Právě je 4. srpen 2026 04:25

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Video render - formát, kodek, kvalita - nejlepší varianta?

Tak už několik hodin pročítám (h)různá vlákna zde... mohl bych se jen optat, jestli jsem došel ke správným závěrům?

1) pro FB nejlepší mov formát ?
2) kodek H.264, nebo PhotoJPEG? Nebo úplně něco jiného?
2.1) A jaká kvalita(Kb/s) u H.264, komprese(u PhotoJPEG) se Vám osvědčila?
3) frame rate - 25?
4) rozsekání na menší rozlišení si FB udělají samy?
5) další nutné/dobré nastavení?

Stříhám v Davinci Resolve, natáčím na Pana G80. Nový nouťas 4K ...
Read more : Video render - formát, kodek, kvalita - nejlepší varianta? | Zobrazení : 22315 | Odpovědi : 15 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Hromadný upload na fotobanky zdarma

Zdravím,
již měsíc otálím s nahráváním nové várky fotek na fotobanky, jelikož mě děsí otrocké opisování keywords, popisů a podobně. Dříve jsem keywords kopírovala ze svých fotek na Shutteru, ale od doby, co pozměnili stránky, to není možné. Moje poslední naděje, pokud nechci nahráváním strávit celý den, je nějaký program/stránka, kam fotky nahraju jednou a nějakým způsobem je vyexpeduju k daným fotobankám (Shutterstock, Fotolia, Dreamstime, iStock a 123RF). Zatím nevydělávám tolik, aby se mi vyplatilo ...
Read more : Hromadný upload na fotobanky zdarma | Zobrazení : 45383 | Odpovědi : 30 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Písmo pro free projekt

Zdravím všechny, chtěl bych požádat o radu. Pracuji na jednom herním free projektu a nyní vytvářím logo herního serveru. Bude převážně poskládané z písma. Protože se za tuto hru nebude platit penězi, ani ničím jiným, bude čistě svobodná, lze použít placené fonty pro tento účel? Přímo v logu bych chtěl použít pravděpodobně font Trajan Pro, který bych ještě upravil a trochu změnil. Ale nejsem si zcela jist, zda ho musím zaplatit, nebo ne. A zda ...
Read more : Písmo pro free projekt | Zobrazení : 3843 | Odpovědi : 5 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Bigstockphoto & video upload - FTP jde to? Formát?

Hoy,
jde přes ftp nahrát video pro Bigstockphoto? Nahrávám mp4. Nejde mi to přes FTP, soubor se mi nezobrazí ani v FTP logu. A mimochodem mi to neprojde ani přes web (špatná přípona souboru). Nemohu najít žádné informace, vyjma jedné stránky, kde o formátu není ani slovo...
Máte prosím nějaké informace? A jaký formát používáte, aby to fungovalo na všechny FB?

Díky moc
za pomoc

Váňa
Read more : Bigstockphoto & video upload - FTP jde to? Formát? | Zobrazení : 6585 | Odpovědi : 2 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

360 stupňové video

Mohl by mi někdo vysvětlit na jakém principu může fungovat 360 stupňové video? Viz.: dnešní odkaz na GOOGLE

https://www.youtube.com/watch?v=BEePFpC ... e=youtu.be
Read more : 360 stupňové video | Zobrazení : 22327 | Odpovědi : 18 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

nevyplacená provize

Ahoj,
v dubnu před datem 25. ( než odesílají splněné provize ), jsem měla splněn limit pro vyplacení. Ale bohužel na paypal mi žádná provize nepřišla ( paypal mám vyplněn a na IS nejsem nováčkem ). Pokud se ale podívám do vyplacených provizí, tak tam žádná částka k vyplacení nevisí a je to tam tak, jako y vyplacena byla, což není pravda. Částku od 25. 4. mám zas jakoby od 0 ( jakože to poslali ...
Read more : nevyplacená provize | Zobrazení : 7855 | Odpovědi : 5 | Fórum : iStock

Pastelové pozadí

Ahoj, prosím jestli někdo poradí. Fotím dost makro a líbí se mi pastelové tony v pozadí jako jsou například tady - https://www.shutterstock.com/cs/g/laura%20pashkevich. Nechápu ale jak je tam dostat, zkoušel jsem originál barevné foto mapovat na přechod (různé barvy) a různá prolnutí, udělat z původní fotky černobílou verzy a tu stejně obarvovat, vložit nad fotku barevnou vrstvu a různá prolnutí... Ale pořád mi z toho nelezou takto krásné syté barvy. ...
Read more : Pastelové pozadí | Zobrazení : 9464 | Odpovědi : 11 | Fórum : O focení

Pixta a tagy

Ahoj,
mám s tím problém jen já, nebo se to děje i vám, že si Pixta poslední dobou nestahuje tagy přímo z JPG souborů?
Read more : Pixta a tagy | Zobrazení : 3458 | Odpovědi : 2 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

MR na iStock

Zdravím,
chci se zeptat, všem fotobankám stačí univerzální MR bez nějaké konkrétní specifikace data focení, jen iStock s tím má problém a u každé fotografie vyžaduje MR s konkrétním Shoot date, dokonce i když jsem měl fotografie se svou rodinou během dovolené a snažil se tuto "pakárnu" usnadnit tím, že jsem jako Shoot date napsal "september 2017" vrátili mi fotografie s důvodem, že mám toto datum upřesnit.. Opravdu mě nebaví neustále rodinu zatěžovat podpisy kvůli ...
Read more : MR na iStock | Zobrazení : 7343 | Odpovědi : 5 | Fórum : iStock

Danění příjmu

Ahoj, chci se zeptat jak je to se zdaněním příjmů z fotobanky. Jsem teprve na začátku a přišly mi první peníze, ale vůbec nevím jak to řešit dál. Jsem normálně zaměstnaný a fotobanku mám pouze jako menší přivýdělek do budoucna.

Děkuji za jakoukoli radu :)
Read more : Danění příjmu | Zobrazení : 2634 | Odpovědi : 2 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48607 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854