Upload na iStock

Re: Upload na iStock

Příspěvekod Lenka » 5. březen 2015 11:01

Nemůžeme se s Leguánem rozhodnout, jestli to, co provozuje Istock při nahrávání a komunikaci, je ještě antirobotí ochrana, nebo už mobbing. V každým případě je to opruz.
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Pedro » 5. březen 2015 11:16

Žádná fotobanka nikoho nenutí jim posílát své ilustrace, ani Istock. Je to na svobodné vůli každého, jak se rozhodne. 8-)
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod artus » 5. březen 2015 11:42

Pedro píše:Žádná fotobanka nikoho nenutí jim posílát své ilustrace, ani Istock. Je to na svobodné vůli každého, jak se rozhodne. 8-)

však o to nejde, ani obchodník nikoho nenúti ísť k nemu kúpiť chlieb...ide o to, aké podmienky pri tom vytvorí. Hádam nie je iStock na trhu preto, aby tam ľudia neposielali svoje práce 8-)
artus

Reputace: +13

Příspěvekod Lenka » 5. březen 2015 11:53

Pedro píše:Žádná fotobanka nikoho nenutí jim posílát své ilustrace, ani Istock. Je to na svobodné vůli každého, jak se rozhodne. 8-)

To máš teda naprostou pravdu. Přesně na to poslední dva dny myslím. :-)
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Pedro » 5. březen 2015 11:55

artus: Jde o to, jestli si mám vybrat uřvaného šéfa nad sebou v nějakém zaměstnání za pár kaček. Nebo překousnout, pro mě banalitu, co se týče nahrávání ilustrací na Istock a být svým pánem.
Já jsem si vybral to druhé a neměnil bych.
Pečení holubi do huby nelétají nikde v žádném zaměstnání.
Pedro

Příspěvekod Lenka » 5. březen 2015 12:07

Podívej, Pedro, jedna věc je, že můžou normálně slušně napsat, jako třeba Depositphotos, sorry, tyhle věci se nám nehoděj. Místo toho to dávají opakovaně k opravě (přičemž vytýkají stále nové a nové věci - i to jsem překousla) - ale pokud mi napíšou, že nenašli exif, přičemž na tom obrázku je (a sedí), tak tady už nejde o komunikační neobratnost, ale o blokování (mohla jsem ty dva dny strávit prostě líp). Možná že prostě nahrávací rozhraní u nich nějak záhadně maže exify, nebo prostě neumějí exif prošlej unixovejma programa přečíst, to ale já teď nevyřeším. Pro mě je to poučení, že jim nemám nabízet editorial, ale mrzí mě, že to nemohli napsat rovnou. To že tam "není exif" přece museli vidět už v okamžiku, kdy buzerovali kvůli velkejm písmenům atd.
Nemusím kvůli tomu "do práce", můžu prostě nahrávat tam, kde se ke mně chovají slušně. Píšu to sem proto, že si potřebuju utřídit myšlenky, a samozřejmě se rozhodnout, jestli mi to ještě stojí za to. Jestli tam budu nahrávat jen něco, nebo vůbec nic. K rozhodování mi pomůžou i zkušenosti ostatních, jestli se k nim chovají taky tímto způsobem, nebo jestli je to exces. Jasně že pokud by to pro mě byla TOP-fotobanka, asi bych snesla víc než toto, ale není. Tak se ptám ostatních, jak jsou na tom. Pokud je nějak zastupuješ nebo něco, neber si to prosím osobně, ne každej autor je vhodnej pro každou fotobanku, a já teď zrovna bilancuju, jestli se k sobě s Istockem hodíme, toť vše. :ugeek:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod tlamic » 5. březen 2015 12:15

Od určité doby jsem přestal na Istock nahrávat editorial-nestojí to za tu námahu. Honza
tlamic

Reputace: +13

Příspěvekod Pedro » 5. březen 2015 12:18

Nebudu se opakovat, psal jsem to v jiném komentáři, tak to jen zkopíruju:

Před rokem a půl bych to taky netvrdil. Vyhazovali pravidelně každý druhý obrázek ne z technických důvodů, ale že už mají příliš podobných.
Situace se změnila po upravených podmínkách Istocku, spousta exkluzivních odešla a Istock musel trochu změnit strategii.
Takže za mě se tam teď rozhodně vyplatí nahrávat.

A nejsem jejich agent, kéž bych byl :D
Pedro

Příspěvekod Lenka » 5. březen 2015 12:39

tlamic píše:Od určité doby jsem přestal na Istock nahrávat editorial-nestojí to za tu námahu. Honza

Vidím to stejně. Tohle už nechci absolvovat. Kromě toho je mi satisfakcí, že na 123 i na DT je vzali všechny.

Pedro píše:Nebudu se opakovat, psal jsem to v jiném komentáři, tak to jen zkopíruju:

Před rokem a půl bych to taky netvrdil. Vyhazovali pravidelně každý druhý obrázek ne z technických důvodů, ale že už mají příliš podobných.
Situace se změnila po upravených podmínkách Istocku, spousta exkluzivních odešla a Istock musel trochu změnit strategii.
Takže za mě se tam teď rozhodně vyplatí nahrávat.

A nejsem jejich agent, kéž bych byl :D

Psal jsi to. Možná ale máš prostě jedinečné portfolio, které je s nimi nějak víc v souladu. :-)
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Ravennka » 5. březen 2015 13:57

Já mám úspěšnost se svými jpg ilustracemi asi 80% - tak odhadem. Vyhazují buď i to, co bych vyhodila já - ale nezkuste to poslat, když už se to jednou vytvořilo a občas to i někdo koupí; a nebo pak věci, které se mi na SS prodávají velice dobře :D
Fotky textur vzali všechny (zatím, ale mám jich celkem asi 20, určitě jsem je ještě všechny neposlala), editorial fotky mi vyhodili 2 ze 2 - poprvé jsem si nevšimla toho, že musím ještě dole vyplnit zvlášť ten editorial popisek; podruhé kvůli tomu, že tam chtějí ještě něco doplnit (vojáci na přehlídce při oslavách toho a toho města, stát, datum /ve správném formátu/ se jim nezdálo dostatečné).
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na iStock