Když nebudu vycházet z jásavého emailu, kdy píší o báječném spojení, ale z FAQ na
https://help.pond5.com/hc/en-us/sections/6126870297229, tak dochází k převzetí Pond5 společností Shutterstock.
Co by na to? Taky jste tak "nadšení" jako já?
Sice ujišťují jak platí stejné dohody, že zatím budou značky oddělené a vyplácení bude probíhat samostatně. Ale já v tom vidím jasnou prohru pro přispěvovatele, když vidím kam a jak poslední roky Shuttestock směřuje.
Bigstock, který je ve vlastictví Shuttestocku už prakticky nevydělává nic a Pond5 se teď jen stane levnným zrojem videí pro prodej "balíčků" na Shutterstocku za pár dolarů. Takže možná budeme pořád dostávat 50%, ale z ničeho, protože když Shutterstock je schopný zaplatit za video občas jen pár centů, zcela jistě si najde způsob, jak takhle báječně prodávat i videa z Pondu a contributoři z toho zase vyjdou s očima pro pláč.
No ale možná to vidíte někdo jinak a těšíte se na zářné zítřky. Jsem zvědav co na to budou říkat ostatní.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online