+MarekK | Hodnocení: +1 |
Hodnocení: 0 |
Miles píše:Prosím kdo máte zkušenosti s display tabletem na kreslení, můžete poradit s výběrem? Asi chci iPad Pro, ale zvažuji i jiné elternativy. Vybírám mezi: iPad Pro, Wacom Cintiq, Microsoft Surface Pro, možná i Dell Inspiron. Kvalita a citlivost displaye? Je výhoda desktopový systém a appky, nebo mobilní? Zkušenosti s velikostí disku? Případně další aspekty. Díky.
Miles píše:Vybírám mezi: iPad Pro, Wacom Cintiq, Microsoft Surface Pro, možná i Dell Inspiron.
admin píše:Měl jsem i Cintiq půjčený na 14 dní doma, ale nějak mi nesedl (jiné rozlišení na monitoru a na tabletu, šílené propopojování tlustými kábly... no prostě jsem si s ním hrál první den a pak 13 dní byl v šuplíku, takže jsem usoudil, že asi ne. Každopádně jsem nákup zařízení zatím odložil
Neznamy píše:Nevím, jestli rozumím tomu, co přesně sháníš. Má zkušenost - já jsem dříve pokukoval po Wacom Cintiq 27. Asi před rokem (možná dvěma) jsem ho viděl naživo a neuchvátil mě. Byla tam strašně velká mezera mezi sklem na které se kreslí a displejem. Takže při koukání zboku člověk kreslil jinam než kam viděl že ukazuje pero.
Ale pokud vím, tak od té doby udělali novou verzi, má i lepší pokrytí Adobe RGB než dřív, takže to asi fakt bude něco jiného než co jsem cca před tím rokem či dvěma viděl.
Miles píše:admin píše:Měl jsem i Cintiq půjčený na 14 dní doma, ale nějak mi nesedl (jiné rozlišení na monitoru a na tabletu, šílené propopojování tlustými kábly... no prostě jsem si s ním hrál první den a pak 13 dní byl v šuplíku, takže jsem usoudil, že asi ne. Každopádně jsem nákup zařízení zatím odložil
Jakou jsi měl velikost toho Cintiqu? Myslím si, že to asi nebude tak špatný zařízení, ale třeba 13 palcová velikost je málo pro desktopové appky, to by chtělo asi až 16 palců a ten je už dost drahej. Ale třeba jde nějak upravit user interface. Nemáš zkušenost?
Miles píše:Jo, ta mezera, tomu se říká jak jsem pochopil z recenzí parallax. V tomto v testech vítězí iPad Pro. Tady je to krásně vidět na videu, přibližně 1:10.
admin píše:Myslím, že to byla ta menší verze. Osobně mě momentálně láká více ten iPad... ale nechce se mi do OSX Takže zatím ještě vyčkávám, ale možná to zkusím u někoho vyzkoušet (nejlépe u grafika, který by to používal stejně jako já), to je podle mě nejdůležitější.
Neznamy píše:Miles píše:Jo, ta mezera, tomu se říká jak jsem pochopil z recenzí parallax. V tomto v testech vítězí iPad Pro. Tady je to krásně vidět na videu, přibližně 1:10.
Jo, to bude ono. Ale to video je z roku 2016, takže od té doby s tím třeba pohnuli. Jak jsem psal, podle parametrů je to něco jiného než co jsem dříve viděl naživo.
Sice jsem nadšený uživatel Apple zařízení, ale v tomhle případě iPad Pro na profi práci - nevim nevim jestli bych bral. Záleží jak moc jsou pro tebe důležité přesné barvy. Pokud vím iPad Pro, pořád používá jen sRGB nikoliv Adobe RGB. A s kalibrací to asi taky nebude žádná sláva. Ten 27" Cintiq jde kalibrovat (s příplatkovou výbavou).
Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
CanStockPhoto
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Stockfresh
Yaymicro
Featurepics
MostPhotos
Graphic Leftovers
Cutcaster
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.