Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 2. leden 2015 10:49

To už vypadá mnohem líp než ty ohňostroje v článku.

S tou licencí bych myslel že pokud to vypadá jako obecný ohňostroj tak to bude ok (i rozpoznání místa by nemuselo vadit, neví se který to byl rok), problém by byl jen kdyby bylo rozpoznat konkrétní umělecké dílo, např. hodně specifický obrazec např. letopočet.

Na ShutterStocku mě zarazila jedna věc - videí ohňostrojů jsou tam kvanta (14 tisíc), a je tam hodně i velmi specifických, kde by se předpokládalo že jsou umělecká a měla by být jako editorial - podle toho mi připadá že se u ohňostrojů na autorství nehledí, i když asi by se mělo. Ale fotek je tam strašně málo, jen 600 (a 200 vektorů). Tenhle nepoměr moc nechápu. Myslel bych že fotek tam bude spíš víc než videí. Tak jestli by to mohlo být tím, že lidi moc neumí fotit kvalitně ohňostroje a videa jim problém nedělají? Pravda že ohňostroj je dost dynamická záležitost, je efektní hlavně kvůli pohybu - což se dá natočit jako použitelné video i z ruky, ale pro dobrou fotku znázorňující pohyb už musí být stativ, jinak s krátkým časem je to jen nezáživná změť jisker - tak že by byl tohle důvod malého počtu fotek?
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod duben » 2. leden 2015 10:50

Ravennka píše:Ty fotky jsou krásný! A abych řekla pravdu, tak mne nenapadá proč by to nešlo pod normální licencí a namátkou, co jsem koukala, to i pod komerční výsledky vyhodilo =) (i s označením který novoroční ohňostroj to je).

Děkuju, jsem rád že se líbí. Já si právě nebyl jistý jestli se taková světelná show nějakými autorskými právy neváže k tvůrcům ohňostroje, když i nasvícení Eiffelovky, nebo Petřínské rozhledny musí být odsouhlasené těmi co nasvícení vymýšleli a instalovali. No asi to prostě zkusím poslat a uvidíme jestli to na normální licenci projde. Taky jsem tam různé ohňostroje viděl, tak snad to nebude problém.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod duben » 2. leden 2015 10:56

PandaWild píše:To už vypadá mnohem líp než ty ohňostroje v článku.

Pravda že ohňostroj je dost dynamická záležitost, je efektní hlavně kvůli pohybu - což se dá natočit jako použitelné video i z ruky, ale pro dobrou fotku znázorňující pohyb už musí být stativ, jinak s krátkým časem je to jen nezáživná změť jisker - tak že by byl tohle důvod malého počtu fotek?

Asi sepíšu o focení ohňostrojů další článek, o něco lepší a s lákavějšími fotkami, když už je teď mám :).

Já dřív fotil ohňostroje na kratší časy a na vyšší iso, malou clonu, abych právě chytil ty výbuchy. Ale chce to delší čas. Jenže na obyčejné rachejtle to moc nefunguje, takhle hodně se probarví jen velké ohňostroje. Vychází pak něco takového http://duben.org/fotografovani/silvestr ... stroj-2014, ale i když na jednotlivé rachejtle jsem byl tehdy aspoň trochu spokojený, nebylo to ono. Až clona nad 15 a časy přes 20s udělali s tím ohňostrojem co jsem chtěl. Samozřejmě stabilizační prvky jako dálková spoušť, stativ, předsklopení zrcátka ...

A jednu výhodu takhle dlouhé časy mají, nepřinesl jsem si moc fotek protože za 10 minut je to tak 3-5 fotek na 2 minuty, takže za 10 minut je to sotva 25 fotek. To se pak třídí a promazává úplně jinak než stovky fotek z jiných focení :)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Ravennka » 2. leden 2015 12:43

Tak se letos moje PFko zase kradlo mmj. ve škole, tak jsem se nakrkla a všechny obepíšu :evil: tak jsem zvědavá kolik subjektů zareaguje a kolik na mne hodí bobek :lol:
(školy a neziskovky řeším za odkaz, po firmách budu chtít prachy :mrgreen:)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 2. leden 2015 13:06

Já jsem se letos nechal také zlákat k pokusu. Na you tube radili expozici 5s, tož jsem to tak zkusil. Fotobanky mi to bez problému vzali jako commercial: http://www.shutterstock.com/pic-240949111/stock-photo-prague-new-year-fireworks-over-charles-bridge-and-the-river-vltava-moldau.html? i když jsem tam přímo napsal Prague 2015. Nejhorší bylo urvat místo a chránit stativ před davem.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod PandaWild » 2. leden 2015 14:58

Zkoušel jsem na video s ohňostrojem udělat časový blur, aby to vykreslovalo jasové stopy. Výsledek mě moc nenadchl, ale možná spíš protože nemám kvalitní video - zajímavé to sice je, ale nemám správné použití. Kdyby to chtěl někdo použít, tady v balíku je program který zbluruje snímky videa (musí se video exportovat do TGA snímků pomocí VirtualDub), dal jsem tam i testovací video kde je vidět jak ten efekt vypadá. A návod. Třeba se to někomu podaří využít líp. http://www.breatharian.eu/TexiGen/FireworksBlur.rar
PandaWild

Příspěvekod styna » 6. leden 2015 19:45

Ahojte,
hlásím se z nového pc. Měla bych otázku na ty co mají windows 7. Z xpéčka jsem byla zvyklá, že jsem mohla posouvat stránky v prohlížeči (google chrome) rolováním kolečkem myši. Teď to nejde jinak než posuvníkem a je to celkem nepohodlné. Je to verzí OS nebo novější verzí prohlížeče?

Díky za odpověď ;)
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 6. leden 2015 19:50

Je to problém s myší, tohle by mělo fungovat stejně. OS i prohlížeč to ve W7 podporuje jako v XP. Zkus podívat do Ovládací panely - Myš - Kolečko.
PandaWild

Příspěvekod sedmicka7a » 6. leden 2015 20:21

PandaWild píše:Ovládací panely - Myš - Kolečko.

Taky jsem to tak měla když byl počítač novej a tohle zabralo ;).
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod styna » 7. leden 2015 04:44

sedmicka7a píše:
PandaWild píše:Ovládací panely - Myš - Kolečko.

Taky jsem to tak měla když byl počítač novej a tohle zabralo ;).

Díky moc za rady. Už to funguje :D
styna

Reputace: +40

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse