Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Diskuse o serverech, kde lze prodávat fotografie/ilustrace, ale nejsou to fotobanky (například Fler, Zazzle, CafePress) nebo o prodeji přes vlastní web

Re: Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Příspěvekod PandaWild » 18. říjen 2020 12:20

Myslím že jsem nechával ceny které tehdy doporučovali (když SS měl ještě "normální" ceny), tj. Standard License: 2, 3, 5, 10, 15, Extended Licenses vše za 20. Zajímavé že na volbu "Getty" přednastaví ceny 10, 50, 75, 100, 125, 100, zatímco podle "Shutterstock" nastaví Standard na 0.50 a Ext na 20. Ale kdoví co by tam mělo být aby se vůbec něco prodalo. ... Možná bychom tam měli podle vzoru SS nastavit vše za 0.05 USD. :?
+Fauren Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 18. říjen 2020 15:48

Omlouvám se, dlouho jsem s FAA nedělala a tak jsem trochu mimo. O jakém nastavení cen je řeč?
A ještě pár naivních otázek:
1. Dá se nějak nastavit, že některou šablonu nechci využít (např. když se obrázek dá dobře použít na polštář, ale moc dobře nejde naaranžovat třeba na mobilové pouzdro)?
2. To nastavování obrázků na jednotlivé předměty se asi moc usnadnit nedá? Lze tomu aspoň trochu napomoci nějakým vhodným poměrem stran obrázku?
3. Zdá se, že obrázky jde nahrávat maximálně po pěti nebo existuje nějaký způsob,jak jich nahrát víc najednou? (Dohledala jsem tu Pandův nástroj na nějaká makra, ale ten nemohu využít, protože dělám převážně na Linuxu, našla jsem ovšem podobné udělátko pro Linux).
Jinak předem dík za každý další tip na cokoli prospěšného ohledně FAA. ;)
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 18. říjen 2020 16:59

To je nastavení cen pro prodej licencovaných obrázků přes pixels.com ("Image Licensing for sale on Licensing.Pixels.com"). ... Zkusím nastavit nižší cenu a uvidím zda se začnou prodávat (zkusím ceny 0.5, 1, 2, 4, 6, 10). Ale mám podezření že neprodejnost licencí bude někde jinde než ve vysokých cenách.

Zpočátku jsem se snažil obrázky umisťovat na předměty. Ale bylo s tím moc práce a tak jsem je nechal být na implicitním nastavení, ať si to uživatel sám upraví. Z toho hlediska ani nemá asi moc cenu vylučovat předměty kam se sen obrázek nehodí - ať si to rozhodne sám uživatel. Požadavky na poměry stran jsou tak různorodé, že by to také dalo hodně práce řešit aby to bylo pro různá použití optimální.

Neviděl jsem tam možnost nahrávat více věcí najednou než 5. Ale ono to má logiku - měly by se tam nahrávat jen hodnotnější věci (v menším množství) a ne kvanta tak jako na běžné fotobanky (= ne kvanta tak jak jsem to udělal já :mrgreen: )
PandaWild

Příspěvekod Fauren » 18. říjen 2020 20:25

někteří tam mají i 10k portfolio .. takže nemyslím si. ale máš pravdu převažuji portfolio do 1000 kousků
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod shalom3 » 18. říjen 2020 23:31

Pando díky za dobré připomínky, to mi ušetří hodně zbytečné práce, já jsem z toho nastavování na produkty dost šílela. Vycházela jsem nějak z toho, že když to nastavím tak, aby to upoutávalo, tak to snad někomu spíše padne do oka.
Nyní vyberu zatím vhodné kousky z dosavadních obrázků, ale v průběhu času to vybrousím (důvod proč se pořádně naučit GIMP), doplním nějaké lepší věci a budu promazávat.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Fauren » 19. říjen 2020 11:27

když se podívám do prodejů co vyskakuje v aktualitách, tak se vždy zhrozím nad tou kvalitou fotky, obrazu atd. Ale přijde art takový hodně i pro úplně začínající, jen musíte být vidět.
Fauren

Příspěvekod Lenka » 19. říjen 2020 17:36

Proboha, co děláte, když vám někdo pošle zprávu na tom FA? Odpovídáte na všechno? Mě ty lidi celkem děsej, dneska mi přišlo toto:

Hi Lenka!

Thanks for liking my work!
Please feel free to call me and I WILL PRAY ON THE PHONE FOR YOUR SON.
God Bless YOU!

/jakési jméno/
(''jakási přezdívka'')
/jakési číslo/
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 19. říjen 2020 17:40

Co jsi jí psala že se chce modlit za Tvého syna? :D
PandaWild

Příspěvekod Fauren » 19. říjen 2020 17:42

Lenka píše:Proboha, co děláte, když vám někdo pošle zprávu na tom FA? Odpovídáte na všechno? Mě ty lidi celkem děsej, dneska mi přišlo toto:

Hi Lenka!

Thanks for liking my work!
Please feel free to call me and I WILL PRAY ON THE PHONE FOR YOUR SON.
God Bless YOU!

/jakési jméno/
(''jakási přezdívka'')
/jakési číslo/

Taky mi pár psalo. Nechápu kde berou čas, zjištovat kdo je dal follow nebo dal like :)
+Lenka Hodnocení: +1
Fauren

Příspěvekod Lenka » 19. říjen 2020 17:46

PandaWild píše:Co jsi jí psala že se chce modlit za Tvého syna? :D

Jí nic. Chtěla jsem trochu dojmout PLATÍCÍ návštěvníky a po letech jsem se dokopala k napsání něčeho jako "about me". Přičemž netuším, jak to translator zabarvil. :lol:

-----------------------------------------

Tak jsem odpověděla, třeba si to přebere (správně) a koupí všechny naše pohlednice. :-D

Hi Sunny!
Thank you for your message. I will be grateful for your prayers so that we may have the strength to fulfill our tasks on earth and do the right things. Thank you.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na Nefotobanky - přímý prodej