RGB x CMYK

O tvorbě grafiky (vektory, bitmapy, fraktály, 3D rendery) a různých grafických programech - Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw

Jaký barevný mód používáte při tvorbě vektorů pro fotobanky?

Můžete označit 1 možnost

Zobrazit výsledky

Re: RGB x CMYK

Příspěvekod Lenka » 25. duben 2014 08:13

Nevím co je vrstva wine, ale pokud je to nějaký emulátor win prostředí, tak to jsme tu zkoušeli jen jednou a museli jsme přeinstalovávat počítač....
Ono něco jiného asi je, když si Ubuntu dá někdo proto, že je linuxovej fanatik, a něco jiného je, když ho mám proto, že s windowsama procesor nestíhá. :lol:
Ani vlastní programy jako Gimp nebo Inkscape tu nedokážu spustit v plném rozsahu, některý funkce prostě nejdou, protože procesor to nespočítá.
O 3D grafice nemluvě - ráda bych ji zkusila dělat, vím, kde by to ode mě brali, ale tahle bedna to prostě neutáhne. :)
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod i3alda » 25. duben 2014 10:42

Wine pro chod aplikací windows nepotřebuje, to je jeho velká výhoda. A Illustrator 10 už je taky 13let starý kousek. Nevím, co máš za compa, zda by to utáhl. Největší problém vidím v exportech do větších rozměrů... Jinak linux fanatik taky nejsem (než zimu pro tučňáky mám raději teplo ovocných sadů), ale Ubuntu je silně použitelný a měl jsem jej tehdy vedle instalace Win7 na laptopu
grafik
i3alda

Reputace: +4

Příspěvekod Lenka » 25. duben 2014 11:27

i3alda: Já nějak tápu v tom, co to je za stroj (nejsem ajťák, to spíš můj muž). Vím jen, že původně tu byly win 98, pak se v tom někdo hrabal, pak tam nechodilo vůbec nic, a teď mám Ubuntu a díky tomu vidím i internet (úplně na začátku to šlo trochu taky, ale nebylo možný mít např. otevřený dvě okna najednou). :-D

Pozná se to z tohohle?
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
frequency: 2792.767 MHz
L2 cache: 512 KB
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Bananaboy » 25. duben 2014 11:37

Lenka píše:Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
frequency: 2792.767 MHz
L2 cache: 512 KB

Mne príde ten procesor dosť silný na Windows. Ďaleko silnejší ako som mal ja na mojom prvom počítači, kde som mal 1,3 GHz a Windows 98 SE šlapal ako hodinky. Chcelo by to ale vedieť ďalšie parametre, hlavne RAM.
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod PandaWild » 25. duben 2014 11:54

Lenko vždyť to máš výkonnější než mám já! :shock: Tak jestli Ti to padá tak buď máš málo RAM nebo špatně nainstalovaný systém, problém s ovladači. Na tomhle Ti musí jet spolehlivě a rychle Windows XP i Illustrator.
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod Lenka » 25. duben 2014 12:16

Nevím. Mě to instaluje muž a fakt je, že když tu je Ubuntu, tak otevřu většinu internetových stránek a fungují některé programy. Když tu byly windowsy, tak to nešlo. Jsem ráda že nějak jakž takž funguju. Prej je tu problém jak s pamětí, tak s procesorem, tak s grafickou kartou. S tou pamětí teda určitě, protože pomalu po každých deseti upravených fotkách abych restartovala. :-(
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 25. duben 2014 12:17

Memory total 2004 MiB, Swap total 572 MiB. Tohle?
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 25. duben 2014 12:27

2 GB je pro XP dostatečně, PC je dostatečně výkonný. Zřejmě je nějaký hw problém s pamětí nebo CPU, vadná nebo špatně nastavené časování, ale s tím se muž jistě pohrál a nešlo to líp. Pokud by byl problém s harddiskem, tak 2 GB je dost na to aby to jelo i bez swapování a pak se eliminuje padání kvůli HD, ale to on všechno jistě ví. Škoda, jinak by Ti to jelo jak z praku.
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod Lenka » 25. duben 2014 12:59

No, on se v tom hrabal bývalý přítel nejstarší dcery, kterej si myslel, že je ajťák. Bylo kolem toho pak nějak dusno, asi tam něco vyměnil co neměl.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 25. duben 2014 13:05

Jinak nevím, co by to mohlo bejt, stačí mi chvilku pracovat např. v gimpu a dát tam třetí - čtvrtou vrstvu a už mi to při ukládání šedne. A to mám všechno s čím zrovna nedělám na usb, aby fakt bylo dost odkládacího místa. Jestli ta bedna na to má, a nedělá, tak mě to teda štve o to víc. Víc času strávím čekáním, než se něco načte, než prací samotnou. :evil:
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na O grafice nejen vektorové