Focení s modely a modelkami

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Fotíte s modelkami pro fotobanky?

Můžete označit 3 možnosti

Zobrazit výsledky

Re: Focení s modely a modelkami

Příspěvekod Lenka » 13. duben 2015 12:09

Mě by zajímalo, jestli jdou líp "univerzální" pózy/emoce, případně s prázdnejma cedulkama, co si dokončuje zákazník sám, nebo focení s konkrétníma rekvizitama (kafe, stylizace k tradičním svátkům, sport, vrtačka..) :-)
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod admin » 14. duben 2015 08:33

Připravil jsem pár otázek pro fotografy fotící s placenými modely. Budu moc rád, pokud se odhodláte podělit se o své knowhow a zkušenosti s ostatními fotobankéři:

Dotazník na focení s placenými modely pro fotobanky

Celý dotazník je anonymní (můžete tam ale napsat své jméno, odkaz na portfolio, svůj web a podobně - záleží jen na vás), všechny otázky krom poslední (souhlas se zveřejněním) jsou volitelné.

Jsem zvědav na vaše odpovědi.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Návštěvník » 14. duben 2015 18:19

Mám pocit, že na značnou část otázek soudný člověk pravdivě neodpoví. Teda ne ten, kterému byznys opravdu funguje a hodlá se mu věnovat i nadále... Proč přímo neoslovíte české autory s velkým portfoliem modelů a dlouhou historií ve fotobankách prostřednictvím soukromé zprávy na Shutterstocku. :roll:
Návštěvník

IP: 109.81.231.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 15. duben 2015 07:00

Návštěvník píše:Mám pocit, že na značnou část otázek soudný člověk pravdivě neodpoví. Teda ne ten, kterému byznys opravdu funguje a hodlá se mu věnovat i nadále... Proč přímo neoslovíte české autory s velkým portfoliem modelů a dlouhou historií ve fotobankách prostřednictvím soukromé zprávy na Shutterstocku. :roll:

Já nechci tyto informace pro sebe (pro fotobanky už pár let nefotím), ale chci z toho udělat článek a ten zveřejnit. Takže je úplně jedno, jestli dám výzvu veřejně a nebo jestli budu ty lidi oslovovat soukromě.

Ano, počítám s tím, že mnohé otázky zůstanou občas nezodpovězeny, ale s tím nic nenadělám. Buď se dotyčný chce podělit o zvé zkušenosti, nebo ne.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Návštěvník » 15. duben 2015 07:25

Pri osloveni konkretniho fotografa bude jasne definovany respondent, ktery anonymne zverejni co uzna za vhodne, naopak pri tomto zpusobu mohou prevladat naprosto nekvalifikovane odpovedi od fotobankovych loseru... Navstevnost stranek vam to asi zvysi, ale vypovidaci schopnost tohoto bude nulova.
Návštěvník

IP: 109.81.231.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod artus » 15. duben 2015 08:10

Návštěvník píše:Pri osloveni konkretniho fotografa bude jasne definovany respondent, ktery anonymne zverejni co uzna za vhodne, naopak pri tomto zpusobu mohou prevladat naprosto nekvalifikovane odpovedi od fotobankovych loseru... Navstevnost stranek vam to asi zvysi, ale vypovidaci schopnost tohoto bude nulova.

Všetky dotazníky tohto typu sú neobjektívne, ale nevidím nič zlé na tom, keď sa niečo podobné spracuje a zverejní. Ktorý dotazník je skutočne objektívny? Respondent môže byť definovaný, ak zverejní len to, čo chce, nikto nemôže ani overiť, či zverejnil úplne pravdivé informácie. Vyjadrenia typo "lúzer"...chcel by som vidieť to % tzv. "lúzerov", ktorí fotia s modelom. A ak je to začiatočník a fotí s modelom, tak má tiež nejakú skúsenosť, ktorá môže byť zaujímavá práve pre tých neprofesionálov. A bude tiež závisieť na zadávateľovi dotazníka, ako informácie získané z dotazníkov vyfiltruje. BTW, lepšie by bolo takúto kritiku podpísať aspoň nickom.
artus

Reputace: +13

Předchozí

Zpět na O focení