Tak zatím musím říct, že cokoli jsem tam poslala jako MOV, mi Shutter přijal. Problémy měl zatím právě jen s těmi MP4 - tam si pořád vymýšlel nějaké šumy, artefakty atd.
Jen mi není jasné, proč když vyexportuju video z Premiere jako H.264 a přehraju si ho pak v přehrávači (VLC), vypadá ve VLC dobře a úplně stejně jako vypadalo v Premiere, a když to samé video z toho samého projektu vyexportuju jako Quicktime (s Apple ProRes 422), má ve VLC přepálené bílé, příliš temné černé a nepříjemně přesycené barvy.
A nesetkal jste se náhodou někdo s tímhle? --> Slyšela jsem u jednoho zahr. fotobankéře, co se zabývá jen nahráváním videí, že nejlepší je na fotobanky dávat "videa vyexportovaná s kodekem H.264, ale v kontejneru MOV". H.264 proto, aby video nebylo moc velké, a kontejner MOV proto, že MP4 ne všechny fotobanky přijímají a MOV ano. Dělá to tak, že ze softwaru, ve kterém upravuje video, vyexportuje H.264 (s vysokým bitratem), a pak u vyexportovaného souboru tu koncovku .MP4 prostě jen přepíše na .MOV.
Připadá mi to trochu divné, ale on už takhle na fotobanky nahrál mnoho tisíc videí...