Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod -Tereza- » 18. červenec 2016 10:49

Děkuju za odpověď! Asi tam zkusím nahrát pár souborů, jestli to vůbec přijmou. Také jsem četla, že tam platí málo. A ještě jsem našla hodně komentářů ohledně nějakého složitého danění, ale to se týká asi spíš US? A nevíš prosím jestli se na Envato počítají příjmy ze všech těch podstránek dohromady (třeba videohive a themeforest) nebo na každé zvlášť?

Jinak s videem teprve začínám, nahrávám teď na SS, Pond5, VideoBlocks, 123rf a Fotolii. Ještě někde se to vyplatí? Ono u těch videí trvá ten upload dlouho, tak to nechci strkat všude :)
Hodnocení: 0
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 18. červenec 2016 11:06

Jak se dívám do záznamů - prodejní cena videa $8, Envato si vzalo $2,64 a mně dali $4,80 (hm, kam se jim vypařilo $0,56?)

Na Envato se všechny prodeje účtují dohromady (PhotoDune + VideoHive + GraphicRiver).

Danění - oni se snaží splnit podmínky EU - účtují to tak, jakoby to autor prodával přímo zákazníkovi. Tedy sdělí autorovi plné informace o zákazníkovi, připíšou na účet plnou prodejní částku a z té částky odečtou poplatek pro Envato. Což by pro nás znamenalo do příjmů uvádět plnou prodejní cenu (ne jenom náš podíl jako jinde), poplatek pro Envato si uvádět do výdajů (čímž by se znevýhodnila možnost paušálních výdajů) a odvádět DPH pro zákazníky EU. Ale myslím že to stejně nesplňuje potřebné náležitosti (a ani sami Envato v této právní stránce nemají jasno), tak se to velmi pravděpodobně dá ignorovat a účtovat to klasickým způsobem (jako australskou fotobanku bez DPH).

Už jsem si sice rok nedělal přehled o prodeji videí, ale podle záznamů byly dobré prodeje videí ještě na DreamsTime. Měl jsem je v žebříčku videí na 3. pozici mezi ShutterStock a Fotolií (Pond5 samozřejmě na 1. místě).
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod -Tereza- » 18. červenec 2016 12:26

Super díky moc za info! Vyzkouším to a pokud se tam někdy dostanu na výplatu, tak budu danit normálně jako mimo EU, a snad se v tom nebude nikdo šťourat.
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 18. červenec 2016 20:33

Nový díl seriálu o videu pro fotobanky od Pandy, tentokrát detailní dodatek o prokladanem videu: http://fotobanky.cz/prokladani-u-videa

Odesláno z mého D5503 pomocí Tapatalk
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod thor83 » 18. červenec 2016 20:57

Ahoj, nahráváte někdo After Effects templates? záleží kam na envato sem první pokus neprošel a podmínky jsou tam velice složité zde FAQ pro autory https://help.market.envato.com/hc/en-us/categories/200216014-Selling-and-being-an-Author

K těm templátům.Základ vše musí mít Controls minimálně barvy a stíny a podobně . Dále musejí byt textholder a placeholder k tomu musí být help file kde je popsáno jaké tam sou kompozice použité assety atp. no Zde máš odkazhttps://help.market.envato.com/hc/en-us/articles/202821710-After-Effects-Project-File-Submission-Requirements

BTW tohle mi neprošlo důvod si přesně nepamatuji ale něco jako too simple .-p https://www.youtube.com/watch?v=FZxJFujbW2o
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod Bananaboy » 18. červenec 2016 21:24

Pando ak budeš ešte písať nejaký dodatok ku článkom o videu, tak by som sa rád dozvedel k čomu slúži "Drop Frame" a "Non-Drop Frame". Dnes som si to všimol v After Effects pri zakladaní novej kompozície. Táto voľba je aktívna iba pri frame rate 29,97 a 59,94 fps, takže to má nejaký súvis. Niečo som si o tom na internete našiel, ale nejak nie som z tých anglických textov múdrejší. Chcelo by to nejaký polopatistickejší výklad. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 18. červenec 2016 22:11

To je korekce časové osy při přehrávání. Protože se zobrazuje ve tvaru hodina:minuta:sekunda:snímek, je nutné, aby fps bylo celé číslo, aby se dalo přehrávání dělit na sekundy a snímky. Když se přehrává kompozice s 29,97 fps, přeskakují se při "Drop Frame" na časové ose nějaké snímky (2 za minutu), aby sedělo počítadlo časové osy s ukazatelem času videa. Při "Non-Drop Frame" se nic nekoriguje, ale ukazatel času se trochu rozjíždí se skutečností (např. minutové video zobrazí dlouhé 59 sekund a 28 snímků místo 60 sekund). Proto se doporučuje "Non-Drop Frame" používat jen když je potřeba opravdu přesně pracovat s jednotlivými snímky (krokovat).
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 18. červenec 2016 22:20

Ďakujem za odpoveď. Hneď mám v tom trochu jasnejšie. Takže lepšie je teda používať Drop Frame. No ono je to tam aj defaultne nastavené, takže bude lepšie to ani neprestavovať na Non Drop-Frame. ;)
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 19. červenec 2016 10:03

Tak já se pochlubím svým prvním ultrajednoduchým videem... https://en.fotolia.com/id/115994900 :mrgreen: na SS se jim to sice nelíbilo pro "Post Production Technique -- Clip has quality issues related to post production, animation, or chrom" - což chápu jako 'tohle nechceme'.

Nicméně já mám radost, protože jsem se prokousala všemi nástrahami a první video je na světě a teď už to půjde všechno mnohem jednodušeji ;)
+PandaWild, +thor83 Hodnocení: +2
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 19. červenec 2016 10:15

A hele, Ty jsi to udělala rovnou v UHD? Dobrá! :D Jen trochu nechápu, jaktože UHD má 2,08 fps a FullHD 25 fps, když přece to vychází z jednoho souboru? Nebo 2 fps je Tvá rychlost a jejich konvertor to pak převedl na "normální" rychlost 25 fps? (nízká fps možná mohla vadit na SS)
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě