Právě je 18. červen 2026 12:41

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Manipulace s prodeji a klesající prestiž?

Zdá se to jen mně, nebo prestiž Shutterstocku už pěkných pár měsíců klesá? Už to není jako dříve, kdy se schvalovaly opravdu jen kvalitní snímky. Nyní je Shutterstock přeplněný hrůznými fotkami, které jsou contributoři schopni odeslat ve velkém množství v jedné dávce - a ty fotky ještě ke všemu vypadají skoro stejně! Počet přijatých fotek stále stoupá a stoupá a z velkého množství to je právě díky tomuto. Copak Shutterstock nevidí, kam tím míří? Podporují ...
Read more : Manipulace s prodeji a klesající prestiž? | Zobrazení : 23166 | Odpovědi : 38 | Fórum : Shutterstock

Kopirovanie slov z uploadnuteho obrazku

Zdravim,

potreboval by som radu. Ak by mi niekto poradil, bol by som vdacny za ochotu.

Mam na SS asi 350 obrazkov. Na ziadnej inej fotobanke nemam obrazky.
Hovoril som si, ze nahram si najprv na SS, a potom uvidim, ako sa to bude vyvijat a skopirujem si slova a nazvy z obrazkov a nahram si fotky aj na ostatne fotobanky.

Lenze...

Teraz Shutterstock urobili zaujimavu vec ( :( ...
Read more : Kopirovanie slov z uploadnuteho obrazku | Zobrazení : 14962 | Odpovědi : 28 | Fórum : Shutterstock

zobrazenie zárobkov

To, že Istock má svoje "špecifiká" je každému jasné. K prehľadu a k jednoduchosti mali stále ďaleko. Dúfal som, že po plánovanej inovácii to bude trochu lepšie. Po 1.1. som ale znovu zaskočený. Neviem, kde schovali zobrazovanie zárobkov. Zobrazuje sa mi akurát graf na jednotlivé dni, z ktorého sa to nedá presné odčítať, žiadne cifry, údaje, len ten graf. Už som im písal ale s odpoveďou sa nejako neponáhľajú.
Read more : zobrazenie zárobkov | Zobrazení : 10444 | Odpovědi : 15 | Fórum : iStock

Jak dostat fotografie do Stejné série na Istocku

Zdravím všechny na fóru! Hlásí se nováček Dáša :o) Potřebovala bych poradit ohledně vkládání fotek na Istocku. Asi jsem zabedněná, ale nevím, jak dostat fotky do jedné série. Mám víc fotek na jedno téma, focené třeba v jeden den, ale po schválení Istockem se mi neukazují ve stejné sérii na webu.
Tj: při prohlížení konkrétní fotografie se mi někdy ty další zobrazují dole pod ní v části ...
Read more : Jak dostat fotografie do Stejné série na Istocku | Zobrazení : 2280 | Odpovědi : 2 | Fórum : Diskuse pro nováčky

DxO Optics 9.0 elite zdarma

Recenze.zde. Program ke stažení zde. Licence pro 2 počítače, možno používat i pro komerční tvorbu.
Read more : DxO Optics 9.0 elite zdarma | Zobrazení : 5968 | Odpovědi : 8 | Fórum : O focení

Zajimave/Mene obvykle duvody odmitnuti

Tak to ze sem tam se jim driv neco nelibilo v model releasu, treba jako datum podepsani, kdyz tam bylo datum foceni apod. To uz jsem zvykly, ale tenhle duvod je pro me novinka. Ale zase me to docela pobavilo a jestli je tohle pro iStock klise, nebo stereotypni pohled na zeny, tak jsem moc zvedavy co prodaji cloveku, ktery bude hledat prave fotku obsahujici klise a stereotypni pohledy ... no nic, jeste ze to ...
Read more : Zajimave/Mene obvykle duvody odmitnuti | Zobrazení : 4629 | Odpovědi : 5 | Fórum : iStock

osobní prodej

Ahoj, jeden nejmenovaný ranč by chtěl některé mé fotky na web, ale teď netuším jak to chodí s prodejem?Je nějaký papír,smlouva,dohoda do učetnictví nebo jak to funguje neví někdo?Předem děkuji za odpovědi.
Read more : osobní prodej | Zobrazení : 2050 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Hromadná změna EXIF z tabulky

na družstevním to dá rozum
tam je vždycky práce dost
práci dali strojům
lidem zbyla jen radost

mám sadu ilustrací a fotek
mám tabulku, kdy je v sloupci A název souboru, v sloupci C název, a v sloupci D klíčová slova
mám nástroj exiftool: http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/
který jsem uložil na místo C:\DataCenter\Aplikace_Drivers\Aplikace\Grafika\
mám v tabulce LibreOffice tento vzorec
=CONCATENATE("C:\DataCenter\Aplikace_Drivers\Aplikace\Grafika\exiftool.exe -overwrite_original -title=""";C156;""" -artist=www.induet.cz -sep ";""", """;" -keywords=""";D156;"";""" ";A156;".jpg")

vzorec si rozkopíruji ...
Read more : Hromadná změna EXIF z tabulky | Zobrazení : 3286 | Odpovědi : 0 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Podivná klíčová slova

Odesílám postupně obrázky na Bigstock přes Stocksubmitter. Dneska jsem chtěla nějaké nahrané obrázky submitovat a koukala jsem jak puk. U řady obrázků se objevilo hlášení o nějakém podivném slově a na konci seznamu klíčových slov byly prapodivné řetězce, zkopírovala jsem toto:
zzzaacaaafgmgjgchcgb
zzzaacaaajhhgpgngbgocngegbhj
zzzaacaabegkgfgngohjcngphcgogbgngfgohedadbdadjcndd
U některých obrázků chyběla klíčová slova vůbec (i když jsou to starší věci a byly odeslané na řadu jiných fotobank).
Máte někdo podobné zkušenosti?
Read more : Podivná klíčová slova | Zobrazení : 23602 | Odpovědi : 13 | Fórum : Bigstock

Do kolika FB přispívat?

Ahoj,
chtěl bych se zeptat do kolika FB tak posíláte práce. Založil jsem si 5 top FB a posílám do všech kromě iStock kde mě až včera přijali a ještě jen na foto, vektory zamítly. Výsledek je že prodávám jen na SS a AdobeStock ale 123RF a Dreamstime (kde mám paradoxně nejvíce souborů) nic. Tak si říkám jestli to má smyls cpát pořád do "všech" FB. Moje představa by byla přivýdělek cca 2-3000 měsíčně. Asi ...
Read more : Do kolika FB přispívat? | Zobrazení : 12226 | Odpovědi : 24 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818