PandaWild píše:To už vypadá mnohem líp než ty ohňostroje v článku.
Pravda že ohňostroj je dost dynamická záležitost, je efektní hlavně kvůli pohybu - což se dá natočit jako použitelné video i z ruky, ale pro dobrou fotku znázorňující pohyb už musí být stativ, jinak s krátkým časem je to jen nezáživná změť jisker - tak že by byl tohle důvod malého počtu fotek?
Asi sepíšu o focení ohňostrojů další článek, o něco lepší a s lákavějšími fotkami, když už je teď mám

.
Já dřív fotil ohňostroje na kratší časy a na vyšší iso, malou clonu, abych právě chytil ty výbuchy. Ale chce to delší čas. Jenže na obyčejné rachejtle to moc nefunguje, takhle hodně se probarví jen velké ohňostroje. Vychází pak něco takového
http://duben.org/fotografovani/silvestr ... stroj-2014, ale i když na jednotlivé rachejtle jsem byl tehdy aspoň trochu spokojený, nebylo to ono. Až clona nad 15 a časy přes 20s udělali s tím ohňostrojem co jsem chtěl. Samozřejmě stabilizační prvky jako dálková spoušť, stativ, předsklopení zrcátka ...
A jednu výhodu takhle dlouhé časy mají, nepřinesl jsem si moc fotek protože za 10 minut je to tak 3-5 fotek na 2 minuty, takže za 10 minut je to sotva 25 fotek. To se pak třídí a promazává úplně jinak než stovky fotek z jiných focení

www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online