Tak to mi hlava nebere - jak tohle mohli schválit?

Re: Tak to mi hlava nebere - jak tohle mohli schválit?

Příspěvekod admin » 18. únor 2015 12:32

Ono to nebude tak jednoduché. Udělat hezkou minimalistickou ilustraci je kumšt. Stačí zvolit trochu jinou barvu, mezeru, efekt nebo tvar a je z toho dětské dílo nebo naprostý amatérismus.

Druhá věc je protlačit to přes kontrolora a konečně třetí věc, aby to někdo kupoval. Ehm, chtěl jsem se kouknout na jeho portfolio, protože mě napadlo, že to podpořil nějakým kvalitním a bohatým portfoliem a teď vidím, že dotyčný je smazaný: http://www.shutterstock.com/g/Fine+Art+Studio
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Petr » 18. únor 2015 12:34

shalom3 píše:...Tedy opravdu nevím, ale takové věci bych si nedovolila ani odeslat :( Každá z nich zabere tak max. 5 minut práce. A už vůbec nechápu, proč si to někdo kupuje.

Podívej se na to takhle: S ročním předplatným je teoreticky možné kupovat 1 obrázek za 0,25 USD. Průměrný plat grafika v USA je něco přes 40000 USD/rok, to zhruba odpovídá 20 USD/h.
Pokud tedy ušetří grafik stažením víc než 45 vteřin, vyplatí se mu obrázek koupit. :-)

Je to samozřejmě velmi hrubý výpočet, ale takhle nějak to je.
Petr

IP: 89.176.126.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 18. únor 2015 12:41

admin píše:Ehm, chtěl jsem se kouknout na jeho portfolio, protože mě napadlo, že to podpořil nějakým kvalitním a bohatým portfoliem a teď vidím, že dotyčný je smazaný: http://www.shutterstock.com/g/Fine+Art+Studio

Teda. Já na něj koukala minulej tejden, měl opravdu velké portfolio. Nejsem tak zkušená, abych odhadla, do jaké míry bylo "jeho". Nicméně, zůstala tam po něm moc pěkná profilová fotka. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod soim » 18. únor 2015 14:11

admin píše:Ehm, chtěl jsem se kouknout na jeho portfolio, protože mě napadlo, že to podpořil nějakým kvalitním a bohatým portfoliem a teď vidím, že dotyčný je smazaný: http://www.shutterstock.com/g/Fine+Art+Studio

Fine Art Studio je někdo jiný než Fine Art: http://www.shutterstock.com/gallery-205 ... rid=868231 ten je stále funkční ;)
soim

Reputace: +44

Příspěvekod Lenka » 18. únor 2015 14:25

soim píše:
Fine Art Studio je někdo jiný než Fine Art: http://www.shutterstock.com/gallery-205 ... rid=868231 ten je stále funkční ;)

Uf. Tak to jo.

Koukala jsem na Fine Art Studio na jiných fb, to jsou Mexičani. Dělají dost hezký věci. Název bude teda možná další Fine-Artova (ukrajinská) výpůjčka. :-D

Jsou to záhady na tom světě....
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 18. únor 2015 14:59

Proč se stále tak hloupě snažíme dělat složité ilustrace, když stačí úplně jednoduchý motiv a automatem ho rozmnožit na několik barev a kombinací se stíny atd.? :roll:
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 18. únor 2015 15:12

Pando, moje slova, právě se chystám udělat puntik a pod to stín, možná long shadow. Nebo vůbec bez stínu. Možná z toho bude dokonce trend :lol:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 18. únor 2015 15:16

Když uděláš 10 velikostí x 10 barev puntíku x 10 barev pozadí = 1000 variant, tak to máš skoro na celé portfolio. Tak to se vyplatí!
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod admin » 18. únor 2015 15:35

shalom3 píše:Pando, moje slova, právě se chystám udělat puntik a pod to stín, možná long shadow. Nebo vůbec bez stínu. Možná z toho bude dokonce trend :lol:

Hmm, tak s tím už kdysi dávno přišli japonci a dali si to i na vlajku...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 18. únor 2015 15:35

shalom3 píše:Tedy opravdu nevím, ale takové věci bych si nedovolila ani odeslat :( . Každá z nich zabere tak max. 5 minut práce. A už vůbec nechápu, proč si to někdo kupuje.

Já většině ilustrací také věnuji max. pět minut :)
admin
Site Admin

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock