Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 14. prosinec 2017 14:26

FTP rychlost v Total Commanderu ovlivňuje parametr UploadBlockSize - v konfiguračním souboru wcx_ftp.ini, skupina General. Ve starších verzích měl menší implicitní hodnotu (u verze 6 impliticní hodnota 512), tak se muselo ručně přenastavit na hodnotu 32768 aby se bloky odesílaly po větších celcích, tím se rychlost FTP dá urychlit. U novějších verzí (8 a 9) už by to snad mělo být na tuhle hodnotu nastavené, ale raději to v ini zkontrolovat. Ještě se doporučuje zkusit TC ukončit a spustit znovu, prý se někdy stává že rychlost během spojení klesne a nezvýší se až do příštího startu TC, zřejmě nějaká interní chyba.

Soubor wcx_ftp.ini se najde (podle konfigurace při instalaci) ve složce \Windows, nebo v instalační složce TC, nebo ve složce "C:\Documents and Settings\...uživatel...\AppData\Roaming\GHISLER\".

[General]
UploadBlockSize=32768
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Fug4s » 14. prosinec 2017 14:57

Díky, v tom souboru co píšeš jsem tuto hodnotu nenašel, jen v druhém souboru wincmd.ini a tam je nastavena na nulu. TC mám 7.55
http://imgWorld.cz/TvRVQmjFTy.jpg
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 14. prosinec 2017 15:06

Zkus ten parametr přidat do toho wcx_ftp.ini (do skupiny [General]), a pak TC vypnout/zapnout. Pravděpodobně by to mělo upload zrychlit.

To co jsi našel v tom wincmd.ini, to je jen uchovaná historie že jsi ten text hledal, to není nastavený parametr.
PandaWild

Příspěvekod Fug4s » 14. prosinec 2017 16:44

Pando díky moc zkusil jsem tam 2 videa a vypadá to že z 1:45 hodiny jsem na 8 minutách. Uvidím až tam pošlu něco na ostro, teď jsem to cancelnul. Ale vypadá to dobře. Děkuji
+PandaWild Hodnocení: +1
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 14. prosinec 2017 16:57

Jo a připomínám, že na fotobanky se dá odesílat současně - mít pro každou fotobanku spuštěný samostatný TC, pak už pomalý upload není až tak vážný. ... to jen kdyby někdo nevěděl. Sice jsem zkoušel posílat i na jednu fotobanku s více TC, jelo to sice rychleji, ale je nebezpečí kolize přidělování ID čísel (jako se mi stalo na 123RF - z fotek byl guláš který se špatně odstraňoval).
PandaWild

Příspěvekod Painter » 27. leden 2018 09:50

Ahoj,
vyhazujou mi teď na Pond5u videa z foťáku že mají špatný kodek, přitom to dělám pořád stejně, je to přes XMedii, a zvláštní je že nějaké vyhodí a nějaké projde. Všechny jsou samozřejmě udělaný stejně.

Obrázek
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod ahas » 2. březen 2018 11:33

Zajimalo by me, kam nahravate videa a jestli to stoji za to?

Osobne nahravam na Shutterstock, iStockphoto, Fotolia, Pond5, Videohive, Storyblocks, Pixta, Dreamstime, 123RF, Depositphotos, Canstockphotos, Colorbox, MotionElements. Prvnich 6 z hlediska vydelku rozhodne stoji za to, na ostatnich sem tam neco se proda.
ahas

Reputace: +34

Příspěvekod PandaWild » 2. březen 2018 16:40

Mám podobné zkušenosti. Až teda na VideoHive, jednak mi tam skoro nic nebrali tak jsem to přestal zkoušet, a jednak nechápu jak jsi tam přišel k tak vysokým prodejům, letadlo za 1 rok 71 prodejů, to je teda síla! :shock:
PandaWild

Příspěvekod Painter » 2. březen 2018 17:56

ahas píše:Zajimalo by me, kam nahravate videa a jestli to stoji za to?

Osobne nahravam na Shutterstock, iStockphoto, Fotolia, Pond5, Videohive, Storyblocks, Pixta, Dreamstime, 123RF, Depositphotos, Canstockphotos, Colorbox, MotionElements. Prvnich 6 z hlediska vydelku rozhodne stoji za to, na ostatnich sem tam neco se proda.

Na tolik FB nenáhrávám. Ale prodeje jsem měl jen na 1,2 a 4 z tvého seznamu. Hlavně ale poslední dobou se videa úplně nějak vyply, asi jak je teď trochu přestal nahrávat.
Painter

Příspěvekod Painter » 2. březen 2018 18:00

Ještě mimochodem takový bezvýznamný dotat ale hrozně mě to štve. Když prohlížím portfólio na Šutru a chci se podívat na videa dotyčného dá se to nějak přepnout rovnou z profilu. Nechápu proč to tam není. Myslím že by to i zvýšilo prodeje videí.
Painter

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě