Focení s modely a modelkami

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Fotíte s modelkami pro fotobanky?

Můžete označit 3 možnosti

Zobrazit výsledky

Focení s modely a modelkami

Příspěvekod admin » 10. duben 2015 08:36

Zkoušel jste někdo najít si modelku (třeba na serveru http://fotopatracka.cz), domluvit se s ní, nafotit několik setů (žádné akty a glamour, ale spíše lifestyle, fotky v moderní kanceláři a podobně) a snímky pak prodávat ve fotobankách? T

Má tu s tím někdo zkušenost? Napadlo mě o tom napsat článek, tak hledám fotografy, kteří to zkusili a zajímaly by mě jejich názory a taky samozřejmě výsledné výdělky a praktické zkušenosti - kolik platí modelkám, kolik to zabere času, jaké jsou výnosy...

Myslím, ž eby to bylo zajímavé téma na článek, nechcete se toho někdo ujmout?
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Re: Focení s modely a modelkami

Příspěvekod Petr.S » 10. duben 2015 12:24

Za tento článek bych byl velice rád. V oblasti fotobankách jsem téměř nováček. Hlavně by mě zajímalo jak probíhá domluva na fotopátračce. Jestli dáváte odměnu za focení, jestli jsou modelky ochotné vyplnit model release a jaká je prodejnost těchto fotek.
Petr.S

IP: 2a00:1028:96cc:6926:194:d6e5:354:63xx

Reputace: 0

Příspěvekod Peteer » 10. duben 2015 14:33

Také by mě to zajímalo, ale já sám nemůžu sloužit (food photography).o)
Peteer

Reputace: +16

Příspěvekod Fanny » 10. duben 2015 16:09

Na hledání modelů jsou i jiné servery. Třeba modelíny.cz, nebo amateri.cz. Podělte se o zkušenosti také mne to moc zajímá.
Fanny

IP: 109.81.231.1xx

Příspěvekod Návštěvník » 12. duben 2015 17:20

Zkuste se zeptat tady http://www.candyboximages.com/cz-models/ Nedávno fotili v Jindřichově Hradci a hledali modely za 80 Kč hrubého na hodinu, počítá se pouze čas před objektivem. Cestu a náklady si modely platí samy... :?
Návštěvník

IP: 109.81.231.1xx

Příspěvekod Ondrej » 12. duben 2015 18:54

Jo fotim s placenyma modelkama a modelama. I kdyz jen rok a pul.
http://www.shutterstock.com/gallery-346315p1.html
Ondrej

IP: 89.103.16.1xx

Příspěvekod patrikslezak » 12. duben 2015 21:04

Tento příspěvek administrátora mne zaujal, tak jsem se dneska zaregistroval na fotopátracka.cz, napsal zprávu čtyřem modelkám, 3 nereagovali vůbec, jedna mi odepsala a domluvil jsme se už na konkrétním dnu.Je to začínající modelka a vizážistka zároveň, chce si rozšířit své portfolio o fotky, já ji dodám fotky, ona souhlas s nahráním na fotobanky, nikdo nic nikomu neplatí. Lidi moc nefotím, tak jsem zvědav jak to dopadne :)
patrikslezak

Reputace: +11

Příspěvekod Ondrej » 13. duben 2015 07:11

Návštěvník píše:Zkuste se zeptat tady http://www.candyboximages.com/cz-models/ Nedávno fotili v Jindřichově Hradci a hledali modely za 80 Kč hrubého na hodinu, počítá se pouze čas před objektivem. Cestu a náklady si modely platí samy... :?

To je ale ojeb jako prase :-(
koukam ze lidi preplacim :-)
Ondrej

IP: 212.47.14.xx

Příspěvekod admin » 13. duben 2015 09:13

Mně právě toto téma docela zajímá, takže chystám několik dotazů pro ty, co takto fotí s cizímy modely. Ještě než tento dotazník dodělám - napadá vás na ně nějaká konkrétní otázka? Zajímá vás něco z jejich postupů? Na co byste se chtěli zeptat?
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Ondrej » 13. duben 2015 11:48

Mě by zajímalo zda jde vysledovat rozdíl v prodejnosti atelierovych fotek a snimku lidi ve přirozeném prostředí. tzn neutralni pozadí versus přiznaný exterier/interier.
Ondrej

IP: 212.47.14.xx

Další

Zpět na O focení