Rozhodla cena a možnosti té techniky s ohledem na velikost.
Nový Nikon D5 je cca 150 tis, bazarový 100+ tis a já tu Sony budu mít novou ještě levněji. Umí zároveň dobře video, bez batery gripu je to celkem malý foťák, který budu nosit hodně u sebe. Za poslední půl rok, co jsem měl na cestování a focení dětí Sony A7iii tak jsem toho nafotil asi víc jak za předchozí 2 roky. Protože velký foťák s velkými skly prostě vezmeš jen na pořádné focení, ale prošvihneš tak občas některé chvíle a momenty co by si pořádné fotky zasloužili.
Na portrétní focení je Eye-AF velký přínos, ale zase s tím, co jinak fotím, jsem zvyklý na perfektní AF systém za všech možných podmínek. A to prostě bezzrcátka nemají s výjimkou té Sony A9, ta ho má neuvěřitelný a plně srovnatelný s Nikon D5 nebo Canon 1DX Mark II. Jenže mít dva systémy a dvě top těla už mi přijde jako zbytečné plýtvání penězi. A protože Sony se cenou a přístupem docela snaží, jsou ochotní pomoct, poradit, zapůjčit hodně techniky a proti tomu Nikon když nemáš NPS vlastně s čímkoliv spíš obtěžuješ a jejich servisní středisko v ČR je něco neskutečně špatného (na profi techniku bez NPS), tak i tohle docela rozhodlo.
Pořád si nejsem úplně jistý jestli je to dobré rozhodnutí, ale snad jo
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online