Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Ravennka » 16. červenec 2016 12:34

Ravennka má zase hloupé potíže :lol: Jak nacpu to swf do virtualdubu? :mrgreen:

Defaultně mi to nejde, když jsem si vygooglila plugin - http://forum.doom9.org/showthread.php?t=165218 tak mi to sice umožní ho "otevřít", ale nehodí to ani error, ani se to swf neotevře... zůstane tam jenom prázdná plocha, jako když otevřu program nově. Plugin píše, že musí být VDub 1.10, já mám 1.10.4 ...
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 16. červenec 2016 13:12

Osobně bych si z ulozto stáhnul Macromedia Flash verze třeba 8 a v něm to jde exportovat do MOV, který už se dá zkonvertovat např. v XMedia Recode do AVI, který VirtualDub umí jako jediný formát. Tedy snad, protože někde tvrdí, že v tom exportovaném MOV je stejně obsažený flw, tak možná to nebude umět.

Jinak by se mělo dát na netu najít mnoho konverzních programů SWF na AVI, jen problém najít a vyzkoušet ten pravý, který bude fungovat dobře. Jen tak namátkou pár tipů k vyzkoušení co jsem našel (ale nezkoušel):

Free Video Converter, ten jsem používal na jiné převody a fungoval dobře, možná i na tenhle účel bude dobrý: http://www.freemake.com/cs/free_video_converter/

SWF-AVI-GIF Converter: http://www.instaluj.cz/swf-avi-gif-converter

SWF to AVI: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/prevody_formatu/swf-to-avi/?&g%5Boz%5D=1.6

nějaká metoda že se to stáhne z obrazovky z přehrávače, asi to ale nebude nejlepší způsob: http://forum.videohelp.com/threads/54181-How-to-convert-a-Flash-video-(*-SWF)-to-a-Movie-(*-AVI)

někde doporučují Swfdrop, ale myslím že ten je jen placený
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Ravennka » 16. červenec 2016 20:22

Já jsem si myslela, že to jde právě tam easy peasy... že to dělají všichni :lol:

Po Tvém příspvěvku jsem si uvědomila, že to můžu udělat ve Flashi přesně tak, jak chci Obrázek, takže jsem oprášila knížku a splácala video tak, jak bych si ho představovala... :lol:

Každopádně jsem to vygenerovala s ignorováním pozadí a náhled je černý - je to OK? :mrgreen: A nebo to mám udělat s bílým pozadím? (je to jenom jednoduchá animačka)
+PandaWild Hodnocení: +1
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 16. červenec 2016 20:31

Asi těžko radit zda se tam hodí líp černé nebo bílé pozadí, bez znalost animace. :-) ... nebo zelené
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 16. červenec 2016 20:35

Mě šlo spíš o tu praktickou stránku věci, černé to hezké není, ale jsem si myslela, jestli to v tom avičku/movu hraje nějakou roli (že to pozadí nemá) pro případné další použití - a nebo je to obdobné jako když png otevřu třeba v "malování" (tj. žádný význam, jenom to pozadí je černé)

Edit: Mám v tom dobrej hokej... měla bych ty články o videu číst víckrát... už to chápu, dočetla jsem se... neřešit mne :lol:
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 16. červenec 2016 20:52

Běžná videa neumí dělat průhlednost. Tedy - černá bude černá barva, ne průhledné pozadí. Jedině že by se to konvertovalo do videa s průhledností, které umí jen některé fotobanky, ale myslím že to ani ten Flash neumí exportovat s průhledností.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 16. červenec 2016 20:55

Professional 6 mi nabízí volbu "Ignorovat barvu plochy (generovat kanál alpha)" ... a to jsem si myslela, že je to ono =)
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 16. červenec 2016 21:02

Díval jsem se do popisu a zdá se že ano, z Flash se zapnutím této volby exportuje do MOV s průhledností (nevím teď zda kodek PNG nebo Animation). Z fotobank by měly tento formát znát ShutterStock, Pond5, VideoHive, VideoBloks, Fotolia a Pixta.
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod -Tereza- » 18. červenec 2016 10:28

Ahoj, nahráváte někdo After Effects templates? Má to nějaké speciální podmínky nebo prostě nahraju ten .aep soubor případně turorial?

A nahráváte někdo videa na VideoHive? Vyplatí se to? Díky!
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 18. červenec 2016 10:37

Na VideoHive jsem nahrával před rokem a půl. Nahrál jsem nějak tuším 150 videí, z toho mi vzali jen 5 videí. A z těch 5 videí bylo 5 prodejů (během krátké doby po nahrátí, ale jsou tam z prodeje jen malé částky). Tedy, prodejnost vypadala dobře. Jenže od té doby se neprodalo už vůbec nic a ta šílená pracnost a malá úspěšnost příjmů mě odradila od dalších pokusů tam něco dostat.

Celkově na Envato se prodává vždy jen to nahrané nedávno, ale staré věci už se neobjeví a úplně zapadnou (zřejmě se udrží nahoře jen nějaké hodně dobře prodejné). Nemá to akumulační styl jako jiné fotobanky, proto jsem na Envato už zanevřel.
Naposledy upravil PandaWild dne 18. červenec 2016 10:51, celkově upraveno 1
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě