Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 14. říjen 2014 13:33

Typ desky nejlépe koukni při startu PC na černé obrazovce nahoře co se vypisuje za typ. Možná je start překrytý logem, v tom případě se musí zmáčknout nějaká určitá klávesa aby se zobrazila boot obrazovka (např. to může být Tab) nebo se v Bios musí nastavit aby se zobrazil boot výpis. Ale i tak je dobře otevřít PC a podívat se na značení desky - i to je někdy problém najít a často je potřeba na netu zadat text co jsi našla a koukáním na obrázky si upřesnit kterou desku máš.

Jiná možnost pak ještě je stáhnout si program CPU-Z a ten zobrazí typ motherboard, kolik má paměťových slotů, jaké je časování a typ pamětí a zda jedou v duálním (párovaném) módu. I tak je ale dobře se na desku i kouknout a podle obrázků na internetu si správnost desky ověřit.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 14. říjen 2014 14:14

PandaWild píše:Všude mají své mouchy co se jim něco nelíbí - spíš je větší váha hodnocení tam kde to nese. DepositPhotos mi připadá že v prodejích dost slábne, tak do posuzování kvality nemá moc co mluvit.

Mě zatím nejvíc peněz přinesl 123RF, potom Turbosquid a na třetím místě se s 5ti dolarama umísťuje Depositphotos. Za ním kulhá Dreamstime (bramborová medajle), náledován Fotolií a Šutrem, stíháni Bigstockem a Pondem 5. Na pěkném posledním místě se umístil Mostphotos s 0,19 eurama nebo čím. Pixmac a Picsastock byli diskvalifikováni pro opakovanou neúčast na prodejích. :lol: Takže z mého úhlu pohledu do toho má Depositphotos sakra co kecat (na rozdíl od Šutru, kterýmu fotky smrděj tak nějak všechny). :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 14. říjen 2014 15:38

Tak Šutru nedávej fotky ale generované textury, ty letí! :-) Právě dokončuju a sepisuju zveřejnění mého programu, myslím že by měl jet dobře i pod Wine (a je VELMI nenáročný na výkon PC), tak bys mohla využít.
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 14. říjen 2014 17:45

Když Šutr si mě zaškatulkoval jako levný generátor fialových netopýrů. A mě už to nebaví, né že bych to chtěla opustit kompletně, ale chci dělat i jiný věci. Co je to "wine"? Zas nějakej emulátor? My už máme poslední počítač, nemůžu si dovolit, aby to taky navždy spadlo .... :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 14. říjen 2014 17:46

wine - Windows rozhraní pro Linux. Ne přímo emulátor, neemuluje to instrukce, jen vytváří API rozhraní, takže by to měly zvládat i poměrně slabé počítače.
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 14. říjen 2014 17:49

Bojím se, že když řeknu Leguánovi, aby to tu zkusil způsobit, prošvihnu celou zimní sezónu. Asi to nechám tak, už teď to drží jen silou vůle... Momentálně to teda nepadá, ale celkem často zamrzá, a že to mele z posledního, o tom žádná.... a navíc to není moje.... :?
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 14. říjen 2014 17:51

Z jiného soudku: už jsem si ověřila, že když mám 10 téměř identických fotek, není dobrý nápad nechat z nich vybrat nějakou fotobanku. Vyhodí všechny. Podle čeho vybíráte, která půjde na fotobanku a která do koše? :-) (Chyby jsou na nich zhruba tytéž, šum, malá hloubka ostrosti, odlesky tam, kde jsem si je původně nepředstavovala....) :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 14. říjen 2014 18:04

A co zkusit výběrový algoritmus entetiky-dva-spaliky ?

Tak nefoť 10 průměrných fotek ale jen 1 dobrou. Maž už během focení.
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 14. říjen 2014 18:06

Dyť jo. Smazanejch je těch zbylejch 80. 8-)
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Ravennka » 14. říjen 2014 18:09

Nahraj je tam všechny, v každém balíku jednu, oni si vyberou ;)
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse