobanky jako předlohu pro obraz (realistický)..pak ho případně prodala.... Nevíte někdo, stačí koupit nějakou licenci.. kdyby jo, jakou? Nebo k použití jako předlohy obrazu neopravňuje... Díky moc, jestli někdo víte...
Read more : Malba obrazu podle fotky z fotobanky… | Zobrazení : 18560 | Odpovědi : 31 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

utrpení na iStock

Prosím poprvé zkouším iStock ...
nejde mi přes ten jejich web nahrát vektor (ESP) všude jinde proleze, tak nevím co dělám špatně - píše to - špatný formát

a prosím, cca půlku klíčových slov mi zčervená, jako, že ta slova jsou špatně a nabízí jiné alternativy ... takto červená klíčová slova mám třeba color, girl, star... to jako mám vybírat ty jejich alternativy - to je pěkný vopruz? Nebo se na to mám vykašlat?

mě ...
Read more : utrpení na iStock | Zobrazení : 23041 | Odpovědi : 14 | Fórum : iStock

Nahrávání na GraphicRiver

Nahrává tu někdo vektory na GraphicRiver? Včera jsem zkusil jeden nahrát, zjistil jsem, že je to neskutečně pracné (proto jsem vybral jeden z bestsellerů) a oni mi dnes napsali:

...and unfortunately we found it isn't at the quality standard required to move forward, and you won't be able to re-submit this item again.

Tak jsem se chtěl zeptat, jakou máte úspěšnost s uploadem a jestli to má smysl se s tím drbat...
Read more : Nahrávání na GraphicRiver | Zobrazení : 6557 | Odpovědi : 9 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

ESP Editorial Consent Form

Ahoj, už několikrát se mi na iStocku stalo, že mi vrátili k revizi editorial fotky s tímto důvodem,
všude jinde mi je vzali bez problému...

File was returned for revision
Notes
An Editorial Consent Form is required for this location, thanks!

Nemáte tušení co ten Editorial Consent Form znamená?

Díky
Read more : ESP Editorial Consent Form | Zobrazení : 7928 | Odpovědi : 5 | Fórum : iStock

W-8BEN - Jak vyplnit a správně odvést daň?

Dobrý den,

předem se chci omluvit, že jsem takto napadl toto fórum dotazem, jenž se netýká fotobank, ale myslím si, že s tím budete mít zkušenosti. Naskytla se mi příležitost vydělávat si formou reklam od společnosti sídlící v USA. Tato firma však po mně chce, abych vyplnil formulář zvaný W-8BEN (jsem fyzická osoba, OSVČ, identifikovaná osoba).

Formulář zde: https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf

Zašel jsem s tímto problémem přímo na finanční úřad, kde ...
Read more : W-8BEN - Jak vyplnit a správně odvést daň? | Zobrazení : 2143 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Moje pořadí fotobank za rok 2017 (podle výdělků)

Konečně jsem si udělal trochu čas (a zvědavost mi nedala) a udělal jsem si žebříček fotobank podle výdělků za minulý rok (chci to dát jako článek i na web, protože tam mám už hodně staré údaje)

Shutterstock - 55 %
Fotolia - 13 %
DepositPhotos - 11 %
123RF - 9 %
Dreamstime - 6 %
iStock - 2 %
Bigstock - 1 %
Canstock - 1 %
VectorStock - 1 %
StockFresh - 0 ...
Read more : Moje pořadí fotobank za rok 2017 (podle výdělků) | Zobrazení : 16451 | Odpovědi : 30 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Licence pro fotografie a video z dronu

Hezký den, zdravím všechny. S FB právě začínám a jelikož vlastním dron, chtěl bych se zeptat služebně starších kolegů jak přesně je to s využíváním fotografií a videí pořízených na dron pro FB. Na webu jsem se dočetl, že je potřeba licence, bez které můžu dostat tučnou pokutu. O jakou licenci ale přesně jde? Jde o nějaký "řidičák" pro dron nebo naopak povolení točit v dané zemi?

Mám například pořízenou krásnou footage z Thajska a ...
Read more : Licence pro fotografie a video z dronu | Zobrazení : 2519 | Odpovědi : 2 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818