Právě je 18. červen 2026 22:41

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Grafický tablet

Poslední dobou uvažuju o pořízení grafického tabletu. Tak nějak inklinuju ke značce Wacom, ale nevím si rady s výběrem. Používat jej míním hlavně na úpravy a retuše fotek a dokreslení nějakých detailů. Zatím si nejsem jistý, jestli je využitelný i u vektorů. Vzhledem k tomu, že nejsem dobrý kreslíř, tak nějaké rozsáhlé ilustrace nepřipadají v úvahu.

O ceně mám představu kolem 5 tisíc a přemýšlím, jestli zvolit https://www.alza.cz/wacom-intuos-pro-s-d472691.htm?o=1#popis, nebo https://www.alza.cz/wacom-intuos-art-black-pentouch-m-d2925885.htm?o=5#discussionPosts.

Můžu vás poprosit o rady ...
Read more : Grafický tablet | Zobrazení : 16015 | Odpovědi : 25 | Fórum : Diskuse pro nováčky

API pro upload (SS, Fotolia...)

Nemá někdo praktickou zkušenost, či aspoň nějaké nakopnutí do začátku pro rozběhnutí API pro upload.
Po změně na SS mi přestal fungovat skript, který mi třídil ilustrace do kategorií... tak hledám další cesty, mimochodem toto by byla daleko čistší cesta...

Váňa
Read more : API pro upload (SS, Fotolia...) | Zobrazení : 8434 | Odpovědi : 8 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

MODEL RELEASE

Ahoj, zavítal jsem na shutterstock před 3 měsíci a jelikož mi není 18 založil jsem si účet na tátu. Zítra mam domluvené focení s modely a poprvé se setkávám s model release papírem, který si musím vytisknout. K věci: můžu do kolonky fotograf vyplnit své údaje? nebo údaje otce na, kterého mám napsaný účet na shutterstocku? Musím přiložit k model release papíru i kopii občanky modelu?
Děkuji předem za odpovědi a at se prodává! ...
Read more : MODEL RELEASE | Zobrazení : 2668 | Odpovědi : 1 | Fórum : Shutterstock

První nahrání fotek

Dnes mi přišlo, že jsem přijat na Istock/Getty a tak jsem nahrál první várku. Celkem 100 ks. Asi kolem 12.00 a v 15.00 koukám a 100 souborů schváleno. Tak jsem zvědav na prodeje :D :D
Read more : První nahrání fotek | Zobrazení : 6813 | Odpovědi : 1 | Fórum : iStock

opakovany prodej stejneho obrazku

Ahoj, se vam nekdy ze by se stejny obrazek prodal nekolikrat kratkem case?
Konkretne cca 23x za sebou na fotolii v rozmezi asi 20 minut. Napada vas v cem by to bylo pro nakupujiicho nutne, nebo spise bug a muzu cekat vraceni?
Read more : opakovany prodej stejneho obrazku | Zobrazení : 5038 | Odpovědi : 5 | Fórum : Fotolia

Crestock deaktivoval účet

Zdravím všechny, stalo se mi, že se chci přihlásit na Crestock a hlásí mi to, že mi deaktivovali účet... Stalo se to už někomu?? Ne, že by to byla nějaká škoda - pro mne úplně nejhorší fotobanka - skoro vše vyhodí a z toho co vezmou stejně nic neprodají, ale i tak bych chtěl vědět o co jde... Děkuji
Read more : Crestock deaktivoval účet | Zobrazení : 3101 | Odpovědi : 1 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Zmizení Portofolia

Najednou mi zmizelo více jak 1600 fotografie. Komplet celé portofolio. Zavládla ve mě panika. Snad je to jen tim jak se v tom hrabou.
Read more : Zmizení Portofolia | Zobrazení : 3927 | Odpovědi : 4 | Fórum : Shutterstock

Anketa od Getty Images

Zdravím, došel vám také mail s anketou, týkající se provozu Getty Images? Pokud ne, připojuji odkaz:
https://www.surveymonkey.com/r/GIContr?ID=110030
Asi by nebylo od věci to vyplnit, aby se mohli zlepšit ;) .
Moc nevím, co se myslí otázkou:
17. When choosing a company to license your imagery, how important are each of the following?
Read more : Anketa od Getty Images | Zobrazení : 2526 | Odpovědi : 0 | Fórum : iStock

Nový fotoaparát, požadavky, fotobanka

Mám dotaz, chci si pořídit nový fotoaparát Pentax K-S2, 20 Mpix a chtěl bych se zeptat, kdybych v budoucnu chtěl vkládat fotky do Fotobank, hraje velký rozdíl jaké fotky se vkládají a jak jsou hodnoceny, Mpx?

Dík Ruda

Email: rudamacho22@gmail.com
Read more : Nový fotoaparát, požadavky, fotobanka | Zobrazení : 3560 | Odpovědi : 4 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Cudzie fotky v mojom portfoliu.

Pozerám štatistiky za minulý mesiac a padla mi sánka, že odkial sa na 123RF u mna objavilo tolko uploadov. Tak som si zoradil fotky od najnovších a oči si idem vyočiť okolo 600 fraktralov alebo čo to je. Bábo rad čo s tým. https://www.123rf.com/portfolio/weyo/new/3.html
Read more : Cudzie fotky v mojom portfoliu. | Zobrazení : 13637 | Odpovědi : 3 | Fórum : 123rf

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818