Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Pitju » 23. březen 2016 20:08

Ahojte
Chcem vám popísať konkrétny postup nastavenia aké chcem použiť na vytvorenie videa do formátu mov s H.264 kodekom a druhé nastavenie vormáte mov s PhotoJPEG kodekom. Chcel by som od vás názor, či postupujem správne. Je fakt, že by som mohol konvertovaný súbor skontrolovať napr. MediaInfo, ale keď si už vezmete fakt, že keď takto skúšam konvertovať a v MediaInfo vidím napr. že nakoniec z toho vylezie Format : MPEG-4 tak som v .... aj so všetkými znalosťami neznalosťami o tejto 100 krát opakovanej tématike tu na fóre. Vďaka za ne. Vďaka Pandovi a ostatnými (prepáčte ak vás konkrétne nespomeniem). QuickTime mám nainštalovaný v. 7.7.9.
Chcem uploadovať na videohive. Neprijali mi hneď prvé video s nejakým varovaním. ....1. We do not accept files in .mp4 format . Please render as a .mov movie files. Please make sure you are using a codec such as h.264 or Photo-JPG... (ja fakt ani netuším ako sa mi podarilo vytvoriť mp4).

Tu by som chcel mať súbor s koncovkou *.mov a kodekom H.264 :
1.Vyberiem si súbor napr. mojeVideo.avi
2.Záložka Formát-Formát-MOV
3.Záložka Video-Codec-MPEG-4 AVC/H.264
4.Konvertujem

Tu by som chcel mať súbor s koncovkou *.mov a kodekom PhotoJPEG :
1.Vyberiem si súbor napr. mojeVideo.avi
2.Záložka Formát-Formát-MOV
3.Záložka Video-Codec-Motion JPEG
4.Color Mode-YUV 4:2:0
4.(Kvalitu už nejak polaborujem)
5.Konvertujem

Takto to má byť?
Ďakujem :?
Hodnocení: 0
Pitju

Reputace: +17

Příspěvekod Návštěvník » 23. březen 2016 20:37

4.Color Mode-YUV 4:2:2
4.kvalita 90 - 95
Návštěvník

IP: 46.135.188.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Pitju » 23. březen 2016 22:03

Návštěvník píše:4.Color Mode-YUV 4:2:2
4.kvalita 90 - 95

Keďže ako som už písal, pre mňa je MediaInfo a podobné výpisy dosť nezrozumiteľné ( pretože očakávam od niečoho takého jasne napísané niečo také ako Codec: PhotoJPEG a také niečo tam nevidím) bude video s Color Mode-YUV 4:2:2 PhotoJPEG? Pretože Panda nedávno písal, že Color Mode-YUV 4:2:2 je pre prekladané MJPEG.
Pitju

Reputace: +17

Příspěvekod Návštěvník » 23. březen 2016 22:27

Panda: Některé fotobanky doporučují používat univerzálnější MJPEG (YUV 4:2:2), protože se dá použít pro prokládané i neprokládané video (jen je neprokládané video větší než při 4:2:0).
Návštěvník

IP: 46.135.188.2xx

Příspěvekod thor83 » 12. duben 2016 20:57

Chyba v matrixu . Nevím jestli se vám to také stává ,ale už má dvě animace které nemůžu ani za boha nahrát na fotolii. Všechno dělám jako vždy nastavení kompozice i finalní render.Ale když to nahraji na ftp fotolie nikdy se nezobrazí.Zkoušel sem i změnit render i překodovat video a nic.Kodeky nic nevím jestli je problém mezi židlí a kompem ale zakopanej pes v tom bude určitě .-)
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod shalom3 » 12. duben 2016 21:59

A nemáš náhodou v prohlížeči nainstalovaný nějaký blokovač reklam? Já používám addblock a stávalo se mi, že se mi nezobrazovalo tu a tam něco. Na fotobankách jsem addblock povypínala a od té doby není problém.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 12. duben 2016 22:16

Už se mi stalo, že mi nějaké animace nešly někam nahrát (myslím na CanStock a Pixta), přestože jsem je kódoval přesně stejně jako jakékoliv jiné. Lišily se jen obrazem. Byla tam příliš tmavá scéna a kodek u nich na tom asi nějak haproval. Nepomohlo ani odeslání v jiném kodeku. Tedy ano, může se stát že něco naprosto nepochopitelně nemusí jít nahrát.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod thor83 » 12. duben 2016 22:20

adblock nepoužívám .-) normalně videa jako ostatní pořád stejný kodek stejný vše ale ty 2 videa se nepodaří nahrát ani s další várkou ani když to předělám na mp4,mov, a já nevím co ještě.Zkoušel sem neprůhlednost i průhlednost.Ftp hodí jen úspěšný přenos a nic .-)) a pořád stejný i po týdnů.Jen mě napadá že je to taková pecka že by kupci mohli dostat davovou hysterii :mrgreen:
thor83

Příspěvekod Návštěvník » 13. duben 2016 18:34

Prodávají se vám videa na 123rf? Pokud ano, tak s jakým tématem.
Návštěvník

IP: 46.135.164.xx

Příspěvekod thor83 » 25. duben 2016 23:02

Trochu OT
Přemýšlím jak si zajistit další příjem a již delší dobu si pohrávám s myšlenkou že bych dělal zábavná ale i naučná videa na youtube pro děcka.Třeba tento kanál https://www.youtube.com/user/MegakidsTv1/videos Neřikám že je to hnusný i když je :mrgreen: ale práci to určitě dalo.

Tak si řikám recyklovat pár vectorů udělat animace a něco pujde na fb ale zbytek asi výhradně na yt. Je to hned tak tady první nástřel .-)) Ale budu to muset ozvučit a vymyslet nějaký příběh :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=mgEOG1Vel8M
thor83

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě